Prijava
   

doiksavanje

riječ koja je nastala u poslednje vrijeme - vrijeme izbora.

Ono kad izborna komisija broji glasove i kad se dogovore kad vide prazne listiće ili listiće gdje je stavljen " iks " samo na stranku a ne na listu, pa se "doiksavaju" poslaničke liste.

ili kad se pripadnici raznih stranaka koji su u biračkom odboru da se medjusobno "doiksavaju " na listićima.

"Mislim da sam izgubio na XX biračkom mjestu jer su se oni doiksavali medjusobno a mene izostavili!!!"

   

Žilava je ona ne da se.

Ona babetina iz kvarta sa 90 godina što ti bušila lopte od osnovne a idalje živa kad si ti uveliko na trećoj godini faksa da bude još gore pet puta obnovljenoj i tako pričaš sa ortacima kad je slučajno vidite da ulazi u zgradu pa svi u glas ova još živa jebote? Te se pametni drugar nađe da ispriča baš to kako nam je od osnovne bušila lopte a evo živa idalje kad uveliko neki od nas imaju decu pa te onda prođe jeza kad skontaš da su i tvoji roditelji proživeli isto s njom.
-Ma žilava je ne da se! Tuče paklu ipo crvenog bonda a korona ni da je take!

Vukajlija je primer jedne babetina koja je idalje živa.

   

Skrivene mane posla

Neki poslovi su bolji od drugih ali ni jedan nije savršen. Čak i najprimamljiviji poslovi imaju neku manu koja se ne vidi na prvi pogled.

- Brate, što sam ubo šljaku - politički komesar u Crvenoj Armiji. Ne radim ništa, svi mi podilaze jer se plaše da ih ne prijavim, mogu da stavim veto na naređenja oficira a i Staljin nas voli, 'ladovina...
- Pa ti si lud. Zar nisi čuo da Hitler sprema invaziju na Sovjetski Savez i da je izdao naređenje kojim sve političke komesare proglašava kriminalcima i osuđuje ih na smrt?

--------------------------------------------------------------------------------

- Marija, čestitam na unapređenju. Kako je na novoj poziciji?
- Super je. Ne radim puno, nije teško, plata je dobra, a i pravo da ti kažem sviđa mi se da šefujem malo. Znaš kako ide, kvalitet i trud su put do uspeha. Čekaj, piše mi direktor, moram nešto do njegove kancelarije, vraćam se za dvadesetak minuta. Dodaj mi neseser da popravim šminku posle. Valjda neće opet po kosi matora drtina...

   

Kafantin

Kad ne izlaziš iz kafane dan i noć.

   

Babojebac

Pogrdan izraz koji koriste neki ljudi za podjebavanje mladih muškaraca koji su seksualno zainteresovani za žene u zrelim godinama (dosta starije od njih).

Mnogi naši muškarci će francuskog predsednika Makrona nazvati babojebcom.

   
   

Amnezija

Nauka o zaboravljanju koja jedino može da garantuje da se naučenog "gradiva" nećeš sećati.

   

nabakamiti se

namazati se, našminkati se

A vidi ti nju jest se nabakamila pa sve ne zna il' je pošla il' je došla! Trepavicama mlati k'o krilima, a gubice joj k'o da se zelenih smokava najela. Ma i kad joj pogledaš u dekolte, opet se sjetiš Neretve!

   

Baba

Osoba koja redovito posprema zicere.

☆ Ajme idiota, pa ja ne mogu vjerovat.
☆☆ Jebiga, prešlo preko noge.
☆ Daj ne seri, to bi i moja baba zabila.

   

Kretendent

Osoba koja kandiduje za određenu poziciju, a intelektualno joj nije dorasla.

   

Drkolije

Gubljenje vremena na gluposti

Stalno mi drugarica koja mi se svidja priča o njenom bivšem dečku, smorila me je, šta da joj kažem, a da je ne povredim?
-Mani se tih drkolija. Smuvaj je ili nadji drugu.

   

Televizija

Tableta za spavanje za starije generacije. Važno je da je njihov program makar nema ništa na njemu i ne gledaju ga. Obavezno daljinski mora biti na prsima dok leže na kauču s prekriženim rukama kao da su spremni za ukop. Postoje pojedinci, Ninja ratnici, koji misle da mogu izvući daljinski iz osinjeg gnijezda i prebaciti program. "Mnogi su pokušali, rijetki su uspjeli." Ti rijetki nevoljnici su izloženi prijekom sudu jer se gazda kuće, momentalno čangrizavo probudi pozivajući bogohulnika na red.

☆ Bako, mogu prebaciti na utakmicu?
☆☆ (prestanak oponašanja Moby Dicka kako izbacuje vodu kroz onu rupu na glavi sa svojim puhanjem) Jel' ja u ovoj kući mogu štogodice pogledat? Po cile dane radin, čistin, peren, kuvan i ovako mi vraćate. Treba prodat stan i svak svome. Reci pravo. Počinje mi Hatidže brzo.
☆☆ Bako, jedan i po je. Hatidže je tek u 8 navečer.
☆ Slušan ovog čovika. Zanimljiv je.
☆☆ Bako, to su vijesti na njemačkom.

   

Teneće

Teneće je stari naziv za lim. Tenećedžija je limar.

   

Šta sam ja, pička neka?

Izjava pred herojski čin u naletu testosterona, kada ste optuženi, ili mislite da je tako, da nešto ne možete postići, tj. da prosto niste kadar.

-NEE ODATLE, TO JE ZLO , TU...
-Šta sam ja, pička neka!? nateže
-Su bacali pikavce..

   

Polomiću žene od sultana

Jedina normalna reakcija na navalu moronki koje se lože na ovu retardiranu pesmu.

   

Veliki vizir

Čuvar obraza i glave.

   

Ne znam šta mi bi

Kad znaš da zasereš, a ne umeš da opereš.

- Ćale, pa vratio sam ti ključeve na mesto.
- Alo, idiote! Imam ključeve, garaža nam je prazna! Gde si parkirao?
- Kod autolimara...ne znam šta mi bi!!

   

Terorizam budućnosti

Nemaskirani napadač kijanjem i kašljanjem izvršio napad u metrou prepunom ljudi.

   

Groteska

Hiperrealizam.

   

Disfunkcionalna obitelj

Pleonazam. Tolstoj je govorio: "Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način". Sve sretne obitelji imaju odličnu vanjsku fasadu kojom zavaravaju okolinu i moralno prodikuju o važnosti obitelji, dok su nesretne obitelji toliko ponižene i pregažene sa životom da ih zaboli ona stvar za fasadu.

U sretnim obiteljima novac igra ključnu ulogu u održavanju privida sreće jer sreća ovisi o vanjskim utjecajima koji kad se preokrenu, kola krenu nizbrdo. Zakopane emocije i zamjeravanja iziđu na površinu i ogole pravi odnos u koje nema razumijevanja i prihvaćanja, već dominira samoživost potaknuta mnogostrukim prohtjevima koji se nikako ne zadovoljavaju.
Nesretne obitelji sanjanju o životu na visokoj nozi koji protekom godina završi samo s rezignacijom.

Svi osnivaju obitelji na temelju iluzija, suludih očekivanja od partnera i djece da će im ispustiti dotadašnju prazninu koja im je prevladavala. Sve se to čini kako bi se ispunila društvena norma, a završi s egzistencijalnom krizom, to jest krizom srednjih godina.
Želeći se dodvoriti svojoj djeci da im budu prijatelji za razliku od svojih roditelja, čine od njih razmažene, nezahvalne , nesposobne i ohole idiote koje zahtijevaju samo svoja prava, bez obveza.

☆ Blago onim Matićima. Sve imaju. Krasno odgojenu djecu, stan u centru grada, vikendice na selu i otoku. Pogledaj ženu što sve nosi i kako blista. A glava kuće kapetan broda. Kakva sreća što smo njihovi susjedi.
☆☆ Djeca su krasna. Mali se bode u žilu, a mala se udara kao da osiguranje ima. Glave kuće nikako nema doma, a i kad ima, bolje da ga nema. Puši, a kad se dovoljno opije, i mlati jedno i drugo. Ženu vara s 20 godina mlađom zato joj i kupuje dijamante i ogrlice da je odobrovolji, kad već neće da je pogleda.
Ja samo zato cijelo vrijeme s djecom i s tobom i opet ne valjam. Niti sam ikad digao na ruku na djecu ili tebe, niti bi te ikad prevario.
☆ Kad si običan ljenjivac. Zavališ se u fotelju, piješ pivu jer ti je skupo u kafiću. Ne dižeš ruku na mene i djecu jer te ruke bole od bauštele i nedostaje ti pola zubi i ružan si kao ponoć - Bog zna u što sam gledala, a ta tvoja čivauva od kurca se ne diže, već samo laje kako će mi utjerati strah u kosti.