Prijava · Registracija
229 : 14
16 em plus     16 em minus
230 : 14
229 : 15

Moj veliki drugar i prijatelj

Svi na estradi seradi međusobno. Koja god bre baraba da progovori, odma je veliki drugar i prijatelj sa onom drugom barabom koju pominje. Pa dal je bre moguće? Dobro, osim možda Željka Šašića i Lukasa, jer mu ovaj oteo ženu, pa onda oni kažu moj bivši veliki drugar i prijatelj. I da, svi su oni pili s Tomom Zdravkovićem i baš njima je rekao neku tajnu iz života. Ove što su mlađi, njih je Toma ljluljuškao u krilu i davao im krišom pivo pa su i oni izrasli u boemčine ovake, velike drugare i šarmere. Da, i šarmere jer svi su stari šarmeri, a jedinica šarma je jedan Era (1€), pošto im je on najšarmantniji, odnosno najveća budala.

- Recite mi gospodine Baljaga kako je došlo do saradnje između Miloša Bojanića, vas i Đorđa Balaševića?
- Pa mi smo stari drugari još odavno, Miloš je zaljubljenik u oldtajmere kao i ja, a i Đole mora da zaradi nešto, Olja mu larma tako da...
- A ko je došao na ideju da se album nazove Dim, prašina, slina, Bojanić Miloš i Mali Iđoš?
- Pa tu ideju dao nam je naš stari drugar i prijatelj Bora Čorba dok je pijanom Džeju njegovom starom drugaru i prijatelju, a i našem starom drugaru i prijatelju gurao glavu u sneg.

Pesme je inače pisalo Patalo, šta god to bilo, koji je naš stari drugar i prijatelj.

285 : 26
16 em plus     16 em minus
286 : 26
285 : 27

Č i Ć

Два слова која слично звуче и чак се и слично пишу на латиници. Толико су слична да неки користе само једно од њих и не долази ни до какве забуне. А шта би било када би моћни људи приметили ово расипање? Када би нас натерали да изаберемо једно слово и користимо само њега до краја живота? Да ли сте се некада запитали које слово бисте одабрали? Е па, ја јесам. И схватио сам да избор уопште није тако лак као што изгледа.

Да кренемо од очигледних ствари. Ч звучи много боље него Ћ. Једноставно, Ћ је некако много сиктаво слово. Скоро као оно срногорско Ш. А с друге стране, Ч баш има добар звук, некако мушки се чује, скоро као Џ. (Мислим да ми је Џ омиљено слово, колко то добро звучи, брука. Бурегџиница рецимо, страшно колко добра реч.) Мада Ч за разлику од Џ има и неки шунтави призвук, још кад помислим како га неки људи изговарају, онако кад се чује пљуца у слову, страшно. Значи није ни Ч савршено, ал некако, мени је боље од Ћ.

Даље, погледајмо које слово изгледа боље на папиру. Ч изгледа као 4, ал не ово 4 него оно 4 како ја пишем, што изгледа као Ч. А Ћ личи на Ђ. Тако да ниједном не иде оригиналност у прилог. Али Ћ је ипак побољшање у односу на Ђ (превише закривљено за мој укус) док је Ч исто као и 4. А и кад би Ч и Ћ била једина слова која постоје, опет бих рекао да је Ћ боље, Ч је много немаштовито.

И сада, најважнији део, онај део због ког је избор између Ч и Ћ стварно битан. Ко говори само Ћ? Хулигани, локалне шатро-мудоње, и Хрвати. Хрвати су у ЕУ, а и поред тога њима сигурно неће уводити санкције јер никад не најебу. (Ово сам тек сад извалио, брате они су ко Салатић из основне. Сви најебу само он не. Једном сам чак добио укор због нечега што је он рекао. Јебени Салатић.) Дакле, остају само хулигани и локалне шатро-мудоње што је у суштини исти курац. И мислим да је немогуће одлучити се само за Ћ и не упасти у ову групу.
Оћеш да ти полупам главу дећко?
Ало, пићко, теби прићам!
А Ч? Ко говори само Ч? Дебеле бабе. Искључиво дебеле бабе.
Хочеш колачич?
Што си се учутао?

И сад се види. Не бираш само између два слова, ти бираш да ли ћеш да постанеш дебела баба или навијач. Ја не бих волео да будем ниједно од та два, али ако нам уведу санкције одлучујем се за дебелу бабу. Навијачи су говна, а и не могу ја онако да причам цео живот. А дебеле бабе које говоре само Ч су некако добре, нису то оне цегер бабе што те муну лактом у ребра да пре тебе уђу у бус. То су више бабе што седе кући, пију кафе с комшилуком и праве ванилице. А и Ч боље звучи, јебеш му све. Чао.

236 : 10
16 em plus     16 em minus
237 : 10
236 : 11

Karmin na okovratniku

Доказ који се не побија. Шарао си, магарче, крвави ти зуби. И пао си на тако јефтину финту, обукао светлу шуљу, она имала јарко ултра-љубичасти руж, па баш нашла по кошуљи да те љуби, поред толике главурде и осталих екстремитета, са нагласком на гениталије.
Ма 'де бре, то је неки лош сценариста филмова Џ продукције некад поставио као премису, и сад у сваком другом филму, шатро она пребира бели веш да не побоји, и као скапира његово неверство, није него.

- Их бре, ал си усро ове беле гаће, тачно мора са шареним да се пере, ал прво доткувам у лонцу... А шта је ово на кошуљи? Кармин!? И то браон, онај курвањски! Скоте, па ти ме вараш! Ко је она? Хоћу да знам! Колико то траје! Говори, зашто сад ћутиш, стоко!
- Жено, ако ти кажем да сам се био усро до заврат, би ли веровала?

319 : 36
16 em plus     16 em minus
320 : 36
319 : 37

Sekundarna sirovina

Obezbeđivač u noćnom klubu koji vreba iz senke i uleće samo kad je najpotrebnije.

501 : 39
16 em plus     16 em minus
502 : 39
501 : 40

Molotovljev koktel

Poruka u boci, konkretna i vrlo jasna.

210 : 14
16 em plus     16 em minus
211 : 14
210 : 15

Čeličenje

Крајско малтретирање на релацији старији мангуп-млади мајмун са тенденцијом да постане старији мангуп (овим се преображај убрзава). 90-их веома интезиван и популаран вид васпитавања деце из краја.

С обзиром на тешко стање друштва па тако и породице у којој су родитељи неретко били разведени, наркомани, алкоси, кримоси, отац на ратишту, мајка на Плавом мосту итд. па као такви нису имали времена да се посвете васпитавању своје деце, старији момци из краја су, осетивши потребу да замене родитеље, на себе преузели ову племениту дужност.

Наравно, њихова визија васпитаног детета није се увек подударала са оном коју су имали родитељи... али боље ишта него ништа.

-Мали, ајде избегавај снег.
-Али пада свуда?!
-Ма избегавај мајку ти безобразну! Шта сам ја будала па не видим да пада!
(Клинац скаче у страну, савија се, чучи, прави салто) (Овом лекцијом развија се свест о ауторитету).
-Добро, добро...
-Ај сад вас двојица идите и изнабадајте ону двојицу тамо што ходају.
-Али ми немамо ништа против њих...
-Полази бре!
(Враћају се са модрицама) (Овом лекцијом развија се самосвест и храброст)
-Добро је клинци, показали сте зубиће... Ајде сад идите купите нама пиво и вама неки сок. (развија се свест о заслузи и поштењу).
-Сад кад попијете то, по 20 склекова на брзину. Ајмо дечаци, морате да ојачате, види какви сте сви никакви...
(Клинци пумпају) (Савладавањем ове лекције млади регрути сазнаће да је у здравом телу здрав дух).
-Јесте гладни синови? Ђоле дај им паре да купе по пљескавицу. (Овом лекцијом такође сазнају да се труд исплати).
-Е сад нам треба и сок али немамо паре. Ту улећете ви... Правац трафика, дигните оном матором ћоравом једну кока-колу. Јеби га момци, у оваквим тешким временима човек мора да се сналази. Ми да имамо не би смо крали, јел тако Кизо, али и ви тако млади видите... рат, беда, инфлација, немаштина... човек мора да брине о себи. (Развијају се способности сналажења у тешким ситуацијама)

111 : 8
16 em plus     16 em minus
112 : 8
111 : 9

Udarac

Bilo kakva iznenadna, a snažna promena stanja, na bolje ili na gore, koja ne mora nužno da bude posledica primene fizičke sile iliti narodski rečeno pesnice u vugla, kao ni bilo kakve druge fizičke prirode. Bez dodira. Emotivno, psihički ili finansijski uglavnom.

- Jesi dobro prošao sinoć?
- Odlično. Odigrao sam deset tiketa. Celu platu sam sprašio. Skoro svi tiketi mi popadali oko četiri, a onda su usledila dva udarca na kraju tako da sam dobar jedno petnajs soma.
- Do jaja.
-------------------------------------------------------------------------------------------
- Brate jesi poneo?
- Nisam.
- Kako nisi bre!?
- Ladno baba našla pajdo, mislila da je žuti šećer i napravila neke kolače od njega, pa sve pojela sa komšinicama. Eno ih gajbi kod mene, sklupčale se u ćošku i šta god ih pitam one mi pokažu kurac.
- Au ne smem da kažem Đoletu. Doživeće ozbiljan udarac. Čak je i svoju kašiku poneo od kuće.

160 : 17
16 em plus     16 em minus
161 : 17
160 : 18

Pomaganje starijih oko domaćeg

Богови са Олипма се питају већ вековима: Ко ће најдуже издржати? Наставник, породица или ученик.

Честе су појаве кад (најчешће) мајка детета у ситуацији када много запне око домаћег задатка, контактира (најчешће) свог старијег сина који студира у оближњем граду. Све у циљу помагања, јер је по дифолту он то већ прошао. И претпоставка је да зна.

Много зрелији од времена када је похађао основну школу и мењао учионице као аутомеханичар карбуратор, старији син импровизује онако грубо, по сељачки, што би се рекло. Капира он одлично зашто је у песми Љубивоја Ршумовића "миш добио грипчању, па је сео у џип и на крају доживео фрас кад је схватио да мачак оће да га сковитла". Али како то објаснити детету од девет година?

Порука од кеве: Okrenime poštomi treba nešto oko Teinog domaćeg, date pitam a nemam kredita.

Кева: Хало?
Син: Е, прочитао сам поруку. О чему се ради?
Кева: Теа има домаћи из српског, а знаш ти њу, чим је дошла из школе бацила ранац и отишла да плеви пасуљ са бабом. Па сад ја радим домаћи, да не погине сутра као један-два.
Син: Добро. Причај шта треба да радим.
Кева: Радили су неку песмицу, па сад треба да се одговори на нека питања из ње. Право да ти кажем, ја немам појма шта они траже. Пиши песмицу негде да би могао да одговориш, не могу да ти је читам стално изнова.

Слушам птичје речи корачајући кроз шуму
уском козјом путањом све стрмијом и тањом...

Син: Каква, бре, путања?!
Кева: Козја. К. Као коза.
Син: (Јебем ти сунце, шта је ово?)

...кад паукова мрежа пут ми наједном препречи.
Сред мреже раскорачен паук газдински стао
као сељак на њиви коју је узорао.
Могла сам покретом руку здерати то плетиво,
сву паукову муку смрсити у клупче сиво,
али ми беше жао.

Кева: Зашто се паук може упоредити са човеком?
Син: Колико сам ја схватио, човек може да смандрља мрежу док си рекла "шпиритусна лампа", а укпа...
Кева: Шта, бре?
Син: Паук, кево, паук. Паук се шири на мрежи, у фазону брани своју кућу. И поносно се испрсио. Капираш? Бој не бије светло оружје, већ бој бије срце у јунака.
Кева: Дооооообро. А шта представља "Птичја реч"?
Син: То ти је цвркут птица. Само пренесено значење помешано епитетима и метафорама.
Кева: Није ти фора да ме зајебаваш, знаш? Па, човече, како да објасним детету које је трећи разред, шта је метафора и епитет? Нема везе. Још једно питање: Зашто је песма лирска? Шта то беше?
Син: Осећања, емоције, кардио. То је тамо кад је било жао да сјебе мрежу.
Кева: Баби било жао?
Син: КОЈОЈ САД БАБИ, У ПИЧКУ МАТЕРИНУ?
Кева: Десанки Максимовић.
Син: Ма иди, бре!

144 : 14
16 em plus     16 em minus
145 : 14
144 : 15

Ako ne znam na šta druge žene liče kako da tebi kažem da si najlepša?

Poslednja karta za pokušaj izvlačenja situacije muškarca uhvaćenog da zvera naokolo u guzliće i dojkice.

Fora u startu osuđena na propast, ali kad gineš već pred streljačkim vodom komandovanim ljutitom ženom, bar gini sa stilom, skini povez sa očiju, stavi cigar u usta i nasmej se. Znaš i sam da tu pomilovanja nema.

Show must go on, reče rahmetli Fredika Merkjuri, show must go on...

Opet bleneš oči ti ispale? Opet? Još ukočio glavu pravo, a oči k'o radar, muška kurvo!

Ako ne znam na šta druge žene liče kako da tebi kažem da si najlepša? Moram da uporedim, da stvarno znaš da mislim to.

Ne seri!

Ne brini ništa, nisu nešto, lepota je u oku posmatrača, meni špena upala nekidan uoko, dodaj na to urođen blaži oblik astigmatizma...

Ne seri!

Opet nezapržen gra' tri dana?

Minimum.

228 : 26
16 em plus     16 em minus
229 : 26
228 : 27

Hemoroidi

Najčešća sportska povreda onih koji karijeru provedu na klupi.