Prijava
   

Južna Pruga

Šopi ili Torlaci su Srbijanci koji mahom žive na samom jugu Srbije i na delovima AP KiM, toliko škrti da ne dozvoljavaju ni jezik da im se razume. Dele ga samo međusobno.

Govore staroslovenski.
--------------------------
Mome, sretan vi osmijat mart i sve naj po ubavo! Nemoj se načukate jerbo nema koj da nam vari mandžu! A ima i ženšći milicajci...

Dedička, ajde kazuj MOLEEEM.
- Molem!
Uvalim ti GOLEEEM!
- Kvo?!?!?

   

Izaći

Radnja koju obavlja vaša plata.

- Ali nije strašno, kad uračunaju i prekovremeni rad i radne subote i tako to, izađem i do 35.000 mesečno.
- Blago tebi. Za 30 godina možeš i u penziju koja će ti izaći 11.000.

   

Šta ima veze

Najkulturniji način useravanja u nečiji život.

- Zaposlio sam se pre par dana.
- O, svaka čast! A gde radiš?
- U Centru za socijalni rad.
- Šta ima veze...

- Dobio sam sinaaaa!!!
- Čestitam brate!!!
- Skroz liči na mene! Isti ja!
- Šta ima veze...

   

Crnački

Moze imati dva znacenja
1-tezak rad(najcesce fizicki)
2-ilegalno(trgovina drogom i cesto pljacke)

1
-bas sam se namucio
-istina crnacki radis
2
-brate kako si tako brzo skupio kintu
-crnacki brate

   

Grizina

U Rađevini, izraz koji se koristi da opiše povraćku koja vam se vrati kad podrignete posle mnogo pića ( pogotovo slatkog i gaziranog, kao što je Koka kola ili Pepsi, ali može biti i od piva ). Jedna od gadnijih pojava koje mogu da vas snađu.

   

Gole ženske noge

Jasan pokazatelj da je stiglo godišnje doba, po nazivu - leto.

Tip A: Je l', druže, koji je danas datum?
Tip B: Datum je deveti, mesec jun, godišnje doba - leto.
Tip A: Kako, majku mu, leto? Leto će, valjda, doći za dvan'es' dana!
Tip B: Bio sam danas malo do grada, gde god se okreneš, svud već masovno sevaju gole ženske noge. Ma procvetale ženske skroz i samo šetaju ulicama.
Tip A: Da, u pravu si. Živelo leto!

   

Štafeta seks

Kada joj predaš palicu, a ona te odvede do ciljne ravnine.

   

Autobus kometa

Kada autobus ne stane na stajalište nego produži dalje. Pojava jako slična Hajelevoj kometi u ruralnim i provincijskim krajevima gde autobus prolazi na svako pomračenje Sunca i opoziciju Saturna i Neptuna.

A: Dva i petnes' a još ga nema dete mu jebem, pa frezom bi do sad došo iz Subotice da je kren'o.
B: Ma bajo moj, sve to budakem u čelo da vi'š kako će se opamete, u minut ima da dolaze, hm!
C: Jeste li znali da u Japanu ako prevoz kasni minut vozač ili dispečer dobiju otkaz ili izvrše samoubistvo zbog ukaljane časti.
D: Ene ga ljudi, eneee gaaa!
U tom momentu iz krivine izlazi Ikarbus 206, i za sobom ostavlja crni dim, međuvukojebinske linije Donji Pičkovac - Mali Niodaklevci - Veliki Vukojebinci - Gornji Pičkovac.
B: Ma tačno sam znao da će da naiđe, moj se insekt nikada ne vara.
C: Red je bio da se pojavi, dva sata kasni, to je nečuveno, moraću nekome da se žalim.
A: Žali se svetom Petru i upravi vodovoda, vi'š da je jedva i dovde doš'o.
Slikom se selimo kod vozača te ljute mašine. Namotana cigara u ustima, odrvnut radio Opanak Donja Šumica na najjače i sa njega dopiru najlepši ali ne tako bistri zvuci Sinana Sakića - Sudbina me na put šalje: ,,Sutra s tobom neeeću biti, odnosi me život dalje - u tom momentu majstor nateže sav vinjak iz unučeta na eks i zaurla - ja te volim al' šta moogu, sudbina me na puuuuut šaalje!" Delom zbog delirijuma usled simbioze vinjaka i Sinana Sakića, delom zbog mutne šoferke kroz koju vidi bledu razdelnu liniju kojom se vodi po običaju majstor ne staje već nastavlja pravo, razvaljuje trulu bagremovu tarabu i pri brzini od 80 na sat rastura seno i sleće na tek pooranu njivu.
D: ....jaše moga beloga...

   

4 godine

Vrlo interesantan, i reklo bi se možda i magičan vremenski interval. U gradaciji dužina, prvi ozbiljniji period veći od jedne godine.

- U prosjeku toliko traje svaki ozbiljniji rat.
- Toliki je mandat vlade / predsjednika / gradonačelnika, u većini država.
- Toliko prođe između dvije Olimpijade, odnosno između dva Mundijala.
- Nakon četiri godine rada u jednoj firmi, možeš reći ili da si postao tamo "stara kuka" već, ili da ti je vrijeme da mijenjaš firmu.
- Četiri godine traju: niži razredi osnovne, viši razredi osnovne; srednja, fakultet... pa čak i neke specijalizacije traju baš 4 godine.
- Četiri godine je period između dva "halving-a" bitkoina (vrijeme kad se prepolove nagrade majnerima, što obično dovodi do cikličnog eksplozivnog porasta cijena, nakon kojeg slijedi krah...)

Ukratko četiri godine su jedan čitav ciklus. Al opet, u životu, kad pogledaš, in big scheme of things, 4 godine se čine dosta kratak period. Pusti sad pjesmu koja je izašla prije 4 godine, i čini ti se nova, kao da je juče izašla...

   

Sranje čovek

Ne, ne radi se o lošem čoveku. Radi se o čoveku koji jednostavno ume da vam se usere u život, i da pri tom to radi sasvim slučajno. Ovaj tip čoveka ti predloži sranje knjigu, sranje seriju, odvede te na sranje mesto, gde puknete mnogo para, ali on se oko toga ne nervira, jer on voli da troši pare pošto ga to u njegovim očima čini bitnim. Ovaj lik te zove po deset puta dnevno i priča o glupostima koje nemaju nikakvog smisla. On krešti u studentskoj sobi, ne dozvoljava nikome da dođe do reči... U slučaju postojanja sranje čoveka u vašoj blizini, isključujte telefon posle deset uveče i ne dajte glasa od sebe. Ne lajkujte nigde ništa, ne dao Bog da komentarišete, jer će da vidi da ne spavate pa će da vas smara. Takođe se preporućuje fini odjeb, u vidu rečenica "ne mogu brate mrzi me", "imam nešto da radim, čujemo se posle" ili nešto brutalnija varijanta poput "ne smaraj", ali nju preporučujem samo ljudima koji nisu osetljivi na nabijanje krivice, pošto je to sranje čoveku omiljena olimpijska disciplina.

Ponoć, zvoni mi telefon. Javljam se.
-E brate jel možeš da proveriš koliko vrsta buva ima na svetu, pa te zovem posle da mi pričaš?
Veče, 21 sat
-E brate jel možeš da dođeš da prespavaš kod mene, pa da ti pričam za nešto što treba da predajem sutra?
Ili
-E brate možeš da mi odeš po francuski sendvič?
-E brate ajde molim te uzmi ovaj ranac ne volim kad mi se znoje leđa.
-E brate...

   

Krutiteljka

Djevojka (žena, nebitno) iz čijeg svakog pokreta, pogleda ili gesta isijava čista jebozovnost. Djeluje da hoda u slow motion ili možda samo vrijeme sporije protiče dok gledaš kako joj kosa, a bogme i sise, ritmično poskakuju. Čak i njen govor zvuči kao sladostrasni uzdasi akterki porno verzije "Hiljadu i jedne noći". Jednostavno, sama njena pojava izaziva krućenje palamare, nebitno da li je gola ili obučena.

   

Savet bezbednosti

Zaključaj ulaz posle 12:44.

   

Zumbajle

Riječ (ako se može tako nazvati) teško odredivog porijekla i značenja, ali odlično liježe kao izraz za muziku teheranskoanadolskog žanra, Žareta, Gocija i slične kalesijske klasike. Čak i ako si cijelog života bio pod staklenim zvonom i slušao Betovena, Šopena i Borodina i jedan jedini put u životu si dobio priliku čuti nešto od muzike iz prve rečenice, nećeš to umijeti definisati zbog manjka slušalačkog iskustva, ali jedna riječ će ti mistično odjeknuti kroz misli- zumbajle.

- Aj bježi više, 'oću ja nešto za svoju dušu da pustim! Opaaa, tri sata kompilacija od Renome Prodakšn, daj ćuskiju da se istetoviram!
- Buraz, ako pustiš te zumbajle mi kupimo ovo pivo i idemo u park, a ti sam proslavljaj diplomu!

   

Praćenje inflacije kroz sumu koju traže prosjaci

Pouzdan metod za određivanje stepena inflacije i kupovne moći građana u datom trenutku.

2021. - Imaš 20 dinara za 'leba?
2000. - Imaš 1 dinar za 'leba?
1993. - Imaš 80 milijardi za 'leba?

   

Kume koliko te volim ne znam gde mi glava.

Definicija koja bi trebalo da na slikovit način objašnjava tradicionalnu ljubav i poštovanje koje se u Srbiji gaji prema kumu i kumovskim vezama.
Neki opet kažu da taj izraz datira još iz vremena Karadjordja i njegovog kumstva sa Vujicom Vulićevićem koji ga je na prevaru ubio i glavu predao Turcima po naredbi Miloša Obrenovića.

   

Osoka

Smrad koji sužava vidno polje i mijenja svijest. Porijeklo riječi dolazi od organskog đubriva životinjskog porijekla (dakle, govna), koje seljaci čuvaju u takozvanim osočnim jamama. Osoka je i po intenzitetu, a i po "količini" (ako se to može količinom izraziti), najgori smrad koji se može zamisliti, barem na ovim našim prostorima. On ne popušta, sa njim nema olakšanja niti srećnog kraja, a što je još gore, pokriva širok prostor. Zbog takve grozote, izraz je ušao u upotrebu kao opis bilo kakvog žestokog smrada.

- Jesi li jeb'o sinoć Kasandru i zašto nisi?
- Umiješali su se određene nepredviđene okolnosti. Kad počeh da je skidam, osjetih da se nije družila sa sapunom neko vrijeme, ali kažem sebi, radi ciganske pičke ću i tu žrtvu podnijeti. Ali kad joj gaćice skidoh, buraz! Kad me zapa'nu ona osoka, zamrači mi se svijest, druže! Da ostadoh, tačno bi povratio i ono prvo mlijeko što sam popio. Preventivno sam jutros umočio kurac u alkohol, ipak joj je bio blizu.

   

Pustio mozak na pašu

Upisao akademiju mladih lidera.

   

Ni uzmi ni podaj

Najčešće se koristi za ljude o kojima jednostavno nemate stav. Niti su glupi, niti su šupci, nisu neke zlice, ali nemaju ni nekih posebnih kvaliteta. Opet greota ih se tek tako odreć, al nemaš ni neke posebne vajde od toga da se kačis za njih.

- Znaš da je Jelena konačno našla momka?
- E neka je, fala Bogu, i ona našla nekog, baš sam se brinula za nju... a de mi reci majket s kim se smuvala?
- Kako s kim, pa sa Nešom!
- Kojim Nešom, kakvim Nešom, jel s onim Stojčićem?
- Da sa Nešom Stojčićem, pa znaš Nešu...
- Ma znam... al Nešo... ma Nešo ti je, znaš, ne znam kako bih rekla, ma on ti je ni uzmi ni podaj...

   

Prevremeno rođen

Isteran iz pizde materine.

   

Gnjev javnosti

Sintagma iza koje se kriju vlasnici medija i medijski sponzori. Iz činjenice kako su kupili medije kako bi nametnuli svoje mišljenje, a time i svoje interese, jasno je zašto se kritika njih smatra i kritikom javnosti.

Novinari: Gospodine Zeljkoviću, kako komentirate istup Olimpika iz Sarajeva 2 kola prije kraja? U njihovom javnom priopćenju govore da je riječ u uroti povezana sa sudačkim krađama na njihovu štetu koja bi rezultirala ispadanjem iz lige.
Zeljković: Dragi novinari, ovim potezom funkcioneri Olimpika iz Sarajeva su samo izazvali gnjev javnosti u trenutku kada naša liga krupnim koracima ide prema naprijed. Isto tako žele prekriti činjenicu dugovanja prema sadašnjim igračima.
Nezavisni novinar: Ne smatrate možda povezanim činjenicu da ste Vi kao bivši predsjednik Borca iz Banjaluke, koji je unatoč silnoj kvaliteti koju ima nadoknadio 13 bodova zaostatka za Sarajevom; a cijeli taj poduhvat se dogodio u trenutku kad ste Vi, kao predsjednik Nogometnog saveza FBiH, napravili čistku u sudačkoj organizaciji.
Zeljković: To su medijski spinovi.