Prijava
   

Slezèna

Organ čija srvha nepoznata je, i da je ima, nema je. Čak i nije organ nego žlezda, eto kako se dobro prikriva. Kad je kod prefinjenog nekog onda menja ime u slèzina. Ništa ne radi pod milim bogom, želudac kivno gleda na nju, uvećana jetra samo uzdiše i crveni se od posla. Creva kao boli kurac, imaju svoje brige, vuku se ko creva, jedino se pankreas buni i stalno kenja na slezenu. Zato što je i sam govno od organa pa se plaši da ga se neko ne seti. Al kurac, pankreasa se seti bar EKV a slezene niko.
Dobro je biti slezena, slezena je bubreg u loju samo neprimetan, skroz uplivao, a platica kaplje li kaplje, priključen si na državni krvotok.
Inače, slezena ima sestru bliznakinju, slepo crevo, al ono je zakasalo u životu, baš nije imalo sreće, ostalo dole negde, na Balkanu, blizu izlaza, lako se upali, dok se slezena smestila udobno u nekoj dosadnoj Estoniji.

- E dobio sam poso, radim u biblioteci srednje Klaničko trgovačke škole u Nadrlju.
- Koja si ti slezena od čoveka, tamo knjige uzimaju samo kad uče kako se zavija burek, niko neće ni da zna da postojiš, esi planiro kako ćeš da ubiješ vreme?

Komentari

A žučna kesica? Pune ti je ceo život, samo tome služi majku joj!
+

dobro ti ovo, plus

Poznati o slezeni:
"Najbolja je dinstana na arpadžiku." - Voki Kostić, kompozitor i kuvar.
"Slezena ako pukne, imate nekoliko sati na raspolaganju." - Nada Macura, portparol Hitne Pomoći.

odlicno ovo
mada, sve necemu sluzi. makar i samo prostor da zauzme

Fala lepo. Svi smo mi duplaci nečiji, kosmo :-)

''groblje eritrocita'' :) kul +

Nije baš da slezina nema funkciju, ali fenomenalno napisano :D