Prijava
   

Pucnjava u američkim filmovima

Još jedna vrlo česta pojava u filmovima holivudske produkcije. Sreće se u gotovo svim žanrovima ali najčešće u akcionim filmovima čiji je gotovo neizostavan dio.
U zavisnosti od tematike kojom se film bavi arsenal upotrijebljenog oružja može jako da varira pa se tako u akcionim filmovima najčešće koriste automatsko i poluatomatsko oružje dok se u ostalim filmovim gdje akcija nije stavljena u prvi plan od vatrenog oružja uglavnom sreću pištolji.
Poznato je takođe da različite etničke grupe koriste različita oružja. Uz stil Rusa, stanovnika bliskog istoka i Afrike najbolje ide kalašnjikov, dok se u rukama Azijata najčešće može vidjeti uzi i ostalo oružje manje težine koje im omogućava veću pokretljivost a prema mišljenju stručnjaka iz Holivuda, najsavršenije oružje svih vremena je M-16 automatska koja se uz blage modifikacije koristi čak i u filmovima čija je radnja smještena u dalekoj budućnosti (vrlo objektivno složićete se). Snajperi su najkorisniji u rukama žena obučenih u sado mazo fazonu.
Scene borbe vatrenim oružjem često su praćene raznim specijalnim efektima među kojima prednjače eksplozije (uvijek neki metak mora da zaluta do bureta napunjenog benzinom) i bullet-time efekat (naročito u filmovima gdje se pojavljuju Azijati jer drugačije ne bi mogli vidjeti njihove prebrze pokrete).
Ako je vjerovati Holivudu, negativci ne barataju oružjem toliko dobro kao pozitivci. Naime nije rijetko da samo jedan čovjek savlada i po više desetina protivnika u obračunu vatrenim oružjem (ukoliko je u pitanju Čak Noris ove brojke su daleko veće) a pritom se može desiti da ne promijeni ni šaržer iako je ispalio na stotine metaka. Ovakav lik često ima gotovo nadljudsku otpornost prema municiji manjeg i srednjeg kalibra pa ne treba čuditi da se i nakon par popijenih metaka nastavi boriti sa istom ili čak većom žestinom.

A: upućuje značajan pogled B
B: uzvraća značajan pogled A

obojica klimnu jedan drugom glavom u znak odobravanja i kreću prema skloništu prepunom naoružanih negativaca koje u roku od par minuta u potpunosti očiste bez najmanjih problema

A: On nije bio među njima.
B: Opet nam je pobjegao! Sranje.

još jedan genocid u najavi

Naravno kako ovo rade pozitivci ni u jednom trenutku se ne treba dovoditi u pitanje moralnost ove radnje niti se treba pitati đe će toliki narod biti sahranjen. Na kraju prolaze u potpunosti nekažnjeno i uprkos silnim životima koje nose na svojoj duši, smatraju se pretendentima za ulazak u raj iako čak ne nose ni zlatne kajle sa krstačom.

Komentari

Moglo je i malo kraće i više pažnje prebaciti na taj fenomen pozitivaca koje metak nikad ne pogodi...mislim da treba "sanžer"...+

Već su mi govorili da griješim kad kažem "šanžer" jer valjda "šaržer" vuče korijene iz nekog jezika pa je zato tako ispravno.
A za tog "nedodirljivog" imam spremnu definiciju što se toga tiče, biće možda baš ta večeras ;)

I da, da zahvalim obojici na komentarima i ocijenama :)

Snajperi su najkorisniji u rukama žena obučenih u sado mazo fazonu.

победа ! Дефка је тотални свиџ +++

Šaržer je sigurno.
Odlično nastavljaš da pišeš na ovu tematiku i sada je to već ozbiljan serijal. Po meni, trebao bi da nastaviš dalje da pišeš o ovome. +++

Šaržer je valjda pravilno...

Jeste, šaržer sto posto.

Odlicna. Sarzer se kaze

Znači da potvrdimo šaržer!

Zahvaljujem na svim ocijenama i komentarima.
A što se nastavka serijala tiče, planiram da bude iz dva dijela po 15 definicija, dakle 30 ukupno. Imao sam u planu da posljednja definicija ovog serijala bude moja 100. ili eventualno 150. ako bih pravio dužu pauzu (imala bi neku simboliku al' neću da ništa otkrivam) ;)

Мистериозни Пазли, баца нас у неизвесност... :хукветраупозадини:

Pošto niko nije napomenuo- šaržer se kaže, loloololol!
Dobra, Puzlo. +

Мистериозни Пазли, баца нас у неизвесност... :хукветраупозадини:

Marketing ;)

Duše, zahvaljujem :)

Evo još jedne za moju kolekciju omiljenih.
A ti Lisac stavi ''Okvir'' i nećeš pogrešiti :)

Ma bio sam siguran da je šaržer, ispravljali su me par puta. Kacam seljak ;)

Zahvaljujem još jednom.

stavi ''Okvir'' i nećeš pogrešiti :)

+1

Evo nađoh na nekom hrvatskom forumu temu na kojoj piše da je pravilno šaržer iako oni forsiraju izraz spremnik lol.