Prijava
   

Za u glumce

Izraz nekada učestalo korišćen, danas pomalo gubi na svom smislu.
Koristi se u opisu osobe kojoj prirodna lepota nije jača strana, sa obzirom na nekadašnji milje srpskog glumišta, gde je osim urođenog talenta za glumu, harizme, šarmantnosti i neprevaziđene duhovitosti bilo teško naleteti na koju lepu njušku.
Od istaknute vižljavosti Ljubiše Samardžića, sirove maskulantnosti Velimira Živojinovića, graciozne nezgrapnosti Bate Stojkovića, rapidne starosti Aleksandra Berčeka, gromadne dopadljivosti Taška Ničića, njokalice Zorana Radmilovića koju je i sam opisao kao sredstvo za disanje iznad bare govana do
Voje Brajovića koji je bio izuzetak, sve dok mu kosa nije platila danak. Neko je jednom spomenuo za Dragana Nikolića i njegove donžuanovske brčiće da itekako unose povetarac lepote među legendarnu kompaniju, ali je i sam priznao da on nikada nije bio frajer, ako se u obzir uzme samo spoljašnji izgled.
Izraz gubi smisao jer danas među akterima dasaka koje život znače, ipak scenu ugleda i po koji estetski biser, zahvaljujući zapadnim tekovinama i holivudizaciji.

-Ju, čije je ono čeljade onako?
-Mileta, pekara.
-Bogami je za u glumce.

Komentari

Haha, pa ti si genije! +

Više ne moram ni da čitam tvoje defke, čim ih vidim znam da si ti :D Aj pa dao Rade da te ubrzo gledam u prvih dvaes autora! :D +

Захваљујем, људови. :)

Stvarno je dobro i realno. Uvek sam se cudio kako nasi glumci nisu neki lepotani, nemas nikoga da padnes na kolena. Jedine dve glumice koje po meni nose tu neku prirodnu lepotu i koja zraci su Tanja Boskovic i neprevazidjena Dubravka Mijatovic. Ali zato svi nasi glumci, mislim na tu stariju i srednju gardu zaista nose neprevazidjen glumacki talenat, i svaka njihova uloga je bila maestralna nasuprot losoj, vrlo cesto i ocajnoj produkciji srpskih filmova. Dok su zapadnjacki uvek pucali od lepih osmeha i misica. Zivelo srpsko glumiste, a tebi, brate mili, plus ko kuca!

Али синтагме око имена глумаца... Шљус и то онолики. :)

Hipnos

Али синтагме око имена глумаца... Шљус и то онолики. :)

То. Али дефка је и у целини иѕула, што рекоше неки реп-хопери. :)
Глумци извлаче максимум из тебе, дефинитивно.

У праву си Стивен, некако ми највише леже ове са филмском тематиком. :)