Prijava
   

Smrad nogu

Jedna jako velika neprijatnost za one koji imaju ovaj problem. Vremenom je morao biti stvoren određeni odbrambeni mehanizam kako bi se prevazišle učestale prozivke okoline,kao i opravdala eventualna neizuvanja kod nekoga u gostima.Taj je mehanizam vremenom evoluirao, i prolazio kroz različite faze, dok nije shvaćeno da je njegova suština sadržana samo u jednoj rečenici:

"Pa, brate, kako da ne smrde kad rastu iz dupeta?"

Komentari

Izuvanje je turski obicaj. Potpuno je nekulturno izuvati se kad udjete kod nekoga u stan ili kucu. Ne ulazite u dzamiju.

Prihvatam sugestiju. Samo ga je tesko izbeci ako je to "red" u kuci u koju dolazis :)

Можда је турски обичај и можда није европски, али нам ни улице нису европске и свако пљује и сере по њима, а нико не чисти, што је погубно по хигијену мог стана кад ми неко уђе обувен. Још живим у гарсоњери, значи ту ми је и спаваћа соба где и дневна соба. Не волим кад ми људи улазе обувени. Да имам већи стан и посебну собу за годте, не би ми сметало да улазе обувени, али овако - јебига.

@jimmy nabavi onda dovoljan broj kućnih papuča. Meni ne smeta izuvanje ali ne volim da hodam bosa. Možda slično razmišlja i neko ko dolazi kod tebe?

Lepo kaze covek, ulice su nam prljave, pogotovo kada padne kise, skupi se tu i sneg i blato i svasta. A ako ima u kuci tepiha, moze covek i bos da ide, mada je uvek bolje sa papucama.

Clio: to je običaj kod Turaka: oni su muslimani, pa peru noge 5 puta dnevno uzimajući abdest, pa im zato noge ne smrde, te zbog toga mogu slobodno da se izuv(j)u...

Normalno je izuti se kad kod nekog udjes, ne govorim o kulturi nego o higiheni. Koristite prostu logiku-ulice su prljave, bile one evropske ili istanbulske. Bakterije na djonovima cipela ulaze u kucu. Svi treba da se izuvaju kad udju u kucu.