Prijava
   

žickaroš

To su oni ljudi na Zelenom Vencu kojima fali "samo" 50 din. Za autobusku kartu do Kragujevca! Ima raznih žickaroša; jednom sam u Knezu video čoveka koji svira frulu i nosi naočare za slepce, a kada su mu dve napumpane plavuše stavile 20 din. u kutiju, okrenu se za njima i lepo im odmerio dupeta! Slep čovek progledao!

Izvini, da te pitam, da nemaš možda 10 dinara, fali mi za lekove...
Sine, daj baki dinar, Bog ti dao sreće, zdravlja...
A ako joj ne daš: Majku ti tvoju, dabog dumro, dabog da nikad nem'o!

Komentari

+
Ja sam lično video kad je neko jednom 'slepcu' u Kralja Milana stavio novčanicu od 200 din u onu kutiju, a slepac ladno pogledao na jednu, pa na drugu stranu i strpao novčanicu u džep.

Mislim da fotka nije odgovarajuća, jer ulični svirači sviraju, tj. rade makar nešto da bi zaradili, za razliku od žickaroša koji su obični neradnici.

hmmm.. razmislicu o tome. al nisam uspeo da nadjem prikladnu sliku.. Evo sada cu se potruditi da nadjem neshto kvalitetnije! Hvala

Uradjeno owo je ipak slika i prilika prawog zickarosha :))

Ima jedan lik koji me je jedno 100 puta startovao po gradu, od toga jedno 50 ispred Tuck-a sa "Brate, daj mi molim te 10 din za vino..."

Ја већ 5 година налећем на једног истог човека који жицка за пиво... Иначе његов реон је испред максија, доле код народног позоришта одмах до глумца где су најјаче палачинке у граду! Страшно лик како ко изађе из максија старт и "Извини да немаш можда нешто ситно"