Prijava
   

Aberovati

Ne zaklapati usta.
Konstantno nešto mljeti ili tračati o drugima. Kao kad se dve babe zajedno nađu, pa počnu da pričaju o svemu živom. Od komšija, serija, stanja u državi, do nekih sitnih i bezazlenih stvari kao što su "šta sam jela jutros", "kad sam bacila smeće" i "kad sam ustala sinoć da pišam".
Izraz je nastao od reči aber što znači glas, glasina, vest i slično.

- Kako ste? Jeste na vreme stigli na voz?
- Jesmo stigli. Dobro smo. Dragan otišao na neki partijski sastanak. Baš se pitam šta rade evo već četiri sata... Svaki put kad odu završe u nekoj kafani na kraju. Verovatno je i sad tako. Nikolina otišla na neki rođendan. Osamnaesti. Od neke drugarice iz razreda. Moramo još malo i njoj nešto organizovati za njen... Ja ću sve opet spremati izgleda... A Zoran otišao sa svojima na košarku. Ide on skoro svako veče tamo pred dvoranu... I treba malo da se bavi nečim u svojim godinama... Eto tako. Samo sam ja ostala sama. Umesto da odem prošetati malo, samo buljim u ovaj televizor i kvarim oči. A Roki se motao ovuda, pa je otišao spavati izgleda. Laje vani čitavu noć, pa onda spava preko dana. Kao da je treća smena.
- Ala šta mi napriča. Ja sve čekam i mislim ti ćeš malo stati, a ti samo aberuješ. Mogla si mi ispričati i šta si jela jutros za doručak...
- Haha, mogu i to časkom ako hoćeš... Šalim se. To izgleda zato što sam sama čitav da, pa sad kad počnem brbljati ne zaustavljam se.

Komentari

Mogao je primer i bolje. Plus