Prijava
   

Sneža, the Frizerka.

Živa legenda svakog komšiluka, vlasnica lokalnog frizeraja-bjuti salona-solarijuma-buvare® i žena mističnih godina koja je šišala tvog dedu, tvog oca a otkad znaš za sebe šiša i tebe i stara se da u svet ne ideš izgledajući k'o šiptar ili, još gore, kao student Filozofije. Zapravo, svaki ortodoksni muškarac ima svoju Snežu i svojoj Sneži se uvek iznova vraća, kao što se Lesi vraća kući, pijanac kafani a ranjeni orao Slobodi Mićalović. To je taj neki odnos konstalacije tipa doktor↔pacijent, konobarica↔stalni gost - prefamozni krug poverenja koji ostaje za ceo život, momenta k'o kad zapatiš tazbinu...samo bez nedeljnih ručkova u tišini zveckanja srebrnim escajgom i nekog olinjalog diska Ćopavog Smrada od Panonije.

Zašto Sneža?, pitate se vi koji posećujete NJKV Panjkovića i plaćate tri tisuće za jedan pramen. Verujte - tako nešto se ne pita. Jer Sneža je ta koja me je ošišala kad sam kretao u 1.razred, pravila mi mini-val za obe mature (izvor: deky_aod), stavljala mi gel kad sam vodio Jasminu u Kinoteku na "Petra Pana" a Tamaru na koncert Sinana, lepila mi kosu s poda kad sam se ono prepio na Bir Festu pa dozvolio drugarici da me unakazi, rebnula na "nulu" kad sam izgubio opkladu da će Jugoslavija tući Argentinu...i u sijaset drugih prilika bila delom mog života a da za to često nikad nisam ni platio. Kakvi kurac stilisti, modelari kose, titanijumske makaze, češljevi od kornjačinog oklopa, pičke materine. Sa mašinicom u jednoj i cigarom u drugoj ruci, ta uvek nasmejana žena oblikovala je moju i kose generacija likova pre mene a da ja niti jednom nisam rekao koliko i kako da me ošiša...ili, eto, nije znala drugačije.

Što bi rek'o Sandi Cenov "...ima drugih, ima boljih, ali nebo zna, samo ti si jedna SNEŽANA."

- Ćao, Snežo, 'el može neki friz na brzinu, ovo-ono?
- Heheh, mali, pička ti materina, ne umeš da nazoveš telefonom, a? 'Ajde, nema veze, imam još samo ovog deda-prdonju da spičkam, pa ću tebe na brzaka, mašinicom. Može?
- Može, može, super!
- Sedaj tu, sine, a ako si gladan ima još malo gibanice što sam danas pravila, ostalo pojele mušter...A TI, DEDA, GLEDAJ PRAVO I NE MRDAJ SE, INAČE ĆU UVO DA TI OTFIKARIM, JEBEM TE U ĆELU ĆELAVU DA TE JEBEM JA!!

Revijalni deo takmičenja - "Ličnosti u superlativu"

Komentari

ех, па фино ти ово +

Mene šišao majstor sa zečjom usnom maskiranom Klerk Gebl brčićima koji je znao samo jednu frizuru, dok mi jednom nije zamalo skinuo skalp sa vrha glave. Danima sam šetao ko franjevac sa ćelavim temenom. Sačekao sam da mi kosa izraste i rekao ocu da ubuduće sam biram frizera. Nikad ga/je nisam našao. Čovek bez frizera je ozbiljno hendikepiran.
+, mada bi i sa ovom defkom promašio temu.

HAhahah, Advokado, to ti kažem, ali ostajemo verni našim frizerima, zar ne?
A što se teme tiče, ja sam i napisao tamo na Forumu da može i ličnost da se opiše a ako ovo nije u superlativu i ako te nnisam ubedio, onda mislim stvaaarno...

Мене шиша један бивши легионар код којег су ти допуштене три варијанте подрезивања скалпа- ју ес арми спешл марин форсес поклопац тројка шерпа кец, далај лама стајл и чирокана само за праве индијанце а таквих је заиста мало. У случају да затражиш неки фенсерај који захтева више од 5 минута и маказице љубазно те упути код суседног Даниела ал ако стварно одеш рачунај да си изопштен

Ubedio si ti mene, super je Sneža očigledno, ali... ma, da ne tupim, i onako je revijalna

Даниела

Čitaš mi jebene misli, momak. Jer Danijel je tako standardno gej ime za jednog STILISTU ZA KOSU.

Сузана, млада тхе фризерка. Да в'иш само како врцка дупетом кад пролази кроз моју улицу, умал' пре неки дан да се закуцам колима у капију.

У случају да затражиш неки фенсерај који захтева више од 5 минута и маказице

Moja frizura je trojka-kec. Dakle, 5 minuta laganog raxa. Jedan frizer kod kog smo brat (isto trojka-kec) i ja jedno vreme odlazili, bratu je prigovorio kad mu je došao pred kraj radnog vremena rečima: "kako dolaziš ovako knap kad znaš da imaš komplikovanu frizuru". Mrtav ozbiljan.

Сузана

...što odista asocira da je u pitanju mlađe, jedrije čeljade.

- Ej, Suzi, el imaš vremena za jednu dvojku?
- Uf, može, al nisam se klistirala, da znaš, hihihi...

Срећа те ја увек идем на кеца. Лолололо

bratu je prigovorio kad mu je došao pred kraj radnog vremena rečima: "kako dolaziš ovako knap kad znaš da imaš komplikovanu frizuru". Mrtav ozbiljan.

Lol i nelol. Moja "Sneža" se i zaista zove Sneža, dugogodišnja frizerka mog tasta se zove Sneža, ortakova na Dorćolu, ortakova na NBGDu - obadve Sneže...malo je reći da je to puka slučajnost, nije li?

Elem, moja Sneža meni pre par meseci (kacam bio dole) - "Mali, jedi govna, dođeš mi ovde svakih pola godine, moram posle čistim salon pola sata..." Dao joj neke karte za Operu, pitala me da l je zajebavam. I poljubila, naravno:)

Da. Sa jezikom sig

SNEŽO, AKO OVO ČITAŠ - NEDOSTAJEŠ I KOJI ŠAMPON ZA MASNU KOSU ONO BEŠE DA KUPIM?

Setna defka, suza mi posla.

+

A realno reci da nisam pokidao...tu tananu nit između sećanja i sete:(

Znao sam da ideš kod Šobote

moj frizer je mikeli, ipak omiljenila

Mira. Sredila mi onomad prekomandu za Bg k'o jedan dva, jača je od pukovnika...

ja sa mojim mikelijem delim informacije koje niko drugi ne zna...

Mikeli, kako zajebano ime za frizera, ko u Milanu da si :)

ahahahaha da, mihajlo je inače