Prijava
   

Aleister Crowley

Originalno ime Aleksandar Edvard Krauli, britanski okultista, pisac, pesnik... Clan nekoliko sekti kao sto su Zlatna zora (Golden dawn ili Die Goldene Damerung(nem.)), Astrum Argentinum, Ordo Templi Orientis. Poznat po svojim cudnim delima, biseksualnosti. Hedonsita, eksperimentisao sa drogama. Ovekovecen u pesmi Black Sabbatha-a - "Mr Crowley"...

Sve u svemu jedan cudan lik.

Mr. Crowley, what went down in your head
(Oh) Mr. Crowley, did you talk to the dead
Your lifestyle to me seemed so tragic
With the thrill of it all
You fooled all those people with magic
(Yeah)You waited on Satan's call

Mr. Charming, did you think you were pure
Mr. Alarming, in nocturnal rapport
Uncovering things that were sacred, manifest on this earth
(Oh)Conceived in the eye of a secret
Yeah, they scattered the afterbirth

Solo

Mr. Crowley, won't you ride my white horse?
Mr. Crowley, it's symbolic of course
Approaching a time that is classic
I hear that maidens call
Approaching a time that is drastic
Standing with their backs to the wall

(Solo)

Was it polemically sent?
I wanna know what you meant
I wanna know
I wanna know what you meant, yeah!

(Solo)

Komentari

inace,Mr.Crowley je sjajna pesma++++++

Hedonista, eksperimentisao sa drogama... to nije ni A od A.C.
On je osnivac Anonimnih Adepta, jer ga je bratstvo izbacilo zbog objavljivanja okultnih tajni, nesto slicno onom sto templari ljubomorno cuvaju blablabla. Takodje je OTO uzeo njegovu ideologiju kao osnovu. Bez uvrede, ali slaba definicija, mogao si se bar valjano obavestiti. Ako vec pises strebersku definiciju, napisi je kako valja. Nisi ni rec rekao o tome da je on otac gomile satanistickih sekti, ni o zakonu Teleme, njegovoj najvaznijoj recenici: "Radi sta ti je volja i to neka bude citav zakon", sto su danasnji satanisti svi uzeli za svoj moto, i iskrivili donekle znacenje toga (zloupotrebili malo). Cesto sataniste zbog ovoga mesaju s vikanima, ali vikanski moto je "Radi sta ti je volja, ako ne povredjuje nikoga" (vikani su, uslovno receno, druidi koji se zaludjuju obozavanjem Majke Prirode i religija im ne promovise zlo kao satanizam, naprotiv).
Minus.

ne moras odma' tol'ki hejt pa nisam mogao sve da napisem al me ubi u pojam ovo citaju i oni sa manje mozga od tebe (i mene) al ne bi da ispadnem narcis :)

El to lik koji je usvojim satanistickim ritualima zrtvovao,klao decu u svom zamku?

Zasto svi kritiku definicije shvataju tako licno? Ma bre nista licno, samo kazem da si se mogao bolje obavestiti ako pises defku tog tipa. To nema veze s pamecu vec sa informisanoscu. Nemo se ubijas u pojam nego se potrudi malo bolje za def ovog tipa i videces kako ce da bude super. Pozdrav.

2 l@ki: ovo zaista prvi put cujem. Koliko sam citala, imao je kucu u Kairu, posto je izvodio rituale prizivanja Horusa. Zakupio je bio i prostorije nekog manastira, ali nije bilo klanja dece niti slicnog. U crnoj mgiji se zrtvuju zivotinje, npr. golubove jeste ubijao, bilo je u tom manastiru svakakvog orgijanja prilikom rituala, zbog cega ga je morao napustiti, ali ne i klanja dece, niti je A. uopste imao zamak. Mislim da si to citao o nekom satanistickom bolesniku novije generacije...

Kad kazem orgijanje, mislim pre svega na opijate od alkohola do droga, yato je i iybacen sa tog mesta, mada se doticni gospodin bavio dosta i seksualnim okultizmom.