Prijava
   

Antifašističke tekovine zemalja Beneluksa

Poznato nam je koliko ove države danas nastoje da nama, necivilizovanim varvarima, pokažu kakvih su oni problema samo imali sa nacističko-fašističkim manijacima u prošlosti jer na našem tlu tada nije bilo rata. Na primer, da nije kanala History mi nikada ne bismo saznali kakve su strahote preživljavali stanovnici okupiranog Luksemburga dok su slušali Radio London i plašili se da svakog časa naiđu Nemci i otkriju ih. A tek priči o hrabrom belgijskom vojniku koji je pijan pao sa osmatračnice i dao svoj život u borbi protiv antifašizma. Nebitno je što je Loznica bila prvi oslobođeni grad u Evropi(oslobodili je četnici) ili što su drugovi ginuli kao pacovi po frontovima i umirali od gladi po šumama, niko ne zna kakve su muke imali narodi zemalja Beneluksa. A ustvari ono što hoće da sakriju je da su tada ispali obične pičketine koje su pobacale oružje i uvlačile se u bulju Nemcima tokom celog rata a sada se nama predstavljaju kao žrtve nacizma.

SSSR- oko 22 miliona mrtvih
Poljaci- oko 6 miliona mrtvih
Jugoslavija(računaj Srbe i Crnogorce jer su Hrvati dali bulju okupatoru,Slovenci kasnije pružili značajniji otpor, Makedoncima pucala kita, a muslimani su bili u teškom položaju pa su gledali da sačuvaju dupe) oko 2 miliona

Ali jebeš to, za kanal History slovenski narodi nisu ljudi pa ko im jebe mater, nek ginu...

Komentari

Bravo, u odabrane!!!! +

Majmuni!Kada sam video ovu emisiju o ilegalnom slušanju radija bacio sam daljinac u 3 lepe!

Većinom si u pravu, samo brate, Slovenci prodali bulju okupatoru?? E ovo si pogriješio i to grdno.

@Bundeslav,direktno su se pripojili Nemcima,najviše Slovenaca je bilo u belogardejcima ali ne mogu da osporim ni da ih je bilo kasnije i u četnicima a kasnije i partizanima. Ali na početku rata su Srbi ostali sami,kasnije kada je led probijen ostali su počeli da prilaze.

За одабране.

27.04. je bio ustanovljen Protivimperialistički front u Ljubljani, poslije preimenovan u Oslobodilački front. Nisu se direktno pripojili Njemcima, nego su jih podijelili Madžari, talijani i Nijemci u prvim danima aprilskog rata. Mada jest istina, da jih je mnogo bilo u bijeloj gardi, odnosno domobranima (omjer partizani : kolaboranti 60 : 40), Slovenci su uz Srbe najprvi i najžešče pružali otpor okupatoru.

Nije sad da se želim praviti pametan, samo realna slika o Slovencima je mnogo drugačija nego što je ima večina našeg naroda, pošto živim tamo i poznajem ih vrlo dobro. Hladni, povučeni, lukavi, ponekad ljigavi, preračunljivi, ali muda svakako imaju.

@ Ne bre,u redu je jer si obrazložio,prestrog sam bio prema njima. Ali htedoh da kažem da su tek 43' počeli da rade nešto značajnije kada je već bio izvestan ishod rata.

Inače, sve gorenavedeno stoji i u pravu si.A i ja ih upoređujem sa našim narodom koji je nepotrebno ginuo kao lud kao da nas ima 300 miliona i sa njima koji su gledali da se sačuvaju.

Radili su oni i prije, samo rezultata nije bilo, jer su dotada još bili obična šumska gverila... ali sa kapitulacijom Italije (oružje, oprema itd.) oslobođena teritorija se proširila i to jim je ponijelo vjetra u leđa -samo, dosta nesložan narod su kao i mi, te je naravno bilo problema sa domačim izdajnicima mnogo. Još i dans su prisutne zamjerke među ljudima, ko je bio na čijoj strani i koja je bila ispravna. Dosadili su več i Bogu i narodu.

Sva sreća pa nam pomogli Slovenci. takvu silu je uvek bilo dobro imati uz sebe:) A braća muslimani su dosta bili u ustašama, smatrani su ,,hrvatskim cvijećem".

lue Orchid

За одабране.

+111