Prijava
   

Seljančica

Mit: Za ljude sa grada predstavlja naivnu, rumenu, jedru devojku koja samo čeka nekog lika da joj baci koju urbanu foru, pa da sa njim ode u seno, u nekim scenarijima do potoka pa da se prepuste plodjenju i uzisanju.

Stvarnost: Za nas koji smo rodjeni na selu, ovo je osoba koja se smeje kao Alien, pije više nego nas petorica, koja te neće ni pogledati ako si u srednjoj imao prosek veći od 2.5 jer si "štreberčić". A satiraće se sa nekim polukrezavim likom za koga je bizon magistar elektrotehnike, ali taj lik ima nabudženog golfa dvojku, ima motor i tuče se po vašarima.

A ti si u njenim očima samo jedan miš. Miš koji radi najteže fizičke poslove kako bi uštedio da bi mogao upisati fakultet o kome je sanjao još od pete godine kada se zaludeo za robote gledajući emisiju "Beyond 2000", koji je stopirao do grada da bi otišao do biblioteke da podigne knjigu o Goddard-u, pioniru raketne tehnike,... i koji se moli svako veče da mu se stari oporavi od srčanog udara.

Komentari

+ stari pored izvanrednog objasnjenja i vrlo tuzno

Jebiga, istina je, moj život samo skraćen. Stari mi nažalost nije živ. Nastavak te priče je da sam završio master, sada lagano u Švajcarskoj radim doktorat... A seljančice kao seljančice, udale se većina njih, udebljale se, rodile decu, njihovo je prošlo... Dolaze nove, ali šta je tužno jeste da ni jedna generacija nije bolja, ćerke ne uče na greškama majki.

Tuzno i istinito ;)

Hm, kada se nebi oslanjali na plodnost raje, imalo bi nas neuporedivo manje, a to bi dovelo u pitanje opstanak društva, a samim tim i pojedinca. Priroda je udesila mehanizme koji određuju srazmeru raje i naprednih poput tebe... Jedni množe populaciju, a drugi znanje, čista podela rada.
A možda se i u tvojim redovima nalazi i neka pohotna doktorica nauka, kao što se među seljančicama nalaze i gabori najveći.
Mada, seljančica nije to što si opisao. Ti si opisao OVČICU ili KRAVETINU, a seljančica je pogrdni naziv nadenut od ziljaviš varošana, koji su toliko oholi i bezobzirni, sa pokrićem ili bez njega, sve jedno... koji tako zovu te devojke, bilo da su im one dale pič.e ili nisu dale.. Jednostavno, trebale su da daju, po difoltu, jer su seljančice... A one jesu glupe, pa daju, ili ne daju :D

ćerke ne uče na greškama majki.

odakle ti to da žene imaju ikakvu sposobnost učenja? :) +

odakle ti to da žene imaju ikakvu sposobnost učenja? :) +

Kako bismo se sad posvadjali, samo da nisi mod. lololo
Dobra je defka, istinita što je najcrnje. :) ++

Vidim ja da ću morati češće na forumu da ostavljam dobre defke, ova vas je očarala kako vidim. :)

Mesečka, ovo za tebe pogotovo vrijedi. Pogledaj moje omiljene defke, pogotovo one od kraja. :)

Ovo stvarno zaslužuje izlog :)

Mesečka, ovo za tebe pogotovo vrijedi. Pogledaj moje omiljene defke, pogotovo one od kraja. :)

Što baš za mene? A sve te čekam da kažeš to, ajd sad pojasni. :)
Inače, samo da dodam da je primer objasnio neke stvari.

A satiraće se sa nekim polukrezavim likom za koga je bizon magistar elektrotehnike

ххахаха тооо ++

Što baš za mene? A sve te čekam da kažeš to, ajd sad pojasni. :)
Inače, samo da dodam da je primer objasnio neke stvari.

Jer vi to zaslužujete. lololo

Ću ti kažem na četu. ;)

Čekam, mada mislim da znam i sama i odmah da znaš, nisi u pravu. lololo

Sviđa mi se :) +

Odlična Luksova za naslovnu. A što je čovek popio ban?

Kako bismo se sad posvadjali, samo da nisi mod. lololo

1:0 za mene, fala Kaizene! ;)

Koliko istine... Veliki plus za defku!