Prijava
   

Šerpa za krpe

U starinskim domaćinstvima šerpa otpuštena iz redovnih dužnosti odbrane od gladi i prekomandovana na vanrednu odbranu od gljivičnih infekcija.

U inat svim epovima ispevanim u pauzama omiljene serije u čast čudesnih osobina arijela, bonuksa i tajda, svaka iskusna domaćica zna da kuhinjska krpa, gaće i čarape jednostavno ne mogu da budu zadovoljavajuće čisti dok se ne ukrčkaju bar jedno dva sata na tihoj vatrici u mešavini pepela i goveđeg loja. Takođe zna da takav i samo takav tretman daje vešu neprevaziđenu završnu obradu i opojan miris, sprečava buđ, salmonelu, gliste, atletsko stopalo, genitalni herpes i picajzle, a u mnogim slučajevima služi i kao moćan afrodizijak. Eminentni eksperti iz oblasti seksa na kuhinjskom stolu i foot fetiša uglavnom se slažu da je nestanak ove prakse iz šire upotrebe direktan uzrok problemima koje Srbija trenutno ima s belom kugom.

Zato, vratimo se prirodi i starim vrednostima!

- Snajke, dobar ti ovaj gulaš, masan, 'nako malo ljući, taman kako treba... nego mi se kanda učinjava da se ponešto čuje na sapunjavicu.
- Joj, i meni, ne znam stvarno šta mu se desilo, isto tako sam ga pravila kod kuće u dlaku, sve iste sastojke, lonac iste veličine...
- Lonac, veliš? Da nije onaj zeleni? Babin specijalni?

Komentari

Koliko si ovo dobro sastavio +

ih bre, ne videh ranije da linkujem.
odlicna, cela.

super +++
Taman po tvojim komentarima malo da pretražim da vidim ima li šta dobro... ;)

da dovedeš snau da ti potapa i otkuvava beli veš

Haha. Pre jedno godinu-dve dana zadimilo nešto u zgradi, zvali mi vatrogasce, oni išli po stanovima da vide gde gori, šta je. Baba jedna izlazi, kaže - kod mene nije sigurno. Ispostavi se da je sagorela veš u šerpi... upravo u ovoj šerpi
plus veliki

To se u mom selu zove Lonac za veš! Svaka čast na definiciji posvećenoj upravo jednom takvom, neophodnom, kućnom pomagalu! + :)

ne, lonac za veš se kupuje namenski, tu se i posteljina kuva. ovo ti je šerpa u koju se do juče kuvao ručak

aaaa ok ok. Do mene je ;) u ovom slučaju dupli plusać

A kako uvijek najebe snajka ni kriva ni dužna, da mi je znati!?

svekrva je svekriva? more snajka da skratiš jezik malo i mršte u kunju

Nije svekriva loša, gora zlaova...

Znao sam ja da Kosmo ima poseban okrajak u srcu za tradiciju i lepe narodne običaje sve i da niko drugi nema.

A nisu kvalitetne snajke ovih dana, ne, bar nisu dok ih bar malo ne izdresiraju baba i svekrva, primer je stoga čista fikcija jer se ovaj gulaš u stvarnosti nikad ne bi ni desio. Mislim, nisu ni zetovi bog zna šta al od njih brate niko nikad ništa nije ni očekivao, četir negacije za superlativ.

eh ima eh komentarisao eh odabrano i šta sad