Prijava
   

Sućula

Ne moze se reci da je hipster, opet nije ni konzervativac, umereni avanturista ga ne oslikava dovoljno. Ne. Sućula žudi za nečim novim, neotkrivenim, zaboravljenim, neistraženim a posebno nedostupnim.
On ne bira lakši ili teži put, on bira onaj alternativni - uz kurac.

On zdušno prati skandinavske fudbalske lige, bodreći danske klubove, jer oni najmanje pažnje dobijaju. Ali ne najbolji tim, jok. On bira tim iz jebene najsevernije pokrajine, klub koji je u sredini tabele, za koga i lokalce zabole kurac, tipa Mitjeland.

Narodnjaci ga smaraju, kao i haus, rok, pop, dens. Festivali, koncerti, čak i klubovi i kafane neguju tu masu koja njemu, jednostavno, ne odgovara. Jedini priznat provod je vikendica na Savi, sa 6 drugara u najtrve verziji rejva poznatoj čovečanstvu.

Travu ne puši, jer je pokvarena na ulici, ko zna sta unosi u pluća. On se vari lakom za cipele, ali ne onim za kanadjanke, jer ga svi imaju.

Sućula sam šije svoju odeću, učlanjen je u stranku "opozicija",za badnji dan kući donese bagrem, traži pare za gorivo, ne pije tursku kafu, i nikako, ali nikako ne jede burek.
Ali štapić sa mesom cepa.

A: Dve gurmanske i.. Jokso, šta ćeš ti?
B: Šta ima?
C: Gurmanska, obična, belo.
B: Nema punjena?
C: Nema brate.
B: A vešalica?
C: Druže, nema.
B: Ništa, daj pohovani kačkavalj.

SK 2016

Komentari

Ok, brate, ali na čemu je baziran izraz? El ima neka logika/poreklo/etimologija ili si ga samo bacio, onako?:)

Kod mene u selu kažu sućula za ono gde se ćeramide spajaju, onaj trokut.
Ali isto tako bolide zovu sućula, ćeramida, lotinja, žvaljo, kurve zovu samsara (to sam hteo ali je definisano), mikara.. ima dosta, ali recimo da je to lokalni sleng u 2-3 susedna sela u Mačvi.

Ok, fala na objašnjenju, znači fora je "lik je na tri ćoška" ili kako ono, mislim da možda treba u telo nekako "duglaviš" te informacije, na zadovoljstvo ostalih koji, jebiga, nisu iz tvog sela. Sve je ok, naravno, samo bi tako mogao neki da baci izraz

Kutlaga

Do jaja glup lik, IQ ispod šezdes'. Koristi se u mom selu.

bez ikakvog pojašnjenja ( a mora da ima neko, majkumu), kao što si sad ti dao jedno i meni je odmah bilo jasnije. Eto, da ne serem više i ja:)

Eto Profa je već izneo neke zamerke... telo si rasplinuo nekako, te nije ovo, te nije ono... moglo je svakako ohoho bolje, primer je već sasvim ok... +