Prijava
   

Slavsko raspoloženje

Veselje ili tuga zbog odlaska na slavu kod nekog, zavisi od starosti dotičnog koji treba da ide na istu. S brojem ljeta koje si pregurao u svom životu, povećava se i želja za odlazak na ovo veselje.

Naravno da si kao mali mrzio da ideš sa porodicom kod nekih majčinih rođaka na slavu u neku pripizdinu u koju se može doći samo pješke, čezama, ili Ladom Nivom. Sama pomisao da ćeš tamo ostati do ponoćnih sati slušajući od brkatih ujaka kako je "Sloba izdao Kosovo i Krajinu ali se pokazao kao junak u Hagu", umjesto da ostaneš kući i masturbiraš u sred dnevnog boravka, ne ostavlja te ravnodušnim. Tvoje slavsko raspoloženje pada slušajući nepoznatog čovjeka zakrvavljenih očiju od rakije, kako je on u tvojim godinama pojebo pola Splita, i da su mnoge Splićanke sve do rata, pored Brozove, držale i njegovu sliku u sobi. Dalje kaže, da si imalo povukao na njega (iako samo Bog zna u kakvom ste vi srodstvu), trebao si već da se vjeriš - šta ima veze što si mali. Nakon ovih priča, jedina zanimacija ti postaje gledanje na sat i smaranje majke sa "ka'ćemo ići/oćemo li" itd.

-----------------------------------------
Kad već odrasteš, kad ti prođu bubuljice po faci, kad naučiš da se kontrolišeš posle 6-7 piva, tvoje slavsko raspoloženje je mnogo bolje u odnosu na Svetog Jovana prije 5 godina. Najviše ti odgovaraju slave kod drugova sa faksa đe se skupite vas 10 i otkinete se od dunje koju je pravio njegov đed još dok je Sloba izdavao KiM i RSK. Lošija verzija ovog uzrasta je kad ideš kod djevojke na slavu, gdje moraš da se pokažeš pred njenim roditeljima. Ne znaš da li je potrebno domaćici kupiti cvijeće, ili je to samo holivudsko sranje. Svi gosti samo u tebe gledaju, budućeg zeta. A najgore je to što moraš da se pokažeš i pred njenim tatom, i da ga pratiš u pijenju njegove rakiještine na kojoj se on vježbao 30 godina. Oni momci čije djevojke žive u brdsko-planinskom predjelu od Manjače preko Romanije do Rudnika, imaju manje sreće, posebno ako nesretnici nisu iz tih krajeva - jer "čuj zet da ne zna: Dođi lolo u Mokranjsko polje pa da vidiš Romaniju bolje."