Prijava
   

Veto dijeta

Kad ti devojka zabrani pristup vulvi dok ne smršaš. Il ćeš smršati u rekordnom roku il ćeš naći drugu devojku. U svakom slučaju efikasna dijeta.

- El iko video Stevu Čvarka, braćo? Nit se javlja, nit dolazi u kafanu.
- Moš ga videti jedino da pravi krugove po nasipu, mučenik. Stavila ga ona njegova rospija na veto dijetu, kaže ne može disati kad je poklopi, a to nije zbog Stevinog velikog kurca.
- Auh, siroma. Nego, oćemo ujutro na klupu pored nasipa, da jedemo pečeno prasence dok on trčkara?
- Može, poneću i majonez i vrućeg leba.

   

Sposoban čovek

Ode u Četnike, vrati se iz Partizana.

   

Čovek

Biće nastalo od majmuna duboko ubeđeno da ga je sam gospod Bog stvorio da jede, jebe i hedoniše se do smrti nakon koje ga čeka raj. Te da bi se ukorenilo to verovanje, stvori religiju, pa mrsne, posne slave, tovljenje u čast nekog lika koji je davno zakopan u zemlju.
Čovek je po predispozicijama jednostavna živuljka koja funkcioniše po principu svetog trojstva: u se, na se i poda se.
Čovek voli idole, klanja im se, podiže im spomenike, moli im se, ubija zbog njih druge ljude, jer je verovatno u biti nezadovoljan sobom i sebe ne vidi kao idealno biće, a delom i dovoljno glup da ne radi na sebi.
Čovek voli sigurnost, a voli i da ima vođu, a šta je lepše i sigurnije nego biti podređen sigurnoj luci koja održava njegovu srž postojanja: u se, na se, i poda se.
Čovek je biće koje će se zanesti nekom idejom, započeće je, ali joj neće ostati dosledan do kraja jer je ipak majmun u genima i voli da se majmuniše i nekontrolisano švrlja u granicama društvene mode.
Čovek je misaono biće, i tu sposobnost baca u blato besmisla te svoj mozak svečano predaje režimu socijalnog autopilota, te gradi, ne tako beskorisnu, masu sklonoj manipulaciji.
Čovek je biće od kulture, voli kulturu, čuva zaostavštinu svojih predaka, po neki put uništi neki spomenik, uništi neku državu i tako to, ali uglavnom voli kulturu. Ako već ne može kulturno da dokaže da je njegova kultura bolja, nema brige, tu je vojna tehnika koja će osigurati da tuđa kultura bude gora od njegove.
Čovek je biće koje voli da čita. Da ga jebeš al voli pisanu reč, uzdiže ga u raznim situacijama i različitim životnim okolnostima. Nekad i obriše dupe novinama koje je čitao dok je srao.
Čovek jako voli Sunce, pa do te mere da mu se opšti sa istom tom planetom sa koje ta toplota dolazi.
Čovek voli teorije zavere, voli da otkriva nepoznato, obožava da mu se golica mašta, iako dosta jedinki ne zna ni šta je H2O, oni vole misterije.
Čovek je društveno biće, voli društvo do neba, te voli i da manipuliše istim ako je u mogućnosti.
Čovek voli nadu, ona mu uliva borbenost svakoga dana da ide dalje, mnogi se nadaju a zaborave da deluju. Ali i to je za ljude.

   

Ispisati se iz ljudi

Preći na dvocifren broj kilograma, po mišljenju onih koji imaju već dugogodišnji staž na tom spisku.

- Desi, Mane, ajtijevac! ‘Si živ?
- Živ i zdrav i prav. A vi, gos’n Mandušiću, jeste dobro?
- Evo, starački, sinko. No, ti si mi nešto golemo oslabio? Hrani li te ona tvoja šta? Evo te ko šifonjer.
- Ne pitaj, stavila me na neku keto dijetu… ‘Lebac nisam video ne pamtim…
- Nek’ si ti meni živ i zdrav. I ćaleta da pozdraviš!

   

Upisao se u ljude

Prešao trocifren broj kila. Koriste uglavnom stariji ljudi.

- Hristosvoskrese čiča Lemure.
- Vaistinu Stoičkov, omladinče. Nego čiji no beše ti, star je čiča, ne vidi.
- Milov najmlađi, čiča. Najesen ću na fakultet.
- Jovice ti si, jebem li ti krušnu mrvu. Kao da si jučer ganjao kokoške ovuda po dvorištu. Vidi ga koliki je sad. Ajde nek si se barem ti upisao u ljude, kad ti otac nikad nije uspeo, hehe. Zagrli čiču. Alo, pomalo, konju. Slomićeš mi rebra, pizda ti debela materina.

   

Daj mu/joj, dete je

Sažaljiva rečenica koju često izgovaraju babe, rođaci i druga rodbina. Neretko i sami roditelji budu ti koji sa puno ljubavi pomažu da se detetu što više ugodi ne obazirujići se koliko će to da mu naškodi.

- Ne sme on da jede čokoladu. (dete ima 3 godine)
- Ma ko je rekao da ne sme?! Daj mu, dete je.
----------------------------------------

- Još je mlad da bi učio da vozi.
- Ma kakvi mlad, 14 godina ima. Dete je, treba da nauči.
----------------------------------------

- Ne dam svojoj ćerki da slavi noć veštica i da se oblači onako. To je za one roditelje koji nisu sebi tako nešto priuštili pa sad preko deteta ispunjavaju svoje želje i fantazije.
- Ma daj, šta sereš?! Daj joj da se obuče, dete je. Nije to ništa strašno. Uostalom radi šta hoćeš. Nemoj posle da mi se žališ što je društvo odbacuje.
- Iš bre sotono!

   

Krajnji pesimista

Onaj ko nos naziva čulom smrada.

   

Olfaktorno-lingvistički paradoks srpskog jezika

Činjenica da u srpskom jeziku glagoli prismrditi i primirisati imaju isto značenje.

   

Na muda

Raditi nešto iz kurčenja, bez preteranog razmatranja negativnih konsekvenci.

A: Nemoj bre tu da se penješ, pašćeš, poginućeš.
B: Ma na muda bre!

(Otvoreni prelom potkolenice)

   

Abecedaši

Oni što idu na one parade.

- Ne vredi brate ostavljamo poso za sutra, šetaju ovi abecedaši, blokiran čitav grad.

prim. LGBTQIA2S (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and/or Questioning, Intersex, Asexual, Two-Spirit)

   

Afterlajfparti

Pozivnica od Svetoga Petra.

   

Dojam

Ono što stekneš nakon prvog i narednih utisaka.

- Imam dojam da je Aleksandra Kovač ona grdnija, dok je Kristina-ona buckica, baš simpa. Ali...dok se riđokosa ne odledi, nema pomirenja među sestrama.

- Aha...a moj dojam je da se Kornelije baš namučio sa ćerkama.

   

Slanje loše slike u svet

Već po običaju, izvor najveće strepnje i stida kod nemalog broja urbanog i progresivnog Srblja. Skupimo se tako nekim povodom, dodju svedoci iz sveta sa kamerama, zabeleže koliki smo ovde divljaci i imbecili i po tome nas koliko sutra znaju i cene u Čadu, Avganistanu, na Javi...Sedi ona domaćica iz Virdžinije i gleda na foksu prilog sa derbija izmedju zvezde i partizana, i prosto se krsti šta vidi. - Stoka - misli se, nismo joj se još oprali u očima za šikaniranje i tlačenje Gojka Djoga (gledala na historiju) a sad evo još i ovo, ne vredi, nikada od nas ljudi neće biti. Čobanin iz predgradja Agadira čita u nekakvom lokalnom kuriru ko nam ovde vodi poljoprivredu i na šta to sve liči, i misli se u sebi - ćuti bre, još je nama ovde i dobro. Mališani u Finskoj na času prirode i društva, gledaju u udžbenicima slike Košutnjaka posle prvog maja i zgražavaju se nad zagadjenom lepotom, ustaje mali Tuuli i pita, šokiran i kroz suze - učiteljice, kako mogu da žive u toj deponiji...A to je strašno samo po sebi, jer mali Tuuli koliko sutra možda izraste u fluidno i nonbinarno biće, i nikada neće pristati da svojom nogom kroči u srbski Mordor, u svetu čuven po kojekakvim mordorlucima...

Istina je medjutim ta da, još od vremena Turaka, mnogi Srbin gleda sa čežnjom put civilizovanog, produhovljenog i liberalno ustrojenog Zapada, vazdižući njegovu slobodu i čovekoljublje i zgražavajući se nad zaostalošću sopstvenog plemena u kom je, eto, bio prinudjen da se rodi. I ne klonu duhom, nego ima evo već dva veka kako se bori, zauzima, i zastupa naš narod u duhu najboljeg mogućeg ambasadora, gde god se pojavi. Nebitno što to nikoga ne zanima (i što neretko nisu ni čuli za nas), no čim se otisne put Švedske, Holandije, Kanade...I dodje u kontakt sa tamošnjim življem, kreće agitovanje i objašnjavajnje kako mi ovde imamo kanalizaciju i ne pišamo po liftovima, ne jedemo malu decu i ne ubijamo strance mačetama po ulici kad nam dodju, nisu Srbija samo šešelj i Djoković već i antifa i žene u crnom, imali smo mi i nobelovca, a i Tesla je naš jelte, čuli ste za Teslu, da nije bilo Tesle sad ne biste imali smartfon i internet hehe, a i toliko toga lepog ima da se vidi, a hrana tek što je dobra, mi smo ljubazan i pristojan narod, ne verujte medijskoj kampanji, to je dva posto desničara i popova koji prave haos znate, mi ostali smo pitomi i dobri, dodjite, jebite nam i žene ako treba - ma jebite i nas i orlove krstaše, samo dodjite...

Kod kuće medjutim, štiti obespravljene i ugnjetene i zastupa njihova prava i slobode, i daje lekcije iz tolerancije i pristojnog ponašanja nižim i neukim bićima, oplemenjujući ih samom svojom blizinom i postojanjem. Jer nije u redu da se neko zbog tebe pred svetom stidi.

- Kad vide Bugari na slici koju smo upravo poslali u svet kako smo organizovali prajd, neće nam doći za Novu Godinu da slušaju Cecu. Kakvu to sliku šaljemo u svet, nikada od nas Valhala neće biti.
- Alo Gotama Imedžn Gandi, aj sjaši za trenutak leba ti.

.......

- Ugazili one demonstrante juče.
- Neka, nek vide Francuzi i Nemci koga Šolc i Makron održavaju na vlasti.

   

Kasetan

Biti kasetan znači biti prvi na udaru kada se nešto desi ili se sprema nešto slično tome.

Stefan Policajac: E pa kako će se to odraditi?
Ognjen Policajac: Pa imamo kasetnog Inspektora.
-------------------------------------------------------------------------------
Radnik 1: Ko ce preneti sve ovo?
Radnik 2: Ma ne brini se imamo mi kasetnog zato.

   

Tajni život

Štekovanje parčeta sopstvenog života.

Nakon ostavinske rasprave:

- Ženo, otkud nama vikendica?
- Pa...ćale voleo da peca, toga se sećam.
- Sagradio brvnaru na Suvoj planini?
- Ko zna šta ćemo još otkriti.

   

Domaćin čovek metalac

Metalac koji sluša i narodnjake. Pun samopouzdanja. Može da ima dugu kosu a i ne mora. Po ponašanju slabo podseća na metalca zato što je to samo njegov omiljeni žanr a ne način života. Voli da se ponaša kao domaćin čovek, tj. da cepa drva, radi poslove po dvorištu , pije rakiju uz sir itd.

Komšika - Ivana, baš ti je radan ovaj tvoj Ivan, ceo dan se mota po dvorištu, samo nešto čačka.
Ivana - Aa pa jeste komšika, hoćeš li na kafu?
Komšika - Evo sačekaj samo da spremim dete za školu.
5 minuta kasnije
Komšika - Kakvi su ovo posteri, tvoj sin sluša metal?
Ivana - Ne, to su Ivanovi posteri, voli on metal.
Komšika - Stvarno? Ivan je metalac? Za ovih 2 godine od kad sam vam komšika nisam primetila, puštao je narodnjake, slavio je, pio, uopšte nisam ni pomislila da je metalac?!
Ivana - E to ti je moj Ivan, domaćin čovek ali metalac!

   

Umiva se žiletima

Opis osobe sa upadljivo rošavim licem.

   

Veče poezije

Alkoholisanje u večernjim časovima, ako ne u klubu književnika onda po raznim avangardnim mestima kao što su biblioteke, generalštabovi i ostala domaćinska mesta gde se konzumira književnost u tečnom agregatnom stanju.

   

Ko budali šaman

Iritiraju me mnoge moderne stvari, od šiptarske dijaspore što se propevala po MTV-u do avokado tosta i Bake Praseta. No pobedu ipak odnosi navala šamana, doktora prirodne medicine i sličnih Braco sa Srebrnjaka majstora u današnje vreme.

(Neću da spominjem koronu, nastavite čitati)

Količina tih vampira, prodavaca zmijskog ulja i ubazda što kidišu na novčanike očajnih, bolesnih ili beznadno glupih je nerealna. No ono što me više čudi je količina ljudi spremnih da poveruju u takvu nenašminkanu gomilu govana koju ovi isporučuju. Od lečenja autistične dece varikinom do usmjeravanja golog dupeta u pravcu sunca kako bi pokupili kOZmičKe zRakE.

I to vam preporučuje šaman Lemur, nekoć vodoinstalater iz Paraćina, dok nije doživeo božansko prosvetljenje, visoka svećenica Sunca i Meseca pod imenom Ava Garda iz Šapca (bivša vašarska pevaljka) te slična žgadija s koca i konopca. Kidišu na vas protokolima, viskovima i mističnim energijama. Oni su tu da vas izleče, za zanemarivu sumu. Metodama nepoznatima buržujskoj zapadnjačkoj medecini.

Smrtno bolesne donekle i razumem, očaj je očaj. Mlako bi govno ljudi popili, za šansu od 0,5 % da će im pomoći. Ove ostale, što ih takvi šamani pelješe, ne razumem i njih ko jebe. Pare i nisu za budale.

- Tebra video sam Kizu u tramvaju, ko voštanica izgleda, usukao se sav. Sećam se kad je kad je Maseratija vozao i bobontama harmonikaše gađao. Bio građen ko Ostrog, šta bi od onolikog čoveka?
- Znaš da Kiza nije bio najbrža ptica u jatu nikad, vazda je gurao kocku u krug. E pa, dokopao ga se neki šatro indijski šaman i guru, iscedio ga ko truleks. Prvo ga ubedio da mu je Maserati proklet i da će se on pobrinuti za nj. Posle ga ubedio da mu prepiše stan na Vračaru, jer je izgrađen na podzemnim vodama, što će mu čakre dibidus sjebati. Onda mu pokupio kešovine što je imao i zapalio na Maldive. Od tada Kiza nije sav svoj.
- Znači seo mu ko budali šaman. Nikad Kiza i nije bio bistar, ali ipak mi ga malo žao.

   

Samosnošaj

Još jedna u nizu kovanica koje opisuju rukoblud, sa primesama samoutehe. Počasna pobeda posle ispale.

Jes da mi nije dala, al mi je samosnošaj uštedeo tri crvene.