Prijava · Registracija
104 : 8
16 em plus     16 em minus
105 : 8
104 : 9

Tamo TV ćebetom pokrivaju

Vukojebina.

Ali ne obična... Ne može se koristiti baš za svako selo, već to mora da bude baš neka pripizdina, Bogu iza tregera, neko mesto sa malim brojem stanovnika i toliko nepristupačno da Lada Niva ispusti dušu dok pređe put. Samim tim što su takva mesta toliko zabačena, gotovo odsečena od civilizacije, tehnologija do njihovog stanovništva stiže sporije nego do ostalih, a i kad stigne, postoji mnogo poteškoća u rukovanju najnovijim čudima.

- Je li, ko ti je ona dembela od sinoć?
- Maja. 'Si vid'o kol'ku sisu ima?
- Ma jesam, mora da je sa neke planinčine sišla.
- Iz Vučkovice je ona.
- Lebtejebo, pa gde baš iz Vučkovice, okani se ti toga blago meni.
- Što bre?
- Brate, tamo televizor ćebetom pokrivaju, ne znaju kako se gasi. Veruj mi, nije to za pod ruku. Slađo, daj još jednu ovde!

308 : 35
16 em plus     16 em minus
309 : 35
308 : 36

Nikola Gulan

Čovek misterija.

Niko ne zna kako on izgleda. Niko ga nikada nije video. Znamo samo da je fudbaler, a insajder je nedavno dobio informaciju da igra za Fjorentinu. Čak i da je to istina(vlasti nisu proverile ovu informaciju), niko živi pod kapom nebeskom ne zna da navede nijednu utakmicu na kojoj je on igrao. Iako ponekad njegovo ime izađe u novinama, to je uvek samo ime, nikada slika ili nešto više. Iako je večiti kandidat za reprezentaciju, za nju nikada neće igrati jer se time obesmišljava njegovo postojanje.

On nije Fejsa, koji je neprimetan i kad igra. On nije Bambi, koji je itekako primetan i kojem psujemo mater ćopavu svaki put kad šutne. On je Nikola Gulan, koji vreba iz senke i pije čaj, ili šta već radi. On je onaj lik iz krimića koji se pojavljuje samo u priči drugih likova i za kojeg si apsolutno siguran da stoji iza svega što se dešava u filmu. Ali to nećeš saznati kad odgledaš film, jer on uvek ostaje u lakoj izmaglici tajnovitosti.

Večita pretnja za reprezentativce na svakoj poziciji, pošto niko ne zna na kojoj on tačno poziciji igra. Ne d'o Bog da ne slušaš šta ti selektor kaže, inače će odma da zove Nikolu Gulana. Legenda kaže da je jednom i pokušao, ali da je igrač već na kolenima molio za milost, pa nije bilo potrebe da se kaže da uopšte nema njegov broj u imeniku.

Zapravo, sva je prilika da on uopšte ni ne postoji, već da je izmišljen radi boljeg funkcionisanja sistema.

53 : 7
16 em plus     16 em minus
54 : 7
53 : 8

Treba nam više takvih ljudi

Izraz koji se obično koristi za ljude koji kritikuju vlast, sistem. To je obično skupina dripaca koji nisu videli radnu knjižicu u životu, a nisu ni podigli ništa teže od viljuške i noža.

- Brate! Jesi li čuo novu pesmu "Rušim sistem" benda? Znači uništili su ova govna u foteljama. Kako su jaki, da je više takvih ljudi...
- Brate! Imam pametnija posla stvarno...

60 : 4
16 em plus     16 em minus
61 : 4
60 : 5

Prilepiti

Napakovati, prišiti. Uvaliti nekoga u bulu pripisavši mu krivicu za stvari sa kojima ovaj mučenik ima veze koliko i Marko Kon sa pevanjem. Odličan način da nekoga eliminišeš bez slanja u večna lovišta.

- Pazi vamo, ako se sam ne povučeš sa funkcije napakovaću ti da su učestvovao u one tri nameštene privatizacije iz 2008., da si rastur'o gudrovinu, a mog'o bi da ti prišijem i neku utajicu poreza, čisto kao šlag na tortu.
- Da nećeš još i neko ubistvo da mi prilepiš?
- Pa vidi, za Bambijevu kevu još niko nije odgovarao, ako mi dune prilepiću ti i to. Oš ti da potpisuješ ostavku ili nećeš?!

90 : 5
16 em plus     16 em minus
91 : 5
90 : 6

Piše izjavu

Sleng betonligaških klubova.
Opisuje radnju koja je na vrhu skale za nanošenje telesnih povreda jednog igrača drugome. Baca u senku blede žute kartone, krvničke crvene, štipanje za mošnice, postavljanje lakta i kolena sigalovskom veštinom, ujedanje za rame, sinhronizovani kombo đon dvojice nad jednim, čak i psovanje majke sa sve startom sa dve noge iza leđa i simuliranja povrede nakon toga.

-Šta je ovo, što nam je samo devet igrača na terenu, je l' to neko crveni popio?
-Ma, Šiki i Mirkec pišu izjavu.
-Što bre?
-Napraviše havariju, jednog lišiše masturbacije na duže staze, a drugom uzeše nogu za privezak.

67 : 5
16 em plus     16 em minus
68 : 5
67 : 6

Poći za nekoga

Udati se. Postati nečijom ženom, suprugom, bračnom partnerkom, životnom sapatnicom, kako god vi to demonizovali...čuj mene "demonizovali", nije "demonizovali" već umesto "demonizovali" definisali...a ne "demonizovali". Uf.

Elem, nekada opštekorišćena terminologija, danas tek kolokvijalizam, idiom iz naslova je sobom pre svega aludirao na odlazak stasalog ženskog čeljadeta IZ zavetnog roditeljskog doma U kuću svog budućeg supruga, muža, bračnog partnera, jače polovine ili kako god vi to drugačije krstili...čuj mene "krstili", nije "krstili" već jadan čovek. Piiis.

- Milunka, ti poznaješ moje emocije prema tebe a znam da i ti mene isto tako. S tim u vezi - bi li pošla za mene sad na zimu, o svinjokolju?
- Eh, Živorade, romantiko moja, kako ne bih kada je o svinjokolju...More, marš, bre, seljačino jedna brdska, stomak mi već do zuba, šta si dosad ček'o, 'bemtećorava?!

-----------------------------------------------------------------------

- Brate, si čuo da se Prof ženi?
- C, a i boli me ku...
- A-a, ženi se, bilo čak i sinoć na Dnevniku...neka naša, operska pevačica, šta-li...
- A ja mislio poš'o za neku debelu Nemicu, vlasnicu hotela u najmanju ruku...Budala, šta da kažem...

55 : 0
16 em plus     16 em minus
56 : 0
55 : 1

'Ajde ti

Manifestacija useravanja u gaće izražena kroz dve reči i tri sloga, ali ipak dovoljno rečita da pokaže pičkasto podrhtavanje nečije zečije duše. Obično strah pred nečim što si oduvek želeo da uradiš, pa ti se u odlučnom momentu srce spusti u pete. Tada molbom iz naslova pokušavaš da bližnjeg svog (koji je tu da ti drži strah i da sa tobom podeli muke) ubediš da on probije led, ne bi li tebi posle bilo lakše.

- Dobro, oš ti prvi?
- Neću, ajde ti.
- Ajde ti, tvoja je ideja!
- Nema veze, tvoja je gajba, ajde ti.
- Ma bre...
- Alo, balavci, oće mene neko da jebe ili ne?! Platili ste za čuku vremena, a 32 minuta su već prošla, pa vi vite šta će te!

49 : 5
16 em plus     16 em minus
50 : 5
49 : 6

Opljačkaše ovaj narod

Pomalo ironična izjava, s obzirom na to da je sve što se moglo opljačkati, već odavno i utopljeno. Još veća ironija je u tome, što to češće govore gore pomenuti "oni" koji opljačkaše narod: političari, privatnici, sitni lopovi koji se bave promjenom (čitaj podizanjem) cijena i tako dalje i tako dalje...
Narod, u takvoj situaciji mora da se snađe, pa nije čudno da se ponekad desi da i sam narod opljačka samog sebe.
Elem, komentar se često može čuti samo prilikom otimanjem para iz, odveć tankog i mizernog, narodnog novčanika, uz naravno, pominjanje seksualnog opštenja sa većim dijelom ženske famelije onih koji im te pare otimaju.

- I pošto ti je odradio sve ono?
- Ma zamjenio kardan i popravio letvu volana malo, zamjenio mi zupčasti remen i zagitov'o ono malo na gepeku što je bilo i traži 200 eura za to.
- Pa jel on normalan? Za te pare si mogao da...
- Jesam đavola. On najjeftiniji. Ma opljačkaše ovaj narod gdje stignu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- To vam je 976 dinara gospođo.
- Molim? Za dve kutije cigareta i jogurt?
- Porasle cene cigareta juče.
- Mamicu im lopovsku jebem, opljačkaše ovaj narod. Od sad i ja motam duvan.

49 : 2
16 em plus     16 em minus
50 : 2
49 : 3

Aj' sad uzmi pa me jebi

Zamočaj me! Malo grublja verzija izraza hoćeš li i muzičku želju? Logično, upućuje se osobi oko koje obigravaš kao francuska sobarica i što ti više obigravaš, prohtevi dotičnog ili dotične sve više rastu.

- Jesi li kupio sve?
- Evo proveri, trebalo bi da je sve tu.
- A gde su lovorov list i majoran?
- Ufff, ajde otići ću ponovo do prodavnice.
- Svrati i do parfimerije, potrošila sam ovu noćnu kremu. I uzmi mi nekoliko brijača za noge.
- Važi.
- Eeee, čekaj, mogao bi i da odneseš mikrotalasnu na popravku.
- Pa kako ću?
- Idi autom.
- Ženo božija, auto je u kvaru već dve nedelje!
- Pa uzmi bicikl, ajde šta ti fali.
- Ajde, do mojega, nekako ću se snaći.
- I kupi dve lubenice kad već ponovo ideš u prodavnicu.
- E ženo, ajde još uzmi pa me jebi! I tako ja tebe više ne mogu.

67 : 4
16 em plus     16 em minus
68 : 4
67 : 5

Bračna luka

Očekivano konačno pristanište jednog (uspelog) emotivnog krstarenja u koje se, u najfrekventnijem broju slučajeva, uplovljava na način sličan onom jednog prekookeanskog broda u svoju ciljnu luku: mali remorker ga vuče ili gura, dok je ovaj izvesno vremena pre već pogasio sve svoje motore. Au, jebote, koja metaforčuga, najeb'o sam ako ova moja pročit...

- Mihajlo, nešto sam razmišljala...
- Je l' te bolelo, hehe?
- Ćuti i slušaj, blesane...Dakle - nešto sam razmišljala. Nas dvoje se zabavljamo već skoro dve godine a od toga godinu i nešto živimo zajedno. Volimo se, oboje solidno zarađujemo, porodice su nam relativno normalne...Mislim da je ono što ustvari hoću da kažem, ustvari, sledeće: gde ti vidiš sebe za nekih dve-tri godine od sada?
- E, Marina, nemoj da me zajebavaš, molim t...
- Ne, ne, mrtva sam ozbiljna. Gde vidiš sebe za dve godine? Lepo pitanje koje zahteva lep odgovor...
- ...i koji ćeš ti skoro sigurno protumačiti kao pogrešan. Ma, daaaj, bre, previše dobro te poznajem...
- Dobro, pametnjakoviću, ako me "previše dobro poznaješ" reci mi onda, molim te, šta misliš gde JA sebe vidim za dve godine?
- Jaooo, je l' stvarno moramo ovo da radimo?! Ne znam gde vidiš sebe za dve godine, eto, ne znam!
- E, pa ja ću ti reći. Vidim sebe kao ostvarenu mladu ženu, usrećenu od strane muškarca koji je, navodno, voli i sigurnu u život koji je dalje čeka. Samo to, ništa drugo.
- Super, baš mi je drago. Je l' mogu sad da nastavim da gled...
- Ne pitaš me koja je tvoja uloga u svemu tome? Ako je uopšte i imaš?!
- Pa, naravno da je imam, šta ti sad to znači...Je l' hoćeš da se venčamo, 'el to to? Pa, reeeci lepo, jebote, što me zajebavaš ovde, venčaćemo se i gotova stvar! Niko još nije umr'o od toga, pa nećemo valjda ni mi...
- Hmm, e, vidiš, to ti možda i nije tako loša ideja...

Devojka - i žena, i majka, i drug. I doktor psihologije.