Prijava
   

To je sad normalno

Rečenica kojom se staromodnoj osobi objašnjava da se vremena menjaju i da to što u njihovo vreme nije bilo sada biva.

- Otkud sad ovoliko "bajdvejovaca" što ubacuju engleske reči i izraze u govor?
- To ti je sad normalno.

   

Budala

Osoba sa poremećajem ličnosti, ranije.

A: Dobar je Žile, samo ima napade panike i paranoju.

B: Kod nas u selu živeo jedan Avram. Bio budala isto ko taj Žile.

   

Konju jedan

Izraz kojim se žena služi kada hoće da u jednoj rečenici kaže muškarcu da je lep, plemenit i jake fizičke građe.

   

Politika

Kada ti daju bombonu da zaboraviš da su ti obećali biciklu.

   

Katastrofilija

Hroničan poremećaj ponašanja. Nepogrešiv osećaj za donošenje štetnih i autodestruktivnih odluka. Potpuno iskrivljena slika stvarnosti. Neverovatan i djavolom dat talenat pojedinca da uvek radi protiv sebe i na svoju štetu.

- Šta bi sa onom malom što te je prevarila sa onim tvojim ortakom, kako se beše zove?
- Ništa brate, sad je sve super, opet smo zajedno, ovog puta se zaista promenila.
- Aha, dobro brate...Nek je sa srećom. (katastrofilija)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Brate jesi normalan, već si jednom bio na psihijatriji zbog gudre.
- Ma ne brini buraz, naučio sam lekciju sad tačno znam kad treba da stanem. (katastrofilija)

   

Otkad ovo nisam igrao

Rečenica koju čuješ/izgovaraš svaki put kada se igra stoni tenis, pikado ili bilijar.

   

Zelenko

Originalno poljoprivredno-seoski izraz. Zelenko je neugledan, mršav, radom izmučen i obično postariji konj. Kada mlada, jaka i nervozna kobila treba da se pari, prvo kod nje uvedu zelenka. On jadan pokušava nešto, a kobila ga udara nogama i ujeda. Zelenko i dalje pokušava, dobija batine, sve dok se kobila ne zamori. Tada zelenka izvedu, a kobili dovedu pastuva punog snage koji je lako opaše.

Izraz je kasnije dobio novo značenje u urbanom okruženju. Zelenko sada postaje neugledan muškarac. Može da bude nizak, ćelav, debeljuškast, bez love, stariji od ostalog društva ... a često kombinacija više ovih osobina. Kao takvog, njega u društvo dovedu prilikom upoznavanja, da zasmejava devojke ili žene. One ga ne doživljavaju kao mušku opasnost, već više kao klovna, i smeju se njegovim šalama i nespretnim pokušajima udvaranja. Kad se tako probije led, onda zelenko postane nepotreban i udaljavaju ga, a devojke druženje nastavljaju sa drugima.

- Ogi se opet usvinjio večeras, i pravio budalu od sebe. Znaš onu novu, Nevenu, što je skoro došla kod nas ?

- Šonetova bivša riba ? Visoka, zategnuta, fitnes ... ?

- Da, da. Pozvali je večeras da izađe sa nama. Ona se prvo nećkala, pa je kao pristala ali se držala na distanci. Onda je Ogi krenuo sa onim njegovim vicevima i šalama na sopstveni račun. Ona se kao malo opustila, pa je ubedio da igraju. Ogi trupka oko nje k'o medved, ona počela da se smeje, a on se primio. Pokušao je da izvede neke trikove sa stolicama, flašama i tacnama, pa se skršio i sav ispolivao pićem. Do tad je već bio pijan k'o majka pa smo ga stavili u taksi, a mi nastavili da se zezamo.

- Pa šta da ti kažem, Ogi je meni dobar drug, ali... Ne kapira da ga u društvu koriste kao zelenka. A Nevenu će na kraju da jebe Bojan, ona se loži na takve frajere sa lovom.

   

Tetkurača

Ženetina sa fotkom Monike Beluči kao profilnom na Fejsu, koja fura lajfstajl zaglavljenosti u njah segmentu između pokušaja privlačnosti sa jedne i ful skejl dosadne zrelosti sa druge strane. Obično likuša koja je danima tugovala kad su joj zatvorili C&A kao brend sa najboljom tetkurachy edicijom odeće i danas sa setom sedi u njihovoj cvetnoj, ali neveseloj i nestrukiranoj haljini širokih dugih rukava dok pati za vremenom kad je smelija bila i nije umislila 24/7 kevinu projekciju na ramenu koja joj šapuće savete kako biti još dosadniji i nadgleda joj ponašanje.

Kod zrelijih žena ona koja je dovoljno starija da više nikako ne može biti klinka, ali nedovoljno van tri naizgled identične kombinacije odeće da bi bila pamtljiva milfača, pa je već je dovršila transformaciju u OG tetkuraču. Kod mladih devojaka, još tužnije, ona koja voli da izgleda 20 godina starije i oblači se kao referentna keva koju ne upamtiš na roditeljskom, a tako se neupadljivo i nosi.

Ne doživljavaš je. Ni ona sebe.

- Tanja, idemo na Blajvvoč, šta si se obukla kao neka tetkurača!

   

Vanila verzija

Bejzik iskustvo, najosnovnija verzija. Ništa modovano, bez HD texture pack-a i drugih kozmetičkih promena. Najpre loše pušenje, pa onda neki najobičniji regularan seks. Lik bez ijednog implanta u sajberpank budućnosti. Pornić bez Nemca. Startna petorka bez crnca.

- Da li si realan da igraš Mass Effect vanila verziju pored živog Ledženderi Edišna?
- Ma mrzelo me da instaliram sve odjednom.
- Šta je sledeće, smuvaćeš se s Ešli? Kakva si bejzikara.
--------------------------------------------------
- Zašto si onako iskulirao Snežu? Mislim da bi ti se podala samo da joj namigneš.
- Te što su spolja bezobrazne u suštini su vanila, ne bi mi se otključao nijedan ačivment kad bih bio s takvom.

   

Nama sporije upisuju koševe

Strašan primer mržnje prema Srbima od strane celog sveta, koji se među ostalim mržnjama prema Srbima ističe time što ga je najlakše izmeriti. Naime, u neizvesnim košarkaškim utakmicama rezultat protivnika se na grafičkom prikazu menja istog trenutka kada lopta prođe kroz obruč, dok za postignute poene od strane srpskih košarkaša postoji zadrška od nekoliko desetinki.

Moj komšija je i dalje uveren da su u finalu prvenstva Evrope 1997. protiv Italije njima upisana dva fantomska poena i da je rezultat 61-47 umesto 61-49, kune se u to. Utakmica se u celosti može pogledati ovde, ako je neko voljan da razreši dilemu. Disklejmer: Komšija je taksista koji se još kune i u Srbstvo, Bari i Migove.

   

Disač na usta

Pogrdni termin za glavudžu nesposobnu da za života nauči disanje na nos. Preterano glup, konstantno otvorenih usta i šištavog disanja, iako tu ne bi trebalo da ima nosnih dlakurda koje remete protok vazduha. Zaboravio onaj gore da rasporedi poene na IQ skalu prilikom kreiranja lika, grunuo sve na neke fizikalije.

- Alo, Dart Vejder, parkirao si na mesto za invalide!
- Hhhhrrrk?
- Ok, dobro si parkirao.

   

Ja ti nudim zaborav

Stih fenomenalnog progresivnog art metal benda "Parni valjak" koji odiše misterioznim značenjem. Pažljivo sročen tako da ni najvispreniji umovi ne mogu biti sigurni šta bi ova sintagma mogla značiti. Genijalština koja bi u skladu sa izvođačem svaki put imala potpuno drugačije tumačenje.

Parni valjak - Jebaću te, zaboravićeš na sve patnje prošlost što prožmale su ti (samo pretpostavka, jer bilo bi previše providno da znači baš ovo).

Crvena jabuka - Ljubiću te, pa tek onda jebati, zbog what Parni valjak said.

EKV - Zvuči kao da ti nudim gudru, ali tako da pomisliš da ti možda ne nudim gudru, iako ti je ipak nudim. Nećeš se ničeg sećati.

Bajaga - Ja ti nudim zab zab zaborav, maslina je oliva, demencija nas poliva.

Željko Ćetković - Dođi na more, vetar u kosi, u dupe me jebi, zaboravi barem ti da moraš stalno glumiti kako si strejt.

Leontina - Učlani se u aktuelnu vladajuću stranku sa mnom i siromaštvo zaboravi.

Desingerica - patikom da te po glavi, bajo, a i čarapom da te krstim, brda dobro da ti bude od sreće sve da zaboraviš

Dino Merlin - Seri na Tiktoku kako mi nećeš doći na koncert u Beogradu jer si Srbin, ali mi onda zaboravi moju ružnu prošlost i ipak dođi da rasprodam tri pune Arene op dukat ko mjesečina žut.

   

Ono dvoje

Flertuju pred celim svetom i odavno su u šemi, ili vezi, ali kad je sve toliko očigledno i bez zadrške, onda niko, čija to posla svakako nisu, neće sa sigurnošću to nazvati pravim imenom, već će biti "ovo/ono/vas dvoje". Za razliku od slučajeva kad to dvoje imaju potrebu da se kriju, ili ništa intimno i ne rade, tada bi uveliko svi pričali kako se, oh how shocking, oni jebu.

- Hej, šta se domunđavaju ono dvoje tamo?
- Pa pričaju šta će prljavo jedno drugom raditi za vikend.
- Hah, ma srpdaju se sig.
--------------------------------------------------
- Hej, šta to Slađa pita Pecu?
- Šta on misli, da li je bolje da se ofarba u crno, ili ostane brineta.
- Vau, pa oni se jebu!

   

Može da nanjuši tartufe

Opis vlasnika glavurde koja opisom odgovara svinji završnog tova. Njuška koja te prosto iznenadi ako ono što izusti nije groktanje, ali ne raduj se prerano, nije ni razgovetni govor, već neko prigušeno bobotanje. Primerci stoke koja u najvećem procentu obitava među vračarskim investitorima, surčinskim taksistima i istaknutim članovima mesnih odbora, a šteta, jer ovo poslednje taman vuče na mesne prerađevine.

:kuc-kuc:
- Dobar dan, izvolite.
- Dobar dan, domaćine. Jeste li vi vlasnik ove kuće?
- Jesam, izvolite.
- Imam predlog šta da bude ovde umesto kuće. Spremite se… Zgrada!
- Vau!
- Dopada vam se ideja?
- O poslovnoj saradnji?
- Pa da.
- Naravno da mi se dopada, imam hrastovu šumu u dedovini, baš mi treba jedan poput tebe.

   

Svetina

Normalan svet iz ugla dronfulja koje opcrtavaju usta oko nosa. Neosnovan pogled s gađenjem upućen ljudima koji su se drznuli da naruše njen lični prostor i priđu joj na manje od 50m, njoj i njenoj drugarici sa ekstenzijama za kosu i operisanim usnama koje još nisu dosegle željeni volumen, ali biće i toga ako su dovoljno velika govna.

- Gospođice, vaš kovrdžavi pišon se upravo israo na travnjak.
- Pa?
- Pa da pokupite možda?
- Fuj, kakva svetina, ne može žena sama u šetnju da je ne smara žgadija.

   

Navodni Beograđani

Stanovnici Beograda na vodi.

   

Necigan koji svira trubu

Pojava ređa od Halejeve komete.

   

Kol'ko rihtera

Šaljivo pitanje cimeru iz staračkog doma o stepenu Parkinsonove bolesti.

   

Nadrkavanje

S dva tri cima održavati nivo erekcije/kurčenja.

   

Vrat

Kurac.

-Jedva čekam onog mentola da skinem s vrata...