Prijava
   

Amerikanizacija junaka/istorijskih ličnosti za potrebe serije/filma

Učestala praksa u (američkim) filmovima i serijama. Režiseri verovatno smatraju da publika neće moći da se identifikuje sa protagonistom ukoliko on nije skoro pa savršen u svakom pogledu, i pritom poseduje vokabular prosečnog američkog tinejdžera.

-USKORO NA FOKSU: Ja sam Leonardo da Vinči, genije, izumitelj, u slobodno vreme sam foto model. Dobijam više italijanske pičetine nego Kazanova. Pratite moju borbu protiv tajnih organizacija koje vladaju podzemljem Firence.
----------------------------------------------------------------
-OVOG LETA, U BIOSKOPU BLIZU VAS: Šerlok Holms je još nadrkaniji. Vaš omiljeni briljantni detektiv sa izuzetnim poznavanjem tajlandskog boksa i humorom stendap komičara se vratio da kara ribe i upada u komične situacije poput onih iz ''Američke pite''. I da rešava misterije naravno.

Komentari

Dobra tema, ali moglo je i bolje, sve u svemu mere +

Majnus jebiga, Da Vinci kida.

Ovo što veli Luks

Hvala. Luks ako imaš neku sugestiju slušam
Džanki, gledam i ja da Vinčija, ali moraš priznati da jeste tako.

Plus, jašta. Moglo je definitivno i bolje, ali tema svakako zaslužuje definiciju, još od onomad kad je Bred Pit glumio Ahila (eeeeej, Ahil i Bred Pit, pa jebo te, kao da je Muhameda Alija glumio Leonardo Di Kaprio) ili onaj plavušan Aleksandra Velikog, sa sve debilnim prepravkama istorijskih ili mitoloških osnova za potrebe obožavalaca dotičnih glumaca.

Dobra ideja, solidna realizacija, malo je moglo duže. +

Hvala, hvala. Jest' Aleksandar plavušan derpe.
Za primer mi je palo mnogo njih na pamet, pa sam odlučio da stavim samo po jednog iz istorije i ranijih (književnih) dela.
Ako imate neki savet kako (kvalitetno) da je produžim recite, ipak sam ja novajlija i dalje.

Pa njihovim zakržljalim mozgovima nekako moraju da prilagode to +

može, primeri su dobri +