Prijava · Registracija
185 : 33
16 em plus     16 em minus
186 : 33
185 : 34

Pre svega sam zrelo, produhovljeno biće, intelektualka i tako to

Bodibilderaka/fitnestrenerka. Све речено у једној реченици. Она не вежба за своје тело, него пре свега за своју душу. Душа расте када се гузни мишићи затежу и бујају. Зрела за лудару, продуховљена у стилу Венди, а интелектуалност јој се огледа у познавању свих састојака намирница.

(лична)Тренерка: Избаци хлеб из исхране, то се не једе.
Фенсерка: Скроз?
Т: Ма можеш један cheat meal у току недеље. Имам 80 посто ух.
Ф: Јел ти добро? (мисли да се тренерка префорсирала па ух-ће)
Т: А? Ма, јок, бре, то су угљени хидрати. УХ. Само цепаш мало простих шећера, а много протеина. После пређеш на нешто озбиљно, ако желиш да изгледаш онако како заслужујеш.
Ф: Ти си моја богиња!
Т: Ја се клањам само мојим справама за вежбање.

У тај час поред њих пролази hatorimatori и коментарише:
- Četir' bele smrti teram preko Begeja. Op, op, op...

105 : 3
16 em plus     16 em minus
106 : 3
105 : 4

Razapeti se

U principu može da označava neku našu žrtvu za sve ljude iz naše okoline, kao što je to svojevremeno uradio Isus je li, a u šire rasprostranjenoj praksi znači da se angažuješ na mnogo strana, sa najboljim namerama da se svi poslovi završe kako Bog zapoveda i da pokušaš svima da udovoljiš, a to vrlo često baš i ne ide.

Kampovanje:

- Mile, aj zapali vatru meni se treći put gasi.
- Mileeeee, srušio se šator, aj leba ti dođi ovamo da ga namestiš, ja ne znam!
- Mile ljubavi, ajde mi pomogneš da napravim zelenu salatu, uvek stavim previše sirćeta, ne bi da je userem opet.
- Jebo vam Mile mater, šta ste me razapeli koji moj, niko ne zna ništa da uradi zgradski pacovi, samo Mile, Mile. Pustite me da na miru pivo popijem! 'š u kurac...

122 : 23
16 em plus     16 em minus
123 : 23
122 : 24

Šamar zvani Srbija

На самом почетку јасно мора да се болдира: Државо пропала, не можеш ти да нам сервираш толико гована колико ми можемо да поједемо, не можеш ти толико да нас шамараш колико ми можемо да провоцирамо и трпимо и не можеш ти толико да поскупљујеш намирнице колико ми можемо да платимо и ћутимо!

"Да ли сваки народ има у подсвести урезано да је баш његова земља најгора за живот?" и "Зашто на сваком кораку добијаш доказе да ово прво заправо има потврдну конотацију?", само су нека од питања што муче појединца који се приклања оном што мисли већинско гласачко тело па се накнадно "једе" у себи јер схвата да ништа не може променити у укорењеној, постојећој хијерархији. Опростите на изразу, али јебу нас како стигну и ко стигне. И може им се. А и ми се нешто много не цимамо, већ само наместимо дупенце и чекамо да нас оплоде.

Сећам се да сам једном приликом, негде око предизборног лудила, упитао свог деду зашто уопште излази на гласање кад и сам верује да су све то иста говна, само други скринсејвер. Одговорио је: "Веруј ми, немам појма". Моја знатижеља се није ту завршила већ сам полако почео да откопавам старе рушевине у нади да ћу саградити нешто што ћу пратити у својој "вожњи кроз будућност". "Стани, видиш да сви политичари музу краве, рукују се са свима, свуда иду. И сви знају да је то само тренутно, док га не изгласамо. Онда више никог не виде. А опет људи иду као манијаци по кампањама, машу оним њиховим обележјима и урлају гласније од осталих", рекао сам помало љутито. "Знам ја све то, али ето. Обећали су да ће да асфалтирају наш крај, да ће да споје две месне заједнице. Да ће млади сутра имати посао, да ће зарађивати", одговорио је тужним гласом. Ту сам схватио да од човека/људи нема већег зла. И похлепе. Највећи човеков проблем је човек, он иницира којекакве "сеансе", сервира пакост, лупа шамаре...

- Министарство финансија и ЕПС предложили су Влади Србије да струја од јесени поскупи за 30%. Предлог да се увећају рачуни последица су чињенице да ће Србија морати да увози струју и да то унапред плати.

• • •

- Министар Вујовић тражи: "За 10% смањити плате и пензије! Ако би сви плаћали акцизе, царине и порезе, уштедели бисмо око 100 милиона евра."

ЧИСТО ИНФОРМАТИВНО: Нови гувернер НБС, Јоргованка Табаковић, пријавила је Агенцији за борбу против корупције нови МЕСЕЧНИ ПРИХОД на тој позицији од 679.174 динара.

Онда су је нешто напали да смањи себи плату јер је сувише велики износ (ма јок, уопште!), а њен одговор је да ће то учинити у што краћем року.

ЧИСТО ИНФОРМАТИВНО 2: Јоргованка Табаковић себи, ипак, није смањила плату!

ЧИСТО ИНФОРМАТИВНО 3: Минимална зарада у Србији, без пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање, износи 115 динара по сату. То значи да минимална плата у Србији износи 20.010 динара и на том је нивоу од пре две године.

• • •

Стопа незапослености у Србији никад већа, а послу се у овом тренутку нада чак 792.888 грађана. До краја године назапосленост до 30%.

• • •

Можемо да хранимо пола Европе, али смо лане у иностранству набавили 45.000 тона свежег поврћа. Не штедимо девизе ни за лук, пасуљ, купус, ШЉИВЕ, јабуке.

Е, ВАЛА, ОЈ СРБИЈО МЕЂУ ШЉИВАМА!

114 : 19
16 em plus     16 em minus
115 : 19
114 : 20

Crkavati

Još jedan radni dan na poslu završen. Pedeset godina života, još nekoliko godina koje nisu vredne pominjanja do penzije. Psuje sve po spisku dok se užurbano vozika do kuće. Žena odveć spremila ručak, rana se hladi.
Deca se razišla, starija se udala nuna dete, ova mlađa studira. Sati njegovog biološkog sata su ispunjeni, za druge se ne brine.
Iako mu je žena tu ne konstatuje je. Nemo gleda u TV kao da mu je mozak ispran. Opijen mirisom sopstvenog znoja dešava se to. Shut down, crnilo. Da li je umro? Nije. Sedi u kancelariji. Kuca poslednji predmet za danas. Kao manijak kada kuca poruke maloletnicama na sajtovima za upoznavanje. Tako on žestoko lupa tipke, računa, pičkara grafikone neprave.... Glasovi su svuda oko njega
- "Peroviću oćeš li više završiti?"
"Dokle si stigao!?"
"Zašto još nije gotovo!?"
"Peroviću stranke čekaju, nemoj da se šegačiš, radi!" -
>"Nanu vam onu nezasitu koliko ja od sebe treba da dajem?!"
"Na evo vam ga predmet pojedite u slašću pragnjetinu na moj račun!"
"Kad će plata jebena?"
"Godilo bi pecanje posle ovoga..."
Polako se utihnjuje sve, prašina se spušta, letnja kiša pada, Sunce mu sija u lice. Diže pogled, pokušava od silnog bljeska da pogleda preda se....
shvatio je da se budi zavaljen u fotelji pred televizorom....

"Snajka đe ga je Đuka a?!"
-Eno ga vratio se sa baliranja, pusti ga nek crkava-

182 : 15
16 em plus     16 em minus
183 : 15
182 : 16

Zidarski Happy meal

Frtalj "Alpske" salame, četvrt 'leba, majonez i pivo. Legne kao budali šamar posle osmočasovnog mešanja betona.

206 : 23
16 em plus     16 em minus
207 : 23
206 : 24

„Dan državnosti“

Српски римејк филма „Independence day“ (1996)

Премијера: 2016
Режија: Радош Бајић, Драган Бјелогрлић

Трејлер:

12. фебруар
Сцена 1: Млади капетан Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, ромске националности (у даљем тексту капетан Ромо) буди се из сна у породичној кући у Краљеву. Ромо излази на улицу да баци ђубре, пролази поред успаничених комшија и враћа се у кућу. Тек случајно бацивши поглед кроз прозор примећује огроман ванземаљски брод изнад родног града.

Сцена 2: Општа узбуна на аеродрому Лађевци. Пилоти 241. ексадриле „Тигрови“ трче преко писте ка својим Орловима.

Сцена 3: Краљево у пламену. На разарајући напад ванземаљаца надовезује се земљотрес који уништава оно што је преостало од града.

Сцена 4: Председник Србије Томислав Николић се укрцава у „Land force one“ (МКШК-а број 1) и упућује на тајно командно место у Жаркову, Ратка Ресановића 1.

13. фебруар

Сцена 5: Ваздушна битка између Краљева и Крагујевца. Напад 101. и 241. ескадриле не даје резултате. Ванземаљски брод је нерањив због енергетског штита, српски авиони бивају оборени. Остатак Витезова и Тигрова се повлачи ка Батајници.

Сцена 6: Капетан Ромо обара ванземаљску борбену летелецу у бесомучној јурњави кроз кањон реке Увац, али при томе и његов орао бива уништен. Капетан Ромо се падобраном спушта крај ванземаљца кога линчује локално становништво са вилама и мотикама.

Сцена 7: САД позивају обе стране да се суздрже од прекомерне употребе силе.

Сцена 8: Жене у црном организују протест на Теразијама због ратног злочина над заробљеним ванземаљцем.

Сцена 9: Крагујевац у пламену. Фијат напушта Србију и поред обећања министа Динкића да ће добити додатне субвенције.

Сцена 10: Врховни командант Николић проглашава општу мобилизацију.
50 000 војника и 700 000 припадника цивилне заштите спремају одбрану Београда.

14. фебруар
Сцена 11: Велики свемирски брод се примиче Космају. Ракетне јединице и противградна заштита покушавају да успоре напредовање ванземаљског брода.

Сцена 12: Саветовање водећих политичара на тајном командном месту председника Николића. Александар Вучић предлаже хапшење најбогатијих грађана да би се умирила јавност. Ивица Дачић пристаје на реконструкцију Владе. Војислав Коштуница предлаже скупштинску резолуцију о „НЛО агресији у функцији независног Косова“. Чедомир Јовановић тврди да је напад ванземаљаца последица промашене политике из деведесетих и тражи да се призна реалност. Јовановић напушта састанак и прелази на страну ванземаљаца.

Сцена 13: Капетан Ромо од председника Николића и министра одбране Вучића добија задатак да зарази свемирски брод најновијим вирусом, који је разрадило 1000 домаћих стручњака из ИТ центра код Лесковца (заједнички пројекат Србије и Уједињених арапских емирата).

15. фебруар Сретење
Сцена 14: Капетан Ромо у заробљеном ванземаљском ловцу стиже на базни брод у орбити Земље. Преноси вирус и поставља експлозивну направу (шестомесечна производња Крушика из Ваљева). Док се свемирски брод распада у експлозији капетан Ромо успева да се домогне Србије и слеће на нишки аеродром.

Сцена 15: Узлеће целокупна српска авијација. Јединим преосталим Мигом-29 пилотира председник Николић. Прате га преживели мигови 21, орлови, хеликоптерске јединице као и авиони за запрашивање комараца. Ласта 95 пада при узлетању.

Сцена 16: Битка у ваздуху. Стотине ванземаљских ловаца, сада без енергетске заштите бори се против српског ваздухопловства.

Сцена 17: Председник Николић лансира ракету која погаћа улаз у ванземаљски брод. Експлозија. Делови агресорског брода падају на Рушањ.

Сцена 18: Председник Николић у кокпиту Мига-29. Суза му креће из ока док окреће авион на десну страну. У крупном кадру остаје Таковски крст на левом крилу.

Крај

139 : 9
16 em plus     16 em minus
140 : 9
139 : 10

Lupam...

Nagoveštaj naratora da informacije koje je na pragu da iznese nisu sasvim precizne, da su navedene ad hok, kao i da je njihova važnost ionako zanemarljiva, te da bit cele govorancije tek sledi.

-Ma nemoguće! To bi bilo ravno tome daaaa, lupaaam, Svonsi dobije Mančester 4:0 sa sve Vidićem zdravim, pravim.

201 : 21
16 em plus     16 em minus
202 : 21
201 : 22

Utegla se k'o fića pred tehnički

Na neki način ova rečenica dođe kao kompliment muškarca određenoj ženskoj osobi koju ne govori njoj direktno već svojim prijateljima kada je opisuje.

A:"Dobro bi sinoć u gradu.Bilo dosta dobrih riba."
B:"Au jeste...nisam znao koju da gledam.Ali sam zato ošmekao u masi onu plavku Sonju."
A:"O Sonja...pa kako je ne skontah.Kakva je bila?"
B:"Ne znam kako je nisi skontao.Bila je ono eee.... Ma utegla se k'o fića pred tehnički."

157 : 9
16 em plus     16 em minus
158 : 9
157 : 10

Objasniti neke stvari

Obaviti neki posao na vrhunskom nivou. Načiniti da se drugi dive tvojoj egzekuciji. Jednom rečju, pokidati.

- Au, buraz, vidim da si objasnio neke stvari na ispitu! 99 poena, svaka cast!
---------------------------------------------------------------------------------
- I, šta je bilo s onom ribom sinoć?
- Uuu, nisam ti pričao? Upoznala me s još jednom dobrom drugaricom, pa sam ih obe priveo kući da im objasnim neke stvari!
- Ne zezaj, da l' si im napravio double kill?
- Ma jok bre, nešto im nije bilo jasno iz matematike, pa došle da im pokažem...

232 : 39
16 em plus     16 em minus
233 : 39
232 : 40

Au, šta ti reče...

Govor pržnje.