Prijava
   

ARČIBALD RAJS

E pa sad me neko naljuti žestoko (eh dabogda ti alat stajao thumb down u najodsudnijem trenutku!!!!) Samo jednom, nisam zloća!
Arčibald Rajs je bio najveći Srbin po izboru i ubeđenju. Lekar, Nemac po rođenju, Švajcarac po državljanstvu, koji je sa Srbima prešao Albaniju. Smatra se osnivačem medicinske forenzike. Ostao da živi u Srbiji a umro od srčke kada mu je neki ``seljački lokalitet`` preorao ružičnjak ...``u zinat``.
Napisao knjišče od 130 strana, posthumno objavljeno `Čujte Srbi` koju bi svako, ko želi da ikada pomisli da postane Srbin, treba nauči naizust (vidi arhaizma) i obnavlja gradivo, pred slavu, Božić, Uskrs, 8. mart, i 29. novembar.
Ko god je ubacio thumb down neka kaže gde i kada da mu ostavim knjigu na poklon. Ne bi mi bilo teško da knjigu ostavim na parceli 2 Topčiderskog groblja.
Do tada budući dobitnik knjige neka malkice gvirne na
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%90%D1%80%D1%87%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B4_%D0%A0%D0%B0%D1%98%D1%81

Komentari

upravo tako ... srbin po izboru i ubedjenju. covek koji je voleo nas narod i na veoma skromnom broju strana to i opisao!

Cujte Srbi, cuvajte se sebe

pod naslovom "ponos i bistrina", Dr. Arcibald Rajs kaze:
"Narod vam je ponosan, ali ne i ohol. Taj ponos nije mana, vec vrlina. Ona je nuzna svakom zaista dobrom coveku jer ga sprecava da podlegne zlim uticajima ili iskusenjima. TAj ponos je, naprosto, postovanje sopstvene licnosti. Losi ljudi ga nemaju. Oni su samo oholi.
Najzad, vi ste bistar narod, jedan od najbistrijih koje sam za zivota video. Shvatate brzo i pravilno. Sa svojom inteligencijom i prirodnim bogatstvima tla, morali biste imati jednu od glavnih uloga u Evropi. Vase mane, pogotovo mane onih koje vi nazivate svojom "inteligencijom", sprecavaju vas da to postignete."

Ja sam ti sad dala thumbdown (na ovu definiciju), ne zato što ne volim Rajsa, nego zato što mi se kenja od pretnji tipa "ako mi date negativne, vi ste pičke, a ja ću...". Eto šta će biti, i pozivam i ostale članove da ti daju negativne na ovu definiciju. Ne želim da budem sahranjena na Topčideru, želim da me bace kao hranu ajkulama da budem korisna prirodi jer niko ništa nema od mog leša i lepo obrađene parcele, a Arčibaldu Rajsu svaka čast.

ahaha sad sam i ja hteo al provalih da sam već da jedan glas... (najverovatnije negativan, ni ja ne volim obraćanje nepostojećim hejterima)

Makar se ogrijesio, paranoja mi ne dozvoljava da uzdizem Njemca koji se tako udobrava srpskom narodu.

hahaha švaba je to, zajebaće nas nešto :) 'ajde da mu pogazimo počupamo ruže:)

Nije to, ne djelim ljude na svabe i partizane.
Smeta mi njegovo udostojavanje ; i Kamerunac bi mogao da napise to isto posmatrajuci Njemca, nabrajati vrline i mane, od discipline do bijelih carapa... i na kraju, sta?
Sta znaci njegova knjiga? da li je treba ukljuciti u ustav?

Čovek je rekao jednu stvar. Da smo bajkovit, nepotkupljiv narod, ali kao naš prijatelj ne može nam sakrivati istinu, a ona je takva da ako ne ispravimo svoje nedostatke, nestaćemo, a to nam se upravo i događa.
DA, U USTAV AKO TREBA, A TREBA...