Prijava
   

Prostitutka i kurva

Dva pojma koji se u svakodnevnom govoru često izjednačavaju i koriste se kao sinonimi uprkos činjenici da postoje fine, ali ogromne razlike. Dakle:

PROSTITUTKA - Zanimanje, posao, zanat, što će reći da je u celu priču umešan novac. Ženska osoba koja pruža seksualne usluge u zamenu za određenu sumu, zavisno od tražene usluge, a po određenoj tarifi. Što više mušterija dnevno, to bolja zarada. Nađeš je, ugovoriš posao, odradiš, platiš i ćao. Nema obaveze, možda čak ni ponovnog susreta, čist seks. Zakon to, pak, tretira kao nedozvoljeno.

KURVA - Karakterna osobina. Kurva može biti i muškarac i žena. Osoba koja menja veru za večeru, prodaje ideale i shvatanja i to za neku mizernu sumu, izdaje prijatelje i iz hobija, a ne samo radi svoje koristi, govno od čoveka, gnjida najobičnija. Može se primenjivati i u seksualnoj konotaciji na žensku osobu koja radi otprilike isto što i prostitutka, ali za to ne uzima novac. Biti kurva nije zakonom zabranjeno. Naprotiv, zakonu su ponekad neophodne.

- Zamisli, molim te, upoznam se ja sa onom novom komšikom. Fina devojka, ljubazna, kulturna, pametna, obrazovana, stalno čita knjige i to ne bilo koje. Ekstra! I da pomogne komšijama, skoro pala komšinica Mileva, ona odmah istrčala, pomogla joj da ustane, zvala taksi i bila sa njom sve vreme dok joj sin nije došao sa posla. A znaš čime se bavi? Vrti tašnicu dole kod motela!
- Što se čudiš? To je njoj samo pos'o. Žena je prostitutka, a ne kurva.
- Pa zar to nije isto?
- Ne. Komšinica Slađa je kurva. Ona pravi od onog njenog tupana maskotu za Jelen pivo kad, gde i koliko stigne, a ni dinara da uzme. Takva je u duši. A i komšija Jova je kurva jer te onomad prijavio muriji iz čiste zlobe da si prekucao brojeve na autu koji si doterao iz inostranstva.
- A, on li je taj, mamu mu kurvinsku!

Komentari

Kad pre pročita, prijatelju? 5 sekundi, svaka čast!

imaš tajnog obožavatelja :)

Ovo ti uopšte nije loše, neko te mrzi....

Mnogi me mrze, izgleda...
Hvala vam, ljudovi

Није лоше стварно. Немој да бришеш. :) ++

Neko te mrzi noćas, neko te voli....

Uh, sjeb'o sam link za maskotu, sad sredio. A da me neko mrzi, navikao sam, imam ponekad zaista "šarmantnu" narav :)
Mislim da je problem u tematici, evropske vrednosti u koje se ovo ne uklapa skroz...

Htedoh da definišem ali kad vidim ovo drago mi je što nisam. Rispekt za prostitutke. ;)
+++

Sapienti sat!

Sve je rečeno.