Prijava
   

Pustim Drugi i surfujem na kulturi

Svijet je ovaj tiran tiraninu a kamoli duši blagorodnoj, a naš ti je čovjek goluždravi tužna tica iskrivljena lika i poklonik sjaja svakakvoga, u vekovnoj borbi bednik: gura jadnik da uniđe u prvi kanal i jarugu pakla, da oseti miro original parfijuma svežeg mongolskoga, al stalno bi vraćan od profesionalnih izbacivača što ga prezru, nemilog pogleda, bez ozlijeda, ne udostojivši ga, ni objašnjenja ni razloga, pa se na kraju mučenik i preda:

Pređe u drugi kolosek, odijel za sirotinju, traka za spora vozila, traka zaustavna, zabrana prilaska Leni Kovačević, ukrajinski zejtin, estonski riblji ćevapi, sardele Beograd Rijeka Crnojevića, Narodna kuhinja je ok stvar, mandarine s neba pale naša vrata zatrpale.

I uvide naš junak, baš na dan svetoga Ivana L. Lalića, da korak ne može održati sa svim tim belosvetskim sjajem i šljaštanjem svuda okolo, sa potražnjom i ponudom, da redovno gubi, ispada smiješan, neprilagođen i nedostojan preliva sjajnih pogleda koji ga potvrđuju kao člana čopora. Uviđajući dakle svoj poraz, pritešnjen, on rešenje konačno nađe u preziranju svih tih carskih mrvica lažne kinske krune, baca izbledelu od pranja porfiru i zaključava se na Mansardu, pali tv lampaš crno beli, pušta Drugi, zaglavljuje dugme na daljinskom i frlja ga negde na tavan.

I od toga dana blagosloveno gasi dotadašnji godinama sklapani nakaradni razum i polako se budi ono iskonsko kulturno siortinjsko u njemu – period inkubacije nekoliko nedelja – čisti se kulturom ko kefirom i semenjem lana, kenja zavijutke skočkova, skida sve naslage visokorezolutne pohotnosti žudnje koja nikad nije mogla, uvek gladna, da se ispuni.

E eto me pijem 7 kafi na dan 28 cigareta i 19 votki, čuveno pravilo 7-28-19, koje ustvari označava 28. jul 1919. kad je Toša Manojlovič poručivši špircer poždrignuo u kafani, u Moskvi, u Beogradu, onda pustim Drugi i surfujem na kulturi: Trezor, manjine, oslobođene mečke, kulutra, hemijski eksperimetni, Branislav Radivojša Platiša, Vavilon, Tv mreža, Čitanje pozorišta, Kulturni dodatak, Metropolis, Izbor beloruske poezije na romskom, onda otvorim prozor da prhne iz ruke stvorena ofucana gugutka umazanih krila naftom i uđe snježna princeza Bojana Maljović da sredi po kući, isprazni pepeljare i zadovolji neke čisto ancilarne ljubavne potrebe, posle je otpremim mesecu nazad dok njen otac Branimir Brstina pomalo nervozno šilji brke u oblaku i govori ajde ajde.

Komentari

Не мереш на Први у старом кожу'у и смрђел на моносан. Проб'о сам...

Ajde beži, pišeš tako da mora čovek da se skoncentriše na čitanje. Koj ti kurac?

+

Popravi Ivana V. Lalića.

Daj, bre, možeš ti to i konciznije... Znam da možeš.

Pravilo: tri rečenice u tijelu. :))

Poslušaj Kocku, mudro zbori žena. ;)

Kod njega često i jesu tri rečenice u primjeru, samo su malo duže. :)

Nisam fan dugih rečenica, šta da se radi... Ali, svako ima svoj stil i svoju publiku. Naravno, ako ume da piše...

Булг, не питах те. Како си се самобановао?

Samo ne tri rečenice u telu! Jedna. Dve. Pet. Deset. Samo ne tri!

Чеги
Булг, не питах те. Како си се самобановао?

Hotovao na PVT. Više puta uzastopno koncizno.

Eto, Čegi, bilo me sramota što za 5 godina ovde nemam nijedan ban, pa eksperimentisao malo... I upalilo je... ;))

Agilni, šta ti znači to: hotovao na PVT???

Hteo sam nešto da se našalim, ali sam se setio sjajne definicije koja će se baš tebi sigurno dopasti:

http://vukajlija.com/hotovanje/237795

I da, zar ne treba da se, ukoliko se ustanovi da je samoban učinjen s namerom, vrati banana autoru? XD

Super defka, može komotno odabir, al majku mu, nek odmekne malo u najnovijima, ne mora odma' na naslov :D

Klasično preko veze budženje u odabrane nepovezanog i nerazumljivog teksta pisanog kao na LSD-u, bez ikakve logike i smisla. Ali to je cool, valjda tako treba... Priča o carevom odelu, wow kako je samo lepo...

Хахахахаха а јес Никтов к'о да пише на ЛСД-у кад мало боље погледаш :)

Potpuna konfuzija u komentarima, ipak mnogo više saznadoh nego iz definicije.
C c c c c c cc c
No words...

Kotzka Rubykowa
Čekamo objašnjenje!

Какво црно објашњење?! Па ја више ни Јутарњи програм на РТС-у не могу на миру да гледам. Задње време дошло?

I tebe banovalo?! O, svašta! :)

jbg stoje kritike al ovo je malo puštanje krvi čak sam i izbacio mnogo toga... dalje više nije moglo, gadim se sad da čitam ponovo

Hahaha sjajna opaska riđokosa devojčice... Još jedan dokaz koliko se u ovom društvu nametanjem nečega preko medija utiče na beskritičnu svest naroda. Dok nije bila u odabranim definicija je imala 10:6 i na tom nekom kilavom odnosu bi i ostala, ali kada je progurana na odabrane odmah je otišla na 23:6. Tako je i sa onima koji nam na tv-u pričaju da živimo super, a iako nam nije super čak naprotiv, većina ipak veruje u ono što vidi i čuje na tv-u.

Лијепо шјетујете ћојка, али кад би он усвојио пола тих савета, то више не би био Нитков.

napraviću profil lajtnitkov sa doteranim ispravljenim i skraćenim verzijama :)

Softniktov, lepše zvuči.

Ostav se lajt verzije, ima ko čita. +

Ima jašta, samo udri hardkor!

Pa hardcore verzija ima! :))))

ima i soft Kotzko draga Rubyjkowa

Ima hardkor NiktovZvizdi?
Jedan dan samo kad čujem da Vukom kreće da se provlači poneko "zviždukanje", način pisanja autora NiktovZvizdi. Ko "pojzenizam" lololololo

Hardcore za pitu i gibanicu.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Niktov je Niktov. Samo on može da napiše da neko kenja zavijutke skočkova a da ja sve razumem i da se uopšte ne zabrinem ni za njegovo ni za moje mentalno zdravlje.
Pozn`o sam te po naslovu.

Ne mogu da verujem kakav skor ima odabrana definicija... +