Prijava
   

Američki fudbal(U Srbiji)

Američki fudbal do skora u Srbiji je imao jako, jako malu popularost koja se ogledala uglavnom kod ljudi koji su zaludjeni svakakvim sporovima pa i ovim. Vremenom ovaj sport, pun čudnih i dosadnih pravila, počinje da zadobija pripadnike mladjih generacija tako da su to biznismeni uvideli i počeli da kod nas ulazu u ovaj sport.

Razlog za masovan upis u uzrastu od 13 do 17 godina jeste taj što su se polaznici američkog fudbala oprobali u svim mogućim sportovima i uvideli da nisu na za jedan drugi sport koji u sebi nema šibačinu, primesu nasilja, mrznju, gnev, itd... Tako da američki fudbal pruza sve od navedenog i mnogo više od toga.

Polaznici koji kreću da se bave američkim fudbalom su uglavnom "opako razvijeni" i pritom veoma ne iživljeni u želji da sastave protivnika sa zemljom, da ga patosiraju ili već nekim drugim načinom da ga odstrane sa lica zemlje". Takodje je veliki broj članova koji su sa sela i koji treniraju isključivo zbog šibačine!

Radomir: "Jutros sam pomag'o ćalu da izbalira neko seno, al' zato danas na utakmici ima Smederevcima jebem sve po spisku. Ima da ih izmakljam k'o jen-dva!"

Siniša: "Barale sam' da ti kazem, ja sam ko zapeta puška kad oj da okine, tako da kad budem ajsno nekog Smedervca prvo pesnajom pa kad budem dovatio neku močugu, joj brale, pa im' da ga patosiram da ne zna ni di igra i di se nalazi!"

Komentari

+ A da pritom nemaju muda da odu na neki 'borilački' sport gde će neko brisati patos njima onako sapletenima. I nama prodaju muda za bubrege koliko je AF 'muški' sport...Ajde bre.

uglavnom je tako... jeste muski sport ali ragbi je daleko vise muski, sibacina do bola, al nemas nikakvu opremu... :D

Ovako. Sport ne moraš da voliš, ali nemoj da ga potcenjuješ. Nije nimalo naivan. To što se gomila tipova ponaša kao čopor majmuna, ne znači da je zajebancija. Kada se strvina pod okolopom zaleti, nije slatko. Igram ragbi, ali mi je AF sasvim ok, samo kad ne bi gušili sa reklamama, tajm-autima i izmenama.

Vise muda treba imati za ragbi nego za AF.

Ja pratim AF otkad znam za sebe, i to mi je omiljeni sport. Jes da nisam ni sad nesto star al nijedan SuperBowl nisam propustio jos od kad sam krenuo u osnovnu, a sad sam 2. srednje. Po mom misljenju AF je mnogo bolji sport od ragbija, al' ne po tome za sta treba vise muda nego zato sto u ragbiju ima 2 pravila, a to je da lopta ne sme da se dodaje u napred, a drugo ni ne znam. :D Jedino lose je sto utakmica traje k'o gladna godina i mozes da ogledas celo kolo neke fudbalske lige...

Ovo sto si napisao pokazuje koliko nemas pojma o football-u.Kompleksniji sport od ovog ne postoji.Kad bi prisustvovao treningu kluba nekog sve bi ti bilo jasno...

Vidi se da nisi gledao americki fudbal ni na televizoru, a ni uzivo. Nije AF seljacka tuca pa da se tako igra. Iskreno vidi se da ti veze nemas o afu.

Dodjite na strunjaču da se šibamo BRE!

hahahahaha ... samo lajte preko interneta , obuce opremu pa da vidimo kolika su ta vasa "muda" :) a vi sto "brisete patos" niste nista vise od istripovnih balavaca , i mozete slobodno da mi obrstite bulju u paketu ! uzdravlje !

Европски фудбал у Србији играју само чланови Менсе, сви рођени у београдском кругу "двојке", са оригиналним Роналдо фризурама и клонираним начином одевања.
Борилачки спортови служе да се касније нађе посао у струци (читај: обезбеђење у дискотеци или у некој банци). Значи, такође могу само чланови Менсе да се баве борилачим спортовима.
Рагби је толико комерцијализован у Србији, да не може да прође дан да нема нека утакмица на ТВ-у. А то је и оправдано с обзиром колико постоји овај спорт у Србији, скоро цео један век.
Све у свему, битно је да се људи баве спортом, какав год да је.