Prijava
   

Tuga u psećim očima

Nisu rodjeni sa njom ali se ona jednom pojavi i onda je nose kroz čitav svoj život. Pas je oličenje vernosti. Biće beskrajno privrženo svom gospodaru, privrženo u tolikoj meri da ga ni sam gospodar ne može oterati od sebe. Istrpeće sve udarce i nikad neće prestati da voli. Ostaće tu da pokloni sebe, dok strpljivo čeka mrvu pažnje. Tuga koju vidimo u očima psa nije njegova tuga, to je tuga onog u kog pas gleda.

Naša Kira je nestala, nije je bilo sedamnaest dana. Toliko je trajala i potraga, trajala bi i mnogo duže da je nismo pronašli, znam to. Lepljenje plakata, provera svake dojave, čak i one koja nije ulivala poverenje. Sve je stalo u tim danima, postojala je samo Kira. Došao je trenutak ogromne radosti i olakšanja kad je pronadjena, zatim je ponovo dobila pažnju koju je nekad imala. Kao da su se vratili oni meseci njenog života kada je šetana po čitav dan i kad je imala sa kim da se igra i trči po dvorištu, kad smo svi bili srećni. Ovog puta je sve to trajalo kraće, mnogo kraće. Ponovo je zapostavljena i ponovo čeka. Skoči iz one prašine kad me vidi da ulazim na kapiju i pojuri ka meni, juri zamnom sve do vrata, onda nam se pogledi sretnu tek kad zatvaram vrata, tad ugledam taj pogled. Ugledam ga i dok joj spuštam činiju sa hranom, prvo me pogleda, sačeka da odem pa onda počne da jede. Mislim da zna da mi nešto fali, siguran sam u to jer fali i njoj. Ona je strpljiva, čekaće i ostaće verna.

Komentari

Без примера би то било дооста боље. Плус свакако!

Sta znam,mislio sam da ce se uz primer bolje razumeti.Hvala.

Сасвим разумљиво без примера, пример некако разводнио и има словних грешака (што је мање битно сад). Како год хоћеш.

Defka kida, sa primerom ili bez...
+i*

Као и свака твоја дужа и ова је јако лијепо написана.
+++

"Tuga koju vidimo u očima psa nije njegova tuga, to je tuga onog u kog pas gleda."
Dovoljno da dam +

Da to je kljucna misao.Hvala

Jako lepo. Vi ste bar našli vašu kucu, ja sam bila izlepila ceo grad, zvala azil na svakih tri dana, na svaki poziv se javljala, jedno dobrih pet meseci smo tako, ali na kraju ništa od toga. Neko nam ga ukrao bez namere da vrati. Sad mi je bar došla neka maca, mutava je, ali mnogo fina i slatka. Ipak, ne mogu da prežalim što više nemamo Vučka.

Hvala Smorka.Pas brzo `kupi` coveka.kad ostanes bez jednog najbolje je uzeti drugog,nije isto ali pomaze.

Najbolja na ovu i srodne teme!!

Izgleda mi te teme idu :). Hvala