Prijava
   

Tamo ti je "dobar dan" sto evra

Skupo dozlaboga.

Mesto gde će te sačekati hostesa sa šampanjcem i čokoladnim minjonima, dok oko tvog četvorotočkaša obigrava školovani kadar mehaničara iz nemačke sa leptir mašnama i ugrađuju licencirane rezervne delove.

Tamo nećeš čuti rečenice "Pa, uđi mater ti jebem!" ili "Paše ti taj deo i od Golfa dvojke jedan na jedan, nema veze što voziš Punta." Ne. Tamo nose rukavice, stavljaju folije na volan i menjač da ga ne isprljaju dok deca ne starija od 18 godina nose u rukama laptopove i efikasno otklanjaju sve moguće kvarove za koje nisi ni bio svestan da imaš dok nisi stavio auto na kanal.

Ali probudićeš se iz sna, i zagrcnućeš se onim šampanjcem sa početka priče kad budeš video račun koji ti bude servirala ista ona hostesa sa biser belim osmehom od uva do uva dok u jednoj ruci drži čitač kreditnih kartica a u drugoj skalpel da ti izvadi bubreg.

Pa ti biraj šta ti je milije.

- Zdravo Jovice, otkud ti peške? Da ti nije žena oduzela ključeve kad je otkrila da imaš pičoku sa strane, hehehe...

- Pusti me u kurac, nemoj me i ti zajebavati molim te.

- Što? Šta je bilo?

- Ma sednem ti ja jutros u auto i okrenem ključ i samo čujem TAKA,TAKA,TAKA ni da zavergla! Jebo me pas! Moraću da ga teram u ovlašćeni servis, nema mi druge.

- Pa, ono jes. Imaš para za bacanje. Tamo ti je matori samo dobar dan sto evra, boli te kurac, i ja bi da imam.

- I, šta mi predlažeš?

- Idi kod Žike gedore da ti to sredi, reci da sam te ja poslao, ako ti on ne popravi to u gradu neće znati niko.

Komentari

Dovoljno mi bilo samo naslov da pročitam i da dam plus. Odlična.

Ko će meni komentarisati nego moja Smorka.
Hvala Smorka, živa bila.

tebe još voli, nas ostale je izbrisala iz memorije...

Mogu ti reći da sam se zabrinuo u jednom trenutku, nije je dugo bilo boga mi.

Nisam izbrisala, ubacila sam vas u neki podpodfolder, podfoldera, pa mi trebalo vremena da vas ponovo pronađem, ali tu ste uvek. :P :)

Na kraju od nas neće ostati ni prečice moj Bruce...

A račun sa jednim kecom i sedam nula lololo
+

U Novom sadu, u Radničkoj ulici, vozi žena auto i čukne nekog lika. Izađe, izvini se, a lik krene da se dere, da je ona kriva iz sva glasa. Traži joj pare. Pogleda ona levo, desno, vidi piše Advokatska kancelarija. Uđe unutra, dobar dan, dobar dan. Meni treba pravni savet, je li tako, jeste. Evo ovde račun, 35 evra, kao jedna parnica ili pisanje građanske tužbe i paušalac joj izda blokčić. Plati žena i kaže, čuknula sam lika ispred vaše kancelarije, treba mi pravni savet šta da radim. Advokat joj kaže pozovite saobraćajnu miliciju sa mobilnog telefona i isprati je iz kancelarije.

Пани, то твоје је 50е, Радијација је писао о скупљим варијантама :)

inflacija učinjela svoje.

Betula pevac iz Kragujevca svojevremeno kupi Mecku 126. I nece on da se zajebava sa nasim majstorima, imo tezgu u Nemackoj i otera je tamo u ovlascen servis. Kad doso racun oko 5000 DM, a on je platio 3000. On razmisli, kaze sacu da dodjem, sedne u autobus i pravac kuci... Jebiga, minimizuj stetu.
+

Potpuno pogrešna predstava o ovlašćenim servisima. Za razliku od pomenutog majstora, ovlašćeni servis će vam naplatiti SAMO ono što je stvarno uradjeno i to po nemačkim normama koje su više nego tesne. Primera radi - neki majstor će vam u svojoj radnji naplatiti zamenu disk pločica 1 sat. (Nije mnogo, je l' da?). Nemačka norma za isti posao je 30 minuta i ne sme da se naplati ni minut više. E sad, da li je radni sat kod pomenutog majstora duplo jeftiniji nego u ovlašćenom servisu? Teško. Sačekao sam penziju u Audijevom ovlašćenom servisu i poznajem problematiku.

Da se dopunim: Ima automobila za koje je ''Dobar dan'' pedesetak hiljada dinara. Ali to su automobili tipa A8, 4200 kubika, benzinac i da ne nabrajam opremu. Naravno, likove koji voze ovakve ale ne interesuje koliki je račun - ima se, može se...

Paninaro, je l' sad vidiš metode odabiranja? Nije bitno ima li il' nema već napisano, bitno da je dobar momak i da se pokazao kao društveno odgovoran. A nijesi mi verovao...

isključivo vodim kola u ovlašćeni servis. dijelom zbog toga što još uvijek imam garanciju a dijelom zbog toga što neću da gatam o djelovima, kvalitetu ulja i ostalom.
ali, nije o tome riječ ovdje. nije prvi put da autori pišu definicije o stvarima o kojima nemaju pojma. ovdje se radi o tome da je ova pojava već definisana i ja ne vidim neki novi kvalitet u ovoj definiciji.

provirone, znam šta pokušavaš. ne slažem se sa tobom. tek kada pročitaš sve moje definicije i ocijeniš ih onda ću prihvatiti tvoj sud. ja sam sve tvoje pročitao, dugo si mi bio među autorim koje pratim.

sam izraz je nedovoljno interesantnan ali dovoljno nekvalitetan i neduhovit. a definicija k'o definicija... ono.
doduše, sama rasprava o kvalitetu naslovne je ovde postala apsurdna

Paninaro, vidiš, ovde sam dolazimo do druge dimenzije problema... Moje poštovanje ima dve dimenzije: poštovanje na osnovu pisanja koje se ocenjuje (dakle, definicije) i ovo drugo opušteno pisanje kroz forum i komentare; dakle, normalna komunikacija. Kao defindžije na sajtu cenim ne više od 10 autora i njih uzimam kao bukvar. Ti si do skoro bio uštogljena namćorčina koja nije znala za sprdnju, ali si za 2-3 meseca napravio veliki napredak i može se sad s tobom do jaja zezati u virtuelnom svetu. Čak si postao gotiva ne samo meni, već nekolicini, da kažemo, viđenijih autora. Bez trunke ciničnosti. Postoje likovi koji pišu bolje od tebe, ali van tih definicija mi se ništa više njihovo ne čita. Uzgred, u poslednje vreme više čitam, tako da sam ti većinu novijih definicija pročitao i ocenio. Dobar si lik, cinik po potrebi, umereno sarkastičan, i to je meni dovoljno za kvalitetno ubijanje vremena kad već moram sedeti u sobi i praviti pauzu od štrebanja. :*

onomad, svojski si se israo po mom pisanju a ne po ponašanju na sajtu. zato ne mogu da prihvatim ovo tvoje objašnjenje. ali, nije ni važno, da ne spemujemo autoru definiciju, nastavićemo drugom prilikom.

Upravo je to "sranje" bilo represija nad namćorstvom, ako ćemo tako reći. A i video si kako sam fino napravio step back pre nego što si mi rek'o da sam slina. Jbg, prizeman sam čovek, priznajem grešku kad je napravim.

Stvarno ništa novo ne mogu da nađem što već nije definisano u dve koje je Paninaro predložio... No, ako je ponovo bio red na Radijaciju, alal...

Hvala svima na lepim željama i pljuvanju, bilo je toga a i biće.
Živi bili.

Solidno, Radijacijo. Šteta što ima slična, al' plus od mene.

(....KrajsleR...)
No, ako je ponovo bio red na Radijaciju, alal...

Има ли нека одабрана дефиниција а да ти не кукаш, није никоме ред него људи одабирају шта ваља.

Ако икада напишеш дефиницију да ваља, видећеш. Зато прекини да будеш нарикача.

Ja samo da čestitam ;)

Mislim da sam dao plus ovde, ali sam tek sad video Paninarov komentar. Znači, nenameran plagijat Mingove definicije. Nenameran, ali plagijat (a plagijati se brišu), s tim što je Mingova defka duhovitija, a ova pismenija.

Svagdje postoje više definicija istih stvari. Odabere se najbolja, po meni logčno. Milion puta sam odustao od pisanja defke samo zao što sam vidio da ima već a možda bi moja bila bolja. Al jeb ga pravila su pravila.. svedno plus i na ovu

Fora je u tome što sam ja u pretrazi tražio "sto evra" a ne "50 evra", i pretraga nije izbacivala sličnu definiciju.
Ako smeta, nije problem ni da se skloni sa naslovne bože moj.

s tim što je Mingova defka duhovitija

а и минг је ђембелу миџет и јес смешан јебо га ћаћа луди кекекекеке

раде, пуши курац +

Fala lepri, ne do bog dugog čekanja.

i da se obriše ne bi ništa falilo.

Sad već preteruješ.

što znam, ja bi je obrisao. kada napišem definiciju i primijetim da ima slična ja je obrišem. ali ja nisam ti. praštaj, bilo mi dosadno juče.

Da džukela sam, zinulo mi dupe za pluseve.

Kao defindžije na sajtu cenim ne više od 10 autora i njih uzimam kao bukvar.

Hvala, Vaše mišenje mi znači.
UBR Radijacija je dobar autor i aktivan je na sajtu prilično, moje mišljenje je da takve autore treba gurati e sad što možda sam sasvim siguran a ipak postoji mogućnost za sigurnošću za šansu uostalom zar nismo već sigurni da možda zrzamrzaposuzali...

@Thilmo, burazere koji ti je andrak ? Ovo je tek druga definicija na koju sam reagovao malo drugačije od pozitivnog stava, kad je reč o odabranima ( prva je bila ona tvoja gde je Cigana ujeb'o kružni tok, ŠKK ).
Za razliku od tebe, odnos glasova mi je u debelom plusu, minus nisam dao tri meseca, tako da smaraš za medalju. Ne znam na koji način zaključuješ da tražim odabranu time što ću reći svoje mišljenje, a pogotovo negativno.. Kao da će me moderator primetiti ako oskrnavim defku lošim komentarom. Tako da, bolje reci šta imaš s originalnog, a ne da se glupiraš ovako. Sve najbolje i živeo ti meni sto godina.

Deki, jedan od razloga sam i opisao u temi koju sam na forumu pokrenuo. Neko je mislio da se sprdam, ali to je ozbiljan problem... ok, možda je ovo i prejaka reč. Previše su novonastale definicije deja-vu. Kapiram da lako provališ autora koji ima sebi svojstven stil, ali sad i previše se fabrikuje pisanje. Iste fraze, ista poređenja, Divi Gavajo, ovo-ono...

Moje defke to nemaju. (obična tačka, mala, jer ne mogu da promenim font da stavim jednu do jaja veliku tačku)

E da i pušim za plus. Sa završnicom.

imaš temu za te stvari, nemoj nas da smaraš ovdje.

Jedan vaš plus meni leba Paninaro. LEBA!

NEMAŠ LEBA U CREVU! lololololo

plagijat ti je to, tebra.

Aj prijavi plagijat. Drtino matora.

neću više da se družim sa tobom, počeo si da vrijeđaš. nisi dobar :)

Pa kaci me iznerviro.

Dosadni ste, takvih ložana ima i u parku i u školi i na poslu, ne dolazim zbog toga ovde...

jbg, moraš da očvrsneš. i mene je ranije svašta nerviralo. :)

U pravu si, ajmo na pivo ispred zadruge.

Radijacijo, ovo su već niski udarci i ozbiljne uvrede.

a, provirone, kako sam se opet izreklamiro? :)

Јел тако? Па добро. увешће Каизен игнор опцију.

Poštujem debatu dok se poštuje integritet pojedinca.

Сад се лепо извини човеку што си му упутио ружне речи!!

e viš, Radijacijo, to je bio među mojim prvim predlozima ođe, da se uvede ignore opcija. ali, objasni mi musssashe zašto to nije dobro. kada te gledam šta kucaš, ka da sebe gledam. na dobrom si putu.

Не пада ми на памет. Дртина матора.

sve ok, ja jesam matora drtina, to mi i doma kažu :)

ЕЕеее па ондаа....

Baš kad sam pomislio da je Vukajlija krenula u dobrom pravcu, ovakvi ispadi kvare sliku. :(

A i savet svima koji žele pluseve u vreme deficita istih: pišite bućkuriše ili ostale bata Gugi radinosti i sve ok.

Мени су избрисали плагијат са насловне па ником нисам реко да је дртина... Ееее... Ал ја сам фини, много фини.

uf, sjećam se, enemi.

Defka je skinuta sa naslovne na moju inicijativu. Toliko.

Oće to enemi kad pišeš plagijate :P

Бар нисам глуп! Ахахахахаахахахах

Toliko.

Колико? Какве то има везе са називањем људи дртинама? То је срање и ружно је. Буде господин.

Bio sam gospodin, i popustljiv al ne mogu više. I što mu ti izigravaš advokata nije mi jasno?

momci, pobanovaće nas ciklo, ajmo na neku drugu definiciju?

De ćeš sad? Šta je ovo neka fora? Kao ajmo sa defke na defku da prozivamo autore, šta?

Не изигравам ја њему адвоката, сам је човек реко да се не вређа. Мене смара што је овде постало сасвим ок да се неком најебеш милосне мајке зато што си изнервиран. Добро, ти ниси био толико вулгаран ал далеко од тога да си био културан.