Prijava · Registracija
116 : 12
16 em plus     16 em minus
117 : 12
116 : 13

Začarana mreža

Gol u koji lopta ne može da uđe ni pod tačkom razno. Objekat na koji kao da su bačene čini jače od vlaške magije koje ni najveći čarobnjaci sporta ne mogu da razbiju i postignu gol. Kakvi Ronaldo, Mesi i ostali smrtnici, Ol Star kvidič tim Hogvortsa da juriša odjednom sa tri lopte, ispušili bi ga. Sep Blater i Mišel Platini da dignu dupe iz fotelje i lično dođu da uguraju loptu u gol, ne bi uspeli. Nema gola. Jebiga, neka viša sila. Paranormalno. Neće lopta u gol pa da je jebeš.

-Šta je bre ovo, Brazil - Mauritanija 0:0? ŠKK? Ja igrao 15+, pa DŽanki imao dojavu za deset najmanje, on nikad ne maši. Šta se ovo dešava?

-Jebaga, ne ide, ovi divljaci začarali mrežu. Ovaj golman valjda vrač u nekom plemenu pa bacio magiju, samo mumla nešto i pljucka, a papagaj mu sedi na prečki i sikće na protivnike. A ovi kao vezane vreće, prstom u dupe ne bi mogli da pogode. Nisu ovde čista posla, ovo ni Gandalf ne bi mogao da razmađija.

82 : 5
16 em plus     16 em minus
83 : 5
82 : 6

Računari u domaćoj kinematografiji devedestih

Američki računari iz osamdesetih u ulozi statusnih simbola jugoslovenskih firmi devedesetih.
Ukoliko si na malom ekranu hteo da prikažeš firmu koja je uprkos sankcijama svetskih moćnika i dalje jaka i moderna, ispred sekretacice izazovnog pogleda i prostranog dekoltea, mora se naći računar.
Nebitno što je tu njegova funkcionalnost ravna funkcionalnosti aparata za espreso u erotskim filmovima, filmski radnici su ovim potentnim trikom gledaocima jasno kazivali upravo ono šta su zamislil.
Gotovo uvek je ugašen, da tehnički neuke glumice ne pojebu nešto, a pored njega pisaća mašina "olimpija" po kojoj crvenokose sekretarice zavodnički kuckaju.

Brkati Vukašin, već očajan, ulazi u detektivsku agenciju bez mnogo nade da će na takvom mestu naći prekopotrebno zaposlenje.
Videvši na stolu kompjuter, brk mu se nasmeši i nesvesno poče maštati kako će ove godine biti novca za Necinu ekskurziju, a što da ne i za izlazak na palačinke sa Lolom, a posle palačinki neko bi mogao biti i jeban.

1406 : 231
16 em plus     16 em minus
1407 : 231
1406 : 232

Negiranje paralelnih univerzuma sa simultanim proticanjem vremena u poetici Šabana Šaulića

Ja ne pitam za juče ni sutra, dok te grlim u naručju svom,
Postoji samo sadašnje vreme i ja i ti u vremenu tom.

95 : 18
16 em plus     16 em minus
96 : 18
95 : 19

Dok smrt ponovo ne sastavi

Kao po nekom običaju, sedeo je tako na drvenoj klupici ispod starog oraha i ispijao rakiju. Brk mu se zadovoljno smešio jer je tog dana poorao više nego što je planirao, te je sad spokojno uživao u toplom avgustovskom predvečerju. Dok je užarena lopta polako nestajala na horizontu, tonući u zeleno more krošnji, hrapavim dlanom obrisa znoj sa čela, te eksira ljuto zadovoljstvo. Pogled mu se zadrža na krošnji oraha.Tu je bio od kad zna za sebe. U njegovom hladu je prohodao i progovorio. Setio se pokojne majke koja je plela na toj istoj klupici na kojoj je on sedeo. Oca je izgubio kad je imao 10 godina i sećao mu se samo lika.

Ženski glas odagna tišinu šumadijskog sutona i prekide ga u razmišljanju:
- Milija, hoćeš li ti da jedeš nešto?
Samo je odmahnuo glavom. Seda starica podiže ruke u vis, promrmlja nešto sebi u bradu i udje u kuću.

Počeo je da se priseća svoje svadbe. Nije Milija bio neka prilika. Parče zemlje, malo stoke, i dve trošne kućice sa zemljanim podovima. Bilo mu je 20-ak godina kad je načuo priču o siromašnoj jedinici iz susednog sela, lepoj, vrednoj i poštenoj devojci. Ali više od svega, privuklo ga je ime: Nada.
Nadini roditelji, majka i par komšija su činili svatove. Uz skroman ručak i tihu pesmu, proslavili su taj dan. I onda proveli 40 godina zajedno,zajedničkim snagama pružajući otpor vetrovima života koji su ih lomili svakim danom sve silnije. Osetio je komešanje u duši.
40 godina je bila uz njega živeći u siromaštvu, a da se nikad nije požalila. Trpela ga je i kad nije trebalo, brinula se o njemu, dirinčila i vukla, rame uz rame sa njim. I nikad nije tražila ništa već je samo pružala. Da nije bilo nje, bilo bi mu mnogo teže. Po prvi put u životu oseti oštar bol u grudima. Suza mu zaiskri u oku. U trenutku se naljuti na sebe što joj nije više pružio. Što nije uradio više za nju. Što joj nikad nije rekao koliko mu znači.

Iskapi čašicu gorke utehe, te nasu još jednu. Sunce je već bilo zašlo, i mrak u potpunosti prekri zelene livade. I dalje je nepomično sedeo. Iz mraka se začu Nadin glas.

- Hoćeš li ti da spavaš, pobogu?
- Nado... Dodji, sedi pored mene.
- Šta ti je, jel ti zlo?
- Jesi li se ikad pokajala što si pošla za mene?
- Šta ti to sad pade na pamet?
- Vek smo proveli zajedno... Osedeli jedno pored drugog... Voleo bih da znam.
- Eh, moj Milija... Da nisam pošla za tebe, onda bih se pokajala. Nismo živeli bogato, ali smo živeli vredno i pošteno. Da je Bog hteo da nam bude bolje, bilo bi nam bolje... Jedino...
- Jedino?
- Žalim što ti decu nisam rodila. To me muči i tišti godinama. Oprosti mi.

Milija zausti da kaže nešto ali nije mogao. Samo ju je jako zagrlio...

68 : 22
16 em plus     16 em minus
69 : 22
68 : 23

Obarati rekorde kroz statistiku

Statističko rušenje rekorda, kroz razne brojke, u odnosu na trenutnog nosioca tog rekorda.

- I Raselu Vestbruku treba još jedna asistencija i pet poena do kraja utakmice za rekordni deveti tripl-dabl u regularnom delu sezone.

- Ronaldu fali još jedan gol da postane prvi igrač u istoriji fudbala koji je dao gol glavom više od 176 puta.

- Ako Avatar 2 bude zaradio barem upola para kolko je zaradio prvi film preti da postane najskuplja i najplaćenija filmska franšiza ikad.

- U "parove" treba da uđe još jedan čovek da bi se oborio rekord najviše debila na jednom mestu.

122 : 14
16 em plus     16 em minus
123 : 14
122 : 15

Da joj međunožje ima šifru, ona bi bila čet'ri nule

Kaže se za radodajke najvišeg reda.
Devojku kojoj ni piće ne moraš da platiš da bi ti izblajvala u veceu.
Ribu koja će ti dati na prvom sastanku.
Cavu koja se trpa u buljsona iako nemaš dobra kola.
Prokleta nimfomanka.

- Viš onu tamo? Gledam je celo veče. Ne znam da li da joj priđem.
- Au maćoree, pa ti si puk'o? Za nju ne moraš da skupljaš hrabrost niti smišljaš spiku. Samo joj priđi i pitaj je da izađete na svež vazduh malo i vodi je kući. Pocepaj je ko metar drva i to je to. Sutradan te se neće ni sećati. To je tak'a sorta.
- Znači taj fazon?
- Nego šta, da ima šifru otvarala bi se na četri nule, ko oni koferi po difoltu.

61 : 23
16 em plus     16 em minus
62 : 23
61 : 24

Glavurda

U zdepasta, znojava tela, na sirovom štrokavom vratu, stoji smežurana, masnom retkom kosicom pokrivena, izbočina imenovana glavurda. Prvenstveno imenovana zbog radijusa, prečnika i obima, čije je mere nemoguće izračunati. Neretko zbog težine, pada na levu stranu, u pravcu srca. Kažu, valja se da je neko voli. A ima i onih koje zbog praznine moždanih vijuga plutaju u vodi, ili lebde kad dune malo jači vetrić. Neopažena ne prođe nigde, jer je toliku, da nazovem laskavo, glavu, nemoguće zaobići. Neretko je i psuju, vrlo maštovitim psovkama: "Jebem te u glavudžu, morao sam zbog tebe da zakupim 3 stolice u bioskopu!", "Sve ti jebem punoglavo, zbog tebe udarih čoveku branik. Sedneš, automatski mi retrovizori reflektuju tvoju glavudžu.", "Bog ti pomogao druže, skloni tu vlašku šerpu za kačamak.". Nigde omiljena, jadna, mala, neljubljena glavurda.

79 : 17
16 em plus     16 em minus
80 : 17
79 : 18

Zakivati

Jebati u kontinuitetu svom jačinom i najvećom mogućom brzinom u svakom trenutku. Odabere se poza u kojoj si najpokretniji sa najvećim radijusom kretanja i preporučuje se da sila gravitacije bude od koristi. Obično je to modifikovani misionar gde se damine noge napnu ramenima tako da ne smetaju prilazu. Isteravanje duše na nos, da joj kurac ne padne na pamet bar 5 dana.

- Ajd uzmi tu moju papuču i čukni mu u plafon da završava ustajem u 5 jebem mu majku bolesnu kud ga rodi ovako ludog i neiživljenog
- Neka ga nek zakiva ljubi tata kuronju.

86 : 25
16 em plus     16 em minus
87 : 25
86 : 26

Velike sile

Svi narodi koji su kroz istoriju bili uticajni i kreirali istu često na našu štetu.

51 : 18
16 em plus     16 em minus
52 : 18
51 : 19

Opalio dasku do kraja

Odležao u tvorza bez pomilovanja, jebi ga. Nit je zasrao sitno da ga ranije puste tek onako, nit je zasrao dovoljno jako da mogu da ga ucene učlanjenjem u stranku. Džaba bilo konja vranih pod tušem u dupe po livadi razigranih, džaba bilo dobrog vladanja.

- Opa, Miki, ti se vratio iz Nizozemske?
- Ma da, malo radio, malo bio klavijaturista, al' sve kul.
- A gde je Pera Kalibra?
- On zaglavio tamo sa mnom, a sad i ovde. Meni uvažili što sam u EU opalio dasku do kraja, a njemu nisu. Žao mi ga, brate, ubi se od robie.
- Pa ćale ti je pandur ovde.
- I toga ima, istina, sve smo svalili na njega, kekeke.