Prijava
   

Rokaj Roca

„Sve je u životu prolazno, moj druže“- stihovi Tome Zdravkovića koji su nenadano označili sudbinu jednog od najpopularnijih krajiških sastava, Krajiških Rolingstonsa, Žare i Gocija. Nekada je ovaj dvojac prašio i uveseljavao široki auditotrijum, da se izrazim ko voditeljka televizije s a nacionalnom frekvencijom... Oni su bili odlično uigran tandem, Endi Kol i Dvajt Jork . Ali ko bi bili pomenuti momci od čokolade da iza njih cjevanice nije lomio veliki Roj Kin? Vjerovatno ne Taj Dvajt Jork i Taj Endi Kol. Tako i ovdje, Žara i Goci ne bi bili to što jesu da im iza leđa sigurnost nije ulivao On, Roca. Autor nezaboravnih minijatura na klavijaturi, druid čijom je magijom mnoga djevica prinijeta na žrtveni oltar u magacinu iza kafane, čovjek kriv za više polupanih glava nego mnogi srednjevjekovnni vladari... Što bi rekao reper Đus u antologijskom hitu, sve je počelo ovako: Jedne hladne decembarske zime u kafani u jednom selu na potezu Šipovo- Mrkonjić Grad- Ribnik dok je Žara basom dovodio atmosferu do usijanja a Goci šmekao pupoljke među ženskićima, nastala je dramska pauza a onda se čulo ROKAJ ROCA CA CA CA CA ... I tada... TTRTTTT TRRRTTTTR RRTRTTTTRTTTT TRTRTR... Vele da niko nije preživio.

Uglavnom, izraz je ušao u narod kao i sve drugo, dugoptrajnim ponavljanjem i širokom praktičnom primjenom. Dakle, kada želiš da izdominiraš, polomiš se od života, ojebeš i oplodiš, izvadiš građeinsku dozvolu, golim rukama prevrneš prikolicu đubra, digneš Opel Korsu na četiri barske stolice otkineš Janu od kurca... prekrstiš se i kažeš: Pomozi Bože. A sad ROKAJ ROCA!!!

Sanjao sam plavog slona od hiljadu tona...Probudio se, sav mokar, ustanem navijem one masirače ispod kreveta što držim mjesto antifriza, doručkujem, popijem šćaćom još jednu, odem namirim blago, i lagano, neradni je dan, lijepo vrijeme svratim malo kod Bate u kafanu tamo isti ko i ja...

-Dobro jutro, ljudi, srećna rađa, kako je? Brko, daj meni , daj njima.
-Jebem ti mladu nedlju jesam ti sto puta rekla da me ne zoveš brko, moram se i ja jednom udati, ne vjerujem da se ijedna zadržala k'o ja ovdje.
-Dobro izvini, uzmi i sebi štaš piti, i pristavi jaja i kobaja tamo negdje oko dva, prodao sam tele, neće me ni Žandarmerija izvući odavde, osim ako ne dovedu Amadeus da mi svira.

I krenulo je rolanje, neumorna Rada je sukala brke i donosila, sve po instrukcijama, gotivila nas k'o da smo u hotelu Bate Buturovića, pokoj mu duši. Kad negdje oko osam zupade brat Boro, veli imaju Braća Lekići u Monaku, ode i on, stigla plata na brenti a došla nova konobarica... Ja sa njim u kola, did pod točkove pjan k'o sova ušara, veli stan'te djeco ja ne smijem babi ovakav na oči.

I otisli mi. Kad u Monaku imaš šta i vidjeti, auto do auta , jedni grcaju drugi riču, do ušiju nam dopire omladinski hit „Čke beogradske“ u interpretaciji pomenutog dvojca, sa jakim basom, i bez ženskih volaka... Ušli smo, stola ni za lijeka, ozvučenje probija i od kamena u bubregu pravi šoder, vidim padoše neka dvojica u povraćotinu i priđošmo za astal, sve kako treba. Dolazi konobarica...

-Zdravo momci, kako je čika Milorade, šta ćete?
-SEDAMDESETDVIJE PIVE.
-Da neće biti puno?- reče navlačeći očima na dida.
-Mala ne prdi, ja tih malih kurčića mogu popiti puna kolica, donesi to kad ti momci kažu!- dobi je baja na iskustvo.

Nije bilo puno pive al se puno pripišalo... Ja u muški, sve zauzeto, a meni nije više bešika onih godina k'o nekad, šta ću kud ću, ja u ženski, skika vriska, vidi seljačine đe piša te vaki je te naki je, taman kad sam najveći pritisak nabio, neki ždral istetoviran iza mene poče se kostriješiti na me sa onom nedovršenom frizurom, pokušavao ja njemu objasniti da nisam mogao durati, al' kakav, ni da čuje. Krenu me lola gurati s leđa, ja opomenem on opet, ja opomenem on opet. E svez'o ja ponos, pa kad sam ga tljano nama' ga sorio. Poče vriska onih curica, ovaj dole leži k'o uboden, i mene panika uhvatila, gledam oko sebe, da mu udarim šamar -dva da ga povratim, one vrište „ajoooj ubi ga evo pop'o mu se na prsi“, uzmem skinem lavabo pa da ga polijem vodom ne bi li jadan došao sebi, utom uđe neki isti k'o ovaj što leži, iskolači oči i on misli da sam ga ubio, a ovaj stvarno k'o mrtav. Ja pokušao objasniti:

-Nisam nedilje mi neg dlanom ga udario.

Uteče, a ja iz klozeta k'o šlogiran, ispričam didu i brati, a vidim i ovi spremaju hajku sve reže prema nama, veli did:
-'Ajte djeco, ja ću braniti odstupnicu, da budem k'o Stevan Sinđelić, 'ajte sokolovi.
Mi na vrata...
MA ZAR DIDA OSTAVITI!!! ROKAJ ROCAAAA !!!!!
I na dušmane : Buč Kasidi, Sandens Kid i Did...

Komentari

pahahahaha pročitah u jednom dahu ahahaha+

umrljo si malo telo
al primer, kad počneš da pripovedaš... pojezija

davno sam provalio
ti si ćopićev dupli

Свира фрула, свира виолина, стижу Гоци и његову момци.
Да имам дупли дао бих са њега још по један плус и звезду

hahahha ROKAJ ROCA CA CA CA CA
Da se pohvalim, poznajem čoeka koji je odrastao sa Žaretom i Gocijem.
+++

ns ovo minus daju nepismeni i zli

znao sam da je Mrljo dupli od nekog naseg poznatog pisca. Bajo moj.. xD

Јебем ти недљу!!1! + већ код Кола и Јорка!

Да могу, забранио бих лупање минуса на овакве епове.

Ovo je živa istina, jedan moj rođo puko nekog lika iz obezbjeđenja, moralo ga polivati, jadno čovjek cijelu noć slušao radio Snaga Krajine da čuje da nije bilo mrtvih u folkoteci Pink

Fenomenalno +++
Pozdrav zemo, a možda smo i sugrađani

kad sam ga tljano nama' ga sorio

Otkad ovo ne ču! hahahahah

blago slenga od namirim blago pa na dalje

Nikad nisam razumeo ovog autora, što ne znači da je loš, naravno, ali on je poslednji autor kojeg bih ikad čitao. Jednostavno, ja pojma nemam šta on definiše, niti mi njegove definicije drže pažnju da čitam do kraja. Ako je napisao bar jedan sleng do sada, kapu skidam.

Ti gore - ne prdi.
Odlična, primjer dočarao atmosferu, izrazi koje često koristim upotpunili sve.
Plus i omiljena.

hahahahahahaha plusčina k'o objekat gorenavedene diskoteke "Pink"! :D

mrljo jebe, a ti Klajslel mora da si neki odveć urban lik, ako bi ti on bio poslednji koga bi čitao...

Mrljo kul piše, pripoveda, ali baš ovaj def možda i nije za naslov, ima on ohoho boljih stvari, ovo kao izraz bzvz, previše krajiški ili kako već, eto zasnovano na trećem članu ekipe Žarete i onog drugog, ko nije iz tog kraja nema pojma o čemu se radi.
Inače još davno sam plusirao :)

ko nije iz tog kraja nema pojma o čemu se radi.

Ja npr. nemam pojma šta sam pročitala.....tj. nisam ni pročitala....da budem iskrena.....
ali sam dala + jer ga sigurno zaslužuje.... to što ja nemam pojma o čemu se radi, ne znači da nije kvalitet....

to što ja nemam pojma o čemu se radi, ne znači da nije kvalitet

Ni ja ne rekoh da je fuš, sasvim dobra je. Čak nije ni teško razumeti šta kaže čovek, samo kad se pročita :) i sve je to ok. Ja imam i sam dosta tih lokalnih izraza i moje mišljenje je da treba da se nađu ovde na sajtu ali ne i na naslovu, baš jer su arhaistično lokalnog karaktera. Upotrebna vrednost ovog termina van tog krajiškog lokalnog karaktera je nikakva... Zamišljam sad lomi se situacija i ja umesto ''ma boli me, neka ide sve'' kažem rokaj roca i krenem... Bilo bi ono na foru ''koj mu je''?

Ovo stvarno poeyija što reče diša.

Ja sam se ulogovao samo da bih dao plus i da bih rekao da je ovo nesto najsmesnije sto sam ikad procitao na ovom sajtu. Majstore!

Ovo je sigurno mnogo bolje kada se sluša u usmenom izlaganju. Ovako napisano je ipak prvenstveno urnebesno autentičnim lokalcima, odnosno onima koji vuku podrijetlo iz tih krajeva.

A primer ima smešnih detalja, svakako, čak i za neupućene, dok je sama definicija bez glave i repa, kao da je namenjena samo eliti koja poznaje stvaralaštvo narečenih umetnika.

Prilicno sam siguran da ne postoji nista sizofrenije od krajisnika.To je narod koji ne pripada nigde,jer tamo gde je bio (neka od krajina),autohtono stanovnistvo ih uglavnom mrzi,dok u matici jednostavno ne mogu da se uklope,posto su sirovine i goveda.
Takvi su i Zare i Goci.
Odgovorno tvrdim da u zivotu nisam cuo nista gore od maukanja ta dva idiota,te da je to ubedljivo najgora muzika ikada napravljena na ovim prostorima,pa i sire.
Ima jos poprilicno djubreta koje se naziva muzikom na ovim prostorima,ali krajisnici su daleko izvan svake kategorije.Poredio bih ih sa rikanjem goveda,ali njihova rika barem ima smisla,dok rika krajisnika nema bas nikakvog.

Krajisnik nije samo pripadnost odredjenom prostoru,vec i dijagnoza,kao i etalon za primitivizam i nekulturu.
Krajisnik je grlat,prost i bezobrazan,nema manire ,ali se zato odlicno lakta.