Prijava
   

Tipovi igrača na svadbi

Stariji naravno imaju prednost.

Tu postoji više podvrsta:

1) Njihalizam- pravac koji je svakako najtipičniji za starije . Uhvate se u krug ili polukrug i njišu se ko mlad vrbak na povetarcu. Bez obzira na brzinu ritma ne odstupaju od jednoličnog njihanja levo-desno.

2) Druga grupa su oni za koje bi se reklo da im je profesionalna deformacija odšrafljivanje sijalica.
Neretko se time bave za samim stolom, sedeći, ruke u vis i polukružni pokreti zglobom, često i u stojećem položaju sa pruženim rukama u vis ali savijenim u laktu.

3) Gastrabajteri u penziji - obavezno ih svaka svadba ima. Najlakše ih je razotkriti kad je muzika na naručivanje. Pesme posvećene rodnom kraju, članovima familije uže i šire. Stil igre kao u prvoj podvrsti ali dosta prisniji, nabijen emocijama i setom. Pusti se i po koja suza u zagrljaju najmilijih.

Za sve tri podvrste važi da su odani kolu, lagani pokreti nogu - u skladu sa godinama.

-Middle age ili populacija srednjih godina što bi se reklo po naški.

1) Samo kolo - oni su u fazonu neka mladi igraju, mi smo čiče i babe, da se ne guramo. I zaista, nije ih mnogo na podijumu, ali kolo ne preskaču. Naročito u pauzi između čorbe i kupusa, tu dominiraju.
Tipično je da se ovde uvek nađe neki kolo-meister, koji dominira sa belom maramicom u ruci, vodi kolo naravno, živahni pokreti nogu, vickastog ponašanja. Obavezno , kada povede kolo to čini oponašanjem bika koji se zaleće nekoga da nabode rogovima. Svu dominaciju iskazuje u vlaškom kolu.

2) Muzika naše mladosti - obično ustanu za neki stiskavac, odazivaju se na Zdravka Čolića, Bijelo dugme i tome slično. Nenametljivi, simpatični.

3) Kriza srednjih godina - stil oblačenja prvo oda, nema tu mnogo pametovanja. Na podijumu daju sve uz pesme ala Bela ciganka.

Najzastupljeniji u kolu.

- Mladež:

1) Razapet - najnepoželjniji komšija u kolu. Nema čoek pojma. Raščereče ga ovi do njega, on nešto trućka, al sve to mršavo ide. Jedino što ima dobru volju i to je sve. Antitalenat za igru.

2) Fazon žurka jebote - britki potezi glave, napućenost / namrštenost - zavisno od pola. Uvijanje, lomljava kukovima. Nešto fazon prljavo, prljavo samo prljavo, prljavo. Totalno moderni. U velikoj meri zastupljeni na podijumu.

3) Hejter - ma neće me ni kran dići s ove stolice. Ima da se oblikuje po mojoj zadnjici. Jede, pije uredno , malo ogovara ove s podijuma i prati ko šta radi i sve mu je trulo. Najveći doprinos atmosferi udaranje ritma escajgom o tanjir i to ako je raspoložen.

Najnezastupljeniji u kolu, mada ima onih koji vezu za medalju.

- Sitna deca:

Trče među stolovima, s predjelom završavaju ručak / večeru. Samo nek ima coka.
Uhvate se u kolo čime izazivaju oduševljenje onih tankih na malu dečicu, atmosferi još doprinose bušenjem balona, koje su minut pre toga iskukali .

Za PSY takmičenje

Komentari

U udžbenike ubaciti. +
ovi za sijalice, tip sa maramicom poput bika i hejter ojebli :D

Ma i deca sa balonima, hit :)

Najveći doprinos atmosferi udaranje ritma
escajgom o tanjir i to ako je
raspoložen

Kuš realnije

Vrzmalo mi se dugo ovo po glavi. Bilo bi malo bolje da sam imao više vremena, al dobro, legla mi bar tema.
Jbt ovo ko da pričam pred žirijem zvezda granda :-/ B-)

Hvala na koment :-)

Haha, samo što mi nismo žiri :) Ali bitno je i šta publika misli :)

Ahahahaha takoe B-)
Ma ipak je to samo igra B-)

Ma to oni i žele da ti pomisliš, da je samo igra, nema opuštanja! :)

Raćoni, mene si fino iznenadio, toliko od mene

Mogao si mnogo vise reci u ovolikom tekstu

@ps Ne radzumem šta tu ima još sa se kaže?B-)

Od mene +++ pa zbroj u konačnici :)

Nema na čemu, raćonja :D