Prijava · Registracija
59 : 14
16 em plus     16 em minus
60 : 14
59 : 15

Lik međuratnog romana

Nosi svijetlo braon kaput i šešir. Ima koštunjave ruke koje prekrivaju vene deblje od same ruke. Ako nije u potrazi za poslom, crnči 14 sati u nehumanim uslovima za rad. Prav stav oslikava mrvice ponosa koji je tu reda radi. Lice je podbulo i povučeno nadolje neprospavanim noćima u kojima nanovo proživljava svoj životni bluz. Svaka bora na njegovom licu je sporna granica velikih sila '20-ih i '30-ih godina, a svaki zadebljali kapilar prosuta krv jednog od njegovih davno zaboravljenih prijatelja.

-Đe ga je Stefan?
-Ma uredio mu otac neki posao mali kao da se nauči da se pare ne beru sa grana, radi 4 sata dnevno i već se pretvara u lika međuratnog romana.

72 : 14
16 em plus     16 em minus
73 : 14
72 : 15

Kidiši

Usklik čoveka koji označava početak odlazka u neku akciju, singl ili čoporativno..

:CS u jeku:

- E ajde raš mid ove čitere?
- Ajde ajde..
- KIDIŠIIIIIIIIIII!! muzika iz otpisanih

:U klabingu:

A: Jao bre eno je ona Jelena iz moje škole što se dopisujemo..
B: Pa kreni jebote, vidi kako ti daje signale!
A: U pravu si dosta sam bio pička uživo! KIDIŠIIIII!!1
B: GO GO GO!!!

155 : 14
16 em plus     16 em minus
156 : 14
155 : 15

Poklanjanje kompjutera cigančetu

Čin koji vrednost emisija "Čudne životne priče" i "Čudne priče života" u udarnom vikend terminu diže na pijedestal novinarstva i nebrojene ručkove zaliva majčinskim suzama čineći da žalimo što Džulija Roberts nije glumila u Titaniku.
Hipocentar emotivnog zemljotresa koji nas u isto vreme uči dvema velikim istinama:
"Loše...hrbrgr...Srbija...hrbrgr...nema se para...hrbrgr...ciganče malo umače buđav Wellness keks u prokis'o džem" i "Ipak ima dobrih ljudi na ovom svetu".

Uvodni kadar spušta se sa obližnje planine Golije, dok u pozadini tihuje neki Bregović, na trijes dva cigančeta kojima su prethodno rekli da šutiraju svoju loptu od čarapa i da ne gledaju u kameru, Kadar se zadrži taman dovoljno da triguje majčinski instinkt, a onda tragičnu sagu počinje da odmotava dežurni kvadraturač kruga.

Zatim nam pomenuta porodica otvara svoj skromni dom od tri sobe i trijes četiri stanara (od toga trijes dva houm-mejd), a onda roditelji započinju svoju visokocenjenu propoved o porodičnoj etici i nebrizi države za njih sirote vredne pčelice i patriote, dok su deci zapretili krvničkim batinama ako se samo čuju kad ih niko ne zove, pa ovi samo sede oko njih i pokunjenih glava glođu mokar lebac.

Nakon krupnih kadrova plakanja i rupa na krovu kroz koje u glave dece udaraju UV zraci i grad k'o pesnica, u maniru supermena kroz maglu gaca frontmen neke od aktuelnih stranaka i dok on, više biće, grli ciganče i podiže glavicu kupusa s Himenovskom "I have the power" mimikom, u pozadini vorkraftovski krpe njihovu planinsku straćaru.

Opet tužni kadar dece. Roditelji plaču. Majke ispred malih ekrana čupaju kosu. Zajebi ratove i zemljotrese, evo ga ciganče sa okrajkom! Četvorica unose i povezuju kompjuter na instalaciju bez uzemljenja. Svi se grle, slomljeni teškim porodičnim trenutkom. "Naša stranka...brgrbr...zemlja Srbija...brgrbrmrgrbr...nove tehnologije ovim mališanima!".

Deca se smeju u Najkovim patikama. Svi mašu. Lagano kreće Bregović i kadar se diže na Goliju. Prejebana kvadraturaška konkluzija. Gase se kamere i žgadija se razilazi. Političar pali cigaru i psuje sitnu zvezdu što se toliko zadržao, a stanovnicima Gorskog Gvozdengrada se vraća ona iskonska oprezna zloba na kakvu te samo nemaština nauči.

Pada zavesa.

95 : 7
16 em plus     16 em minus
96 : 7
95 : 8

Konačiti

Odveć zaboravljeni izraz.

Taslačiti u gostima. Pokupiti sva tri boda i izgubiti se u nepoznatom pravcu sa povelikim brusem uzetim za trofej. Iskvariti žensko čeljade u toplom porodičnom gnezdu. Taštoliku staramajku na pranje čaršava nagnati.

-Što s' se pogrbio batice, jesi li ti to opet jugiću amortizere zlopatio?
-Konačio, brate moj, konačio.
-U, alal ti vera, častiš vopi.
-Žemo.

60 : 4
16 em plus     16 em minus
61 : 4
60 : 5

Betonske cipele

Odevni predmet kojim su oldskul mafijaši pretili onima koji im stanu na žulj. Tadašnja mafija je prilikom likvidacija ostavljala nepodobne pojedince da uz nadzor stoje nogama u većoj kofi koja je bila napunjena cementom, peskom i vodom. Kada se smesa stegne vađeni su sa tih par desetina kila tereta i ubacivani u vodu bez mogućnosti da isplivaju, ili da budu pronađeni.

Danas se pretnjom obuvanjem betonskih cipela služe uzorni građani poput poštenih preduzetnika, pripadnika specijalnih jedinica, lokalnih političara...

- Kakva bre transparentnost prilikom tendera za krpljenje trotoara, jesi li ti normalan? Oćeš da obuješ ti betonske cipele malo, a? Taman će, prema netransparentnoj proceni, da nam prelije toliko materijala kad završimo.

107 : 15
16 em plus     16 em minus
108 : 15
107 : 16

Nitroglicerin

Poslednja kockica čokolade, koja se baci pod jezik, da se topi lagano i potraje što duže.

Dok ne nestane potpuno, nema priče, samo mmm, a-a, mhm.

63 : 15
16 em plus     16 em minus
64 : 15
63 : 16

Rsati

Glagol koji se upotrebljava u Zapadnoj Srbiji i služi kao zamena za glagole piti, alkoholisati se, duvati, voziti (brzo), jebati, udariti (pesnicom)... Uopšteno, glagol se koristi pri izražavanju bilo koje radnje koja vršiocu pričinjava zadovoljstvo.

"Kako smo sinoć rsali u gradu, jedva smo kući došli!"
"...i onda sam dodao gas i rsn'o ga u krivini!"
"Idem večeras kod neke plavuše da se rsamo!"
"Kad sam ga rsn'o, ispadoše mu dva prednja zuba!"

156 : 26
16 em plus     16 em minus
157 : 26
156 : 27

Gde si parkirala konja?

Fatalit pri muvanju ribe koja je na žurku došla "ekstravagantno" obučena. Uglavnom kombinacija koja uključuje kaubojski šešir. Najlakši način da utvdriš na čemu si. Ako te ne otera u pičku materinu, što je sigurno verovatno, na konju si! Možda i bukvalno. To je nepogrešiv signal da s tobom hoće sve, pa čak i geng beng koji uključuje tebe, tvog strica i par nasumice izabranih šofera kod Braca iz Stepojevca.

-Zdravo, sećeru, jesi li za malo magije? Kako se zoveš?
-Hihi, ćao macane, hihi. Ja sam Maja. Mislim, Marija mi je pravo ime, ali me zovu Maja.
-Drago mi je, ja sam Đokica. Mislim, Đoko mi je pravo ime, ali me zovu Đokica.
-Ti si Đoko, Perov burazer?
-Vidim, čula si za nas. :šmek šmek:
-Nemoj da si skroman, ko još nije čuo za dva najbolja vulkanizera u gradu.
-Onda se praktično već poznajemo. Šta misliš, da izađemo malo napolje, gužva ovde?
-Pa neee znam, malo je hladno.
-Ne brini ništa, idemo kod mog ortaka u kafić, tu je blizu. Nego, reci mi, gde si parkirala konja?
-Iju, muška svinjo! Neverniče! Evo ti ovo! :pljaaaas, pljaaaas, dingele kontakt, udri Mile dok ne popadamo:

167 : 10
16 em plus     16 em minus
168 : 10
167 : 11

Slučajni prolaznik

Nepravedno krštena kategorija ljudi. Jer, ništa nije slučajno, a naročito prolaznik.

- Evo, pitaćemo jednog slučajnog prolaznika šta misli o novoj liniji Vendoksin kapi sa ekstraktom sperme suvoplaninskog govečeta. Gospodine, da li koristite nove Vendoksin kapi?
- Koristim ih redovno i više nemam problema sa potencijom, učestalim mokrenjem i lišajevima. Svima bih preporučio da nazovu broj koji se može videti na malom ekranu.

###
- Jebemu džipies! Ala zaglavismo u ovu pripizdinu... Daj da pitamo onog slučajnog prolaznika gde smo. Gospodineee!
- Ide ka nama! Fala bogu te naletesmo na njega. Izgleda da je krenuo da nacepa drva. Hehe, vid’ što maše sekirom, baš je srećan što nas je sreo.

105 : 13
16 em plus     16 em minus
106 : 13
105 : 14

Imate li 18 godina?

Über-provokativno pitanje koje postavljaju nemili prodavci kada ugledaju sumnjivo lice koje u svojoj korpi nosi bilo kakav alkohol ili kad traži pljuge na kasi. Nesrećan kupac u tom trenutku uglavnom krene da psuje ceo ženski rodoslov tom trgovcu jer zna da on glumi kako je pošten čovek i kako primenjuje zakon u praksi. Ovakve radnike na kasi možete naći najčešće u trafikama u centru grada i supermarketima.

-Dobar dan gospodžo!
-Dajte mi kolica... Bre šta je ovo! 5 flaša Džeka, tekile, evo i čivas!
-Trebače mi i 3 boksa Sobranija tamno roze slims.
-Gospodine, imate li 18 godina?
-Ah, nemam, napunio sam 15 pre mesec i po...
-Dovedite nekog starijeg ili ovo ne možete...
-Ali gospodžo, rodila mi se čerka, kako da organizujem veselje u kuči?