Prijava
   

TUT GUT

Slatko, bezalkoholno pivo za decu, koje je nekada proizvodila zrenjaninska pivara, a podjednako su ga pili i odrasli. Bio je tamne boje, pakovan u staklene flašice, mogao je da se kupi na gajbe i deca su ga prosto obožavala. Ko je jednom probao tut gut, nikada neće zaboraviti njegov jedinstveni ukus. Bio je pun vitamina B, tako da je bio i zdrav za decu, jer je otvarao apetit. Gašenjem zrenjaninske pivare, prestala je i proizvodnja ovog piva, i još jednom je dokazano da sve što je lepo ima svoj kraj..
U Nemačkoj se proizvodi Karamalz koji nije skup i dosta podseća na tut gut, a nostalgičari kao zamenu koriste ruski kvas, ili mešaju pivo i koka-kolu u srazmeri 50:50, ali to ipak nikada neće biti isto..

Postoje medjutim glasine, da će zrenjaninska pivnica "4 konja debela" početi sa ponovnom proizvodnjom i točenjem tut guta. Ostaje samo da vidimo i da se nadamo da će biti tako.

Komentari

najbolje pice ikada (posle vode ), al' ZR pivara prodje kao i vecina "uspesnih" privatizacija

Kako neko moze da sjebe pivaru!?

Ко није пробао не зна како је добар био тут гут. Мамицу им капиталистичку, све ће упропастити...

Jedno vreme se pravio pod imenom "Euro Malc".Tut Gut je bio sjajan napitak,vise mi se svidjao od Klasa. Ako bi ga opet proizvodili to bi bili sjajno!!!