Prijava
   

Amajlija

Lik kojeg ima svako naselje! Uglavnom hronični alkos, koga ljudi gotive zato što ima dobru dušu, ili prosto zato što ima ga je žao!
Često propali sportista, nekad mlada nada komšija, začuđujuće bistar čovek, kad je trezan naravno.
Nekad imao budućnost koja obećava, pa mu se desio sjeb, ostavila ga žena, imao saobraćajku, nabo šefa i ostao bez posla i slično!
Vreme provodi po klupicama, ili na igralištima gde klinci pikaju fudbal ili basket, zamišljeno ih gleda, nekim tužno-srećnim pogledom!
Kad je trezan pokušava da ih nauči da ne naprave iste greške koje je on pravio, da ostanu ljudi, priča o pravim vrednostima. A kad je pijan samo overi negde na klupici, ili neartikulisano plače i dernja se.
Kad je baš raspoložen uđe na teren i odigra pola partije fudbala, proda neki do jaja potez, istrči dvaput i zadiše se, kao da mu se opet otvorila rana koja ga je i slomila!

Novi: Jaooo vidi ovog krmeljivog ljaljana, daj da ga nasevamo i oteramo u kurac, vidi na šta liči klošarčina raspala!

Domaćin: Oš da te prepravim sad jednom zauškom?! To je Goksi amajlija, čovek bio u reprezentaciji stare Juge, sredio aranžman za inostranstvo, a ovi govnari iz Pančeva nisu hteli da mu daju papire, čovek popizdeo, i kad se vraćao kući kolima doživeo saobraćajku, obe noge sjebao, nikad više fudbal nije zaigrao! Svaki dan ga neko od klinaca dogura do igrališta u kolicima, čovek uvek nasmejan, ne pravi probleme!
Što ne puštaš muda na onim momcima što vežbaju na razboju, jel?!!

Novi: Pa ja sam mislio...

Domaćin: MRŠĆI!!

Komentari

ovo je drugi minus veceras koji sam nepromisljeno dao
oprosti
definicija je fina i tacna

Ma nije ni prvi ni poslednji, opusteno! :)

Svako mesto u Srbiji (i "zemljama u okruženju", štagod to značilo) ima bar po jednog ovakvog, a sopstvena sreća uvek nekako zakloni tuđu nesreću ...

+