Prijava
   

Spodoban

Najkraći opis u potpunosti nove vrste čovjeka, vrhunac u evoluciji na ovim našim prostorima, koja predstavlja logičan slijed razvoja već zastarjele vrste Homo sapiensa i potpuni prekid sa genetskim nasleđem koje je baštinio sada već izumrli Homo erectus.

Nastala kao rezultat ukrštanja sposobnih i podobnih, dvije podvrste koje, po priznanju većine vodećih antropologa, svaka za sebe imaju određene kvalitete i prednosti potrebne za opstanak u modernom svijetu, i, iako pojedinačno nedovoljne za stvaranje novog kvaliteta, konačno su, pod pravim uslovima i u pravom okruženju dale taj mali korak, tako neophodan za uspješan opstanak vrste.

Izuzetno prilagodljive svakom novom okruženju, svakoj novoj vrsti ishrane, političkom sistemu i ekonomskim pravilima igre, i iako ne predstavljaju vrh lanca ishrane u svojim staništima, smatraju se za pravu dominantnu vrstu tako što životom u sjenci i vještim izbjegavanjem svih vrsta konflikta, izuzetno dobro uspijevaju da prenesu svoj genetski materijal iz generacije u generaciju.

"Objasni mi pravila igre koju igraš čitav život i ja ću za dva mjeseca biti bolji od tebe."

Komentari

hvala što me podseti na delevru, taj čovek ovde baš fali...dala plus.

što znam, kosmo, ne znam čovjeka, on je otišao prije nego sam ja došao na sajt ali vidim da je jako popularan među autorima. a citat, nekako mi baš priliči da stoji u primjeru, pojma nemam...

ne znam ga ni ja, al je sasvim zanimljiv. iščitaj ga malo...