Prijava
   

Slovo zakona

Nešto čega se na Balkanu ljudi sete tek kad vrag odnese šalu. Pre toga zakoni su u najboljem slučaju topla preporuka, a posle toga se tumače toliko doslovno da to prerasta u drugu vrstu apsurda.

Sastanak sindikata sa upravom

Predsednik sindikata: Dakle, prva tačka dnevnog reda- nezakonito rešenje o prekidu radnog odnosa uručeno Žitomiru Krmeviću, našem dragom majstor Krmi, živoj legendi našeg kolektiva.
Šef: A izvinite, po čemu je nezakonito? U kolektivnom ugovoru lepo stoji da imam prava da uručim otkaz svakome ko odbija da izvrši zadatak iz opisa posla.
P.S: Ne i ako je na rasnoj osnovi, dragi naš direktore.
Šef: Izvinite, kakvoj osnovi?
P.S: Rasnoj... Krma ima potpisanu izjavu koju su potvrdila tri svedoka da ste ga prilikom otpuštanja nazvali najobičnijim krmkom...
Šef: Dobro ljudi, evo, priznajem, reagovao sam u afektu jer je galamio na sav glas i spreman sam da snosim finansijske konsekvence, ali pri svojoj odluci ostajem... Kakve to veze ima sa rasizmom?
P.S: Otpustili ste ga, dakle, zato što je krmak?
Šef: Naravno da ne, otpustio sam ga zato što...
P.S: Zato što je vepar! Uz konsultaciju sa našim pravnim timom, juče je stigla izjava gospodina Krmevića overena u opštini, u kojoj se zvanično izjašnjava kao pripadnik vrste domaća svinja, tj. sus scrofa domestica i tvrdi da ste ga upravo zato otpustili, što se ozbiljno kosi i sa ustavom i sa zakonom. Dva svedoka iz sindikata su takođe potvrdila da je Krmević svinja. Ukratko, u obavezi ste da ga zadržite na radnom mestu.

Komentari

Хватамо се за свако слово закона кад не можемо да се протнемо ни кроз највећу рупу у истом.

Rupa je srpsko omiljeno geometrijsko telo.