Prijava
   

Kvaka

Skriveni faktor nekog dogovora koji nije naveden ali bi potencijalno mogao da promijeni opštu sliku svega. Nešto što zvuči posve solidno istoremeno odaje utisak da ne predstavlja cijelu priču pa se kod jedne stranke pregovaranja javi skepsa.

- Druže, ako si pri parama imam ti neki super očuvan plejstejšn 4. Tebi ko tebi je sto maraka. Brz kao munja, ne pregrijava se sekunde jedne. Onlajn igranje besplatno, svaku igru učita odmah. Uz njega ti dam i tri novije pucačke igrice, kvalitetno gotivne. Možda ti i nađem bežični kontroler, ko nov je, čini mi se da je na tavanu neđe. Šta kažeš?
- Sto maraka za sve to!? Tebra, tačno osjetim da je nenavedena neka kvaka. Ti si ono na uslovnoj bijaše?

   

Testerica

Opis zuba punih karijesa.

- Aj nasmej se da se slikamo.
- Dobro ovako?
- Da,samo momenat... Ajoj! Kakvi su ti zubi k'o testerica, ideš li ti nekad kod zubara?

   

Ko bukovina

Opis ekstremno loše pljuge. Obično istu odlikuje neprijatno opojni ukus pun primjesa pesticida i porijeklo joj je nepoznato.

- Dobar ovaj Veston, a?
- Ko bukovina. Al pušti, nek je jeftino samo.

   

Oblak

Pojava kada padne prvih nekoliko kapi kiše, a iskusni meteorolog pored vas izračuna da neće biti ozbiljnih padavina.

- Braćo, počinje kiša. Ko da koš, pobednik.
- Ma oblak bre... Teraj do 21...

   

Udomiti

Konačno dobiti priliku da svog nevinog tukija ubaciš tamo gde mu je i mesto, dati mu topli krov nad glavom u prvoj vadžajni koja je voljna primiti GA.

- Si jebo nešto skoro?
- Nema nade, udomiću ga kad se oženim, pomirio sam se sa tom tautologijom.

   

Zombi apokalipsa

Opustošen ostatak bivše civilizacije po kome se kreću nemrtvi leševi i živi koji nisu uspeli da se evakuišu.

- Je li, Šomi, jesi bio skoro na Vukajliji?
- Jesam, Šomi, zombi apokalipsa...

   

Kičmatrans

Naziv za teški fizički posao kod kojeg dugogodišnjim radom često nastrada kičma. Popraćeno je s bolovanjima, injekcijama u leđa da bi se uopšte digao iz kreveta kad te ukliješti.

   

Pičence

Berli ligal pičetina. Omiljena lovina seksualnih predatora i podbulih, zadihanih pedofila.

- Snimi ono pičence tamo. Mislim da će večeras da se kreše, matori.
- Koj ti kurac, brate, samo što joj ne viri djačka knjižica iz džepa?!
- Pa šta? Znaš kako je govorio moj deda, najsladje je piče kad mu dlaka niče.
- On je još u tvorzi, tvoj deda?
- Da, što?
- Ma bez veze. Oćemo još po jedno piĆence pre nego što stupiš u akciju?

   

Indikator punjenja

Zabezeknuta faca koju devojka napravi kad počneš da svršavaš u nju.

   
   

Marijanče

Marijanče je nalakiralo nokte svežom sluzavom kurčevom vodicom i sada čeka da se osuše pirkajući u sećanja šaranovog loja i kožice pa je tako došla i do gadnog braonkastog dela koji nije baš ljubila pa ipak bi progutala, zanimljivo je to: nekad ti je gadno baš do povraćanja a nekad ne, nekad je to obična sasvim stvar neprimetna, uostalom kao i život, od tih promena stavova vrtelo bi joj se u glavi pa je izbegavala da misli i skuturila bi se često u taj nastavak svog imena - "če", tu je nekako bila "to" i osrednji ženski rod, meropax ženskog roda, ostavljena na miru od gizdave visoke i okrutne marijane i mučnog stranstvovanja od sebe, marijanče joj je darivalo toplu peć i šamar uz osmeh skućenja, dečji razmaci između zuba, topla kaša na kraju krajeva.

Cvili u snu pa ti je bude žao.

   

Botičeli

Umetnik u sastavljanju internet političkih komentara.
Karakteriše ga što za razliku od klasičnog bota ume da formuliše komentar na taj način, da ga ne provale odmah da radi za stranku.

Bot1
ŠTA VI BRE HOĆETE IZDAJNICI NAROD VAS VIŠE NEĆE!!1

Bot2
NARPD NA KOSOVU PATI A OPOZICIA PRAVI NE REDE!

Botičeli
Slažem se da je veliko nezadovoljstvo u narodu, međutim, postavlja se pitanje da li je pravo vreme za nekakvu pobunu? Na Kosovu je kriza. Posle će biti izbora i prava prilika da se vidi šta narod misli o političkoj situaciji u zemlji. Uveren sam da narod najbolje zna.

   

Ostaće ih ko Obrenovića

Izraz nastao nakon majskog prevrata, kada je učinjeno sve, kako bi se mogućnost povratka bivše vladarske porodice sveo na minimum, eliminišući sve krvne srodnike.

- Gde su kolači?
- Evo ih.
- Pojeo si celu tepsiju?! Da li normalan si ti?!
- Pa nisam celu, ima još.
- Da, ima ih ko Obrenovića.
- Mislim da ih ipak ima više.
- Oćeš ti dijabetes da dobiješ?! Dvesta kila imaš!

---------------------------------------------------------------------------------
- Pokušao sam da organizujem 5 godina mature.
- I? Kad je?
- Neće da bude. Nema ko da dođe.
- Kako brate?
- Pa svi na radu u Nemačkama...
- Znači ipak se ostavruje proročanstvo svi srbi ispod jedne šljive.
- Ne znam kako se možeš i sa tim sprdati.
- Uh ko mi kaže. Si ti ono crkavo od smeha, kad ti je deda pokušao da organizuje 50 godina mature, pa zaključio da ih ostalo ko Obrenovića?
- Jao da, te su se godine njih troje sastali na groblju...

   

Goran Vesić

Nešto što bi moglo da stane apsolutno bile gde i popuni bilo šta, a opet potpuno je bezvredno zbog slinolikog sastava koji poseduje.

Najvećim delom se sastoji od slina, a pored slina u sastav toga ulazi i guma, žuč, lepak, zgažena žvaka, prašina, želatin i blato. Može sadržati i govno u tragovima.

Iako je u pitanju živo biće, nema znakova inteligencije, mada ume da iskazuje određeni instikt za preživljavanjem, tako što menja staništa, ali i to ne radi na inteigentan način, nego očigledno i vidljivo golim okom, mada svakako mu uspeva, zbog regiona u kom to radi i koji ne napušta.

Organizam je poznat po tome da isisava svakog domaćina do maksimuma, lagano mu se uvlačeći u bulju, koja je generalno njegovo prirodno stanište, a iz bulje svog domaćina osipa neku iritantnu mlaku bljuvotinu po onima za koje smatra da su rivali njegovoj domaćinskoj guzici.

Kada dođe momenat da promeni sredinu u kojoj obitava, vrlo brzo prelazi u bulju novog domaćina, onog na koga je bljuckao iz bulje prethodnog domaćina, pa nastavlja da se bavi isisavanjem svega vrednog, što mu je primarna funkcija.

Nauka i dalje nije utvrdila zbog čega izuzetno uživa u novogodišnjim rasvetama, mada pretpostavlja se da je kao mala mrlja sline često maltretiran baš uoći novogodišnjih i božićnih praznika, pa sada pokušava tako da se oslobodi trauma.

- Gospodine Đilas, najzad ste na izborima pobedili "Onoga čije prezime ne smemo spominjati ukoliko spominjemo i reč peder u narednih 7 minuta". Kakav je osećaj?
- Osećaj je predivan. Iako smo ustvari mi svi drugari, tako da neće biti revanšizma, želim samo da istaknem......PLOK......AU! OP OP!......KHM....
- Gospodine Đilas da li ste dobro?
- Da, da jesam. Samo sam osetio nešto kao....kao da mi je nešto....ušlo u dupe da prostite...da, da....sećam se.....Vesić....Goran Vesić.
- Gospodine Đilas, da li ste dobro?
- Odlično sam. Ne mogu više ja da pričam umesto mene će pričati moja guzica.
- Gospodine Đilas!?
- PLJUC PLJUC....prethodna vlast....BLJUV PLJUC....

   

Smarački dom

Studentska soba sa cimerima koji studiraju ETF.

   

Naturalna razmjena

Alternativni dogovor između dviju jedinki ili grupa sklopljen usljed nedostatka novčanog faktora.

- Sa dvije marke si došao da kupiš dva grama vutre? Na šta ja tebi ovdje ličim dečko? Pa nije ratna ‘93 pa da gudra košta četvorostruko manje.
- Pa dobro, ali imam nešto drugo. Dao mi ortak ovih pet sličica (pokazuje). Pošto meni to nije preferencija jesi možda za neku vrstu naturalne razmjene?
- Da vidim to još jednom (uzima).. Ajde može ali samo zato što si ti u pitanju. Na. U zdravlju to da potrošiš pa se vidimo.

   

Radije bih govno

Komparacioni opis jela koje nam se apsolutno ne sviđa. Koristi se kao odgovor na nečije pitanje u kojem se ističe određena ponuda.

- Oćeš li još sarme da ti sipam?
- Radije bih govno, ženo. To meso na pola živo taman ću neku ešerihiju koli fasovat. Kupus ukićelio se i opojno bazduka kao biološko oružje. Sve mi ovo djeluje kao da je iz zeničke zatvorske kuhinje dovezeno.
- Ne moraš da mi govoriš šta bi radije, Todore. Ako ti se ne sviđa idi napij se ko stoka negdje. Svakako ti je to alternativa za svaki obrok.

   

Ići vrućim tragom

Momentalno reagovati na neočekivane promjene okolnosti.
Trag je vruć dok su njegove posledice popravljive.
Trag je vruć dok vjetar ne uspravi vlati zgažene trave.

-Ne znam kako to da ti objasnim jer ni ja sam ne znam šta mislim o tome. Ja nemam misli kojima bih to mogao da promislim a kamoli riječi kojima bih to tebi objasnio. Ono što sigurno znam je da ću uraditi TO.
To je aksiom, o tome ne želim ni da razgovaramo i raspravljamo. Ne pokušavaj da me odgovoriš, jer ću tako samo tebe manje cijeniti. TO se mora uraditi, tu je odgovor, jedini koji bi meni pomogao. Ne pokušavaj da razmišljaš o tome, samo slušaj. Slušaj.
Ja ću sada otići tamo - on poče u torbu da sakuplja svoje stvari i da gleda okolo da li je ostalo još nešto - i ako me neko sretne i zaustavi vjerovatno mu neću ništa odgovoriti, neumjesno je da me zaustavljaju kad sam tako odlučan. Tamo je sve spremno, sve stvari koje mi trebaju - sjeti se on i shvati da nema svrhe nositi išta sa sobom i odbaci torbu u ugao sobe - a prostorija je topla, to je glavno. Ako majka zovne, reci da ću doći sjutra. Povjerovaće ti. Majke vjeruju u pozitivne ishode iako zamišljaju apokalipse.
Gledajući na ručni sat pognute glave sjeti se da je već vrijeme za TO, već je prošlo 3. Glavu podiže i reče: Molim te.
Ode.

Uze torbu punu njegovih stvari, sjede i zamisli se. Šta ću sad - pomisli - ovdje je ostalo toliko nezavršenog posla. Sviće. Ustade, pokupi razbacane šahovske figure sa stola i poda, zakači strgnutu zavjesu i ode u sobu da obuče kaput. Trebalo je naći neki veliki i topli, napolju je bilo hladno. I šal je trebalo uzeti. Gdje su šalovi sad? Tu su negdje. Kaput i šal...treba li još nešto?
Uze i torbu i vrućim tragom krenu za njim.

   

Naivan

Ublaženi i prikriveni verbalni način da za nekoga kažeš da je glup.

- Sinoć vidim sina uzeo da stavi jaje u mikrotalasnu da ga skuva. Uvek je bio neuobičajeno naivan na Jecinu rodbinu.

   

Kvintal u njoj

Termin koji se koristi za pretjerano gojaznu ženu srednjih godina. Iako je u mladosti bila poprilično solidnog izgleda poslije udaje prestane osjećati potrebu da izgleda ikoliko ženstveno i godine metenja slavskih tanjira ostave posljedice.

- Jel uspio iko da smuva onu Natašu rođo? Bila najveća prepička u kraju prije nego sam otišao za Ameriku.
- Otkad ne čuh da je neko tako oslovi. Eno je udala se prije 5 godina za nekog Hercegovca i svinjila se neprestano sve do danas. Kvintal u njoj ima.