Prijava
   

Asocijacije jednog naučnika

Postoje ljudi koji se toliko prisno srastaju sa naukom da im je na sve asocijacija naučnog karaktera.

Uz pojmove su navedene asocijacije:

Ekonomija - funkcija

CD- difrakcija

Sin - trigonometrija

Knjiga - zbirka zadataka

Golf - Magnusov efekat

Košarka - mehanika

Kniževnost - analiza

Cvet - Braunovsko kretanje

Lopta - stereometrija

Brašno - integral

Ljubav - hemija

Most - statika

Asocijacija - teorija grafova

Komentari

Да би се ова дефиниција добро разумела треба помало познавати физику и математику, надам се да ћете имати стрпљења да поједине асоцијације схватите :).

Надам се и да ће бити коментара, моје дефиниције се обично мало коментаришу :).

ti kao da si pogrešno shvatio sajt....

Divna ti je defka, evo ti plus, samo da dodam, ja sam hemicar i zao mi je sto hemiju uvek povezuju sa ljubavlju, sto ne sa umetnoscu (boje-hemija)? Ali samo dok nije ekonomija ja sam OK. ;)

@Koрлеоне: Зашто? :).

@smorena: Хвала. Па може и уметност, нема везе :).

svidja mi se sto pises ovakve defke, shvatio sam skoro sve, zanimljivo je ,ali nece svi shvatiti sve :-)

@Wlex88
Хвала. Наравно, али о укусима се не расправља. Користећи се тиме да сам заљубљеник у науку трудим се да будем оригиналан руководећи се оном реченицом Нилса Бора: "Неке ствари су толико озбиљне да им се само можемо смејати"...

@Miki: Heh, nema na cemu. :) I meni je drago kad neko odgovori na moj komentar. Znaci moze i umetnost? O, pa vi fizicari i matematicari (pretpostavljam da si tako nesto u dusi) ste bas fleksibilni. ;) Fleksibilnost-organska hemija. ;)

@Wlex88: Slazem se sa tobom. xD

Mada, dragi moji prijatelji, pocinjem da se bojim da posle blejanja na dragoj nam Vukajliji postajemo sve vise patoloski sarkasticni. ;)

@smorena:
У праву си што се тиче физике и математике.
А иначе волим и хемију. Додуше само неорганску :):

А што се тиче тога да је уметност боља асоцијација на реч хемија си у праву, али мало њих би то укапирало. У последње време се доста бавим аналитичком хемијом, и доказиањем катјона и анјона у лабораторији па ми је то блиско, али иначе без објашњења би то тешко прошло.

Aha! SVAKA TI CAST! To '':):'' je najbolja definicija fleksibilnosti koju sam ikada u zivotu videla! (da, jos razmisljam o fleksibilnosti :D ) Da znas da si mnogo u pravu sto volis neorgansku, daaaaaleeeeko je zanimljivija od organske. Pravi si ''vruc led'', kako bih neorganski rekla! :D

Miki - iskoristiću priliku da "izreklamiram" svoju definiciju pitko.

Shvatićeš :)

@Koрлеоне:
Да дефиниције ти је баш питка, дадох ти +, кад већ рекламираш :).

@Smorena:
Најбоља је физичка хемија! :).

I ja kažem da fizička hemija najbolja! ++

@Miki i Mirjana The Great:
OK, moz' da prodje. ;) Bar znamo da pametujemo zasto je zagrevanje voda opasno. :)

A, katjoni i anjoni, to je za vecinu smor. I meni je vise, jer to radim od osnovne. ^^ Nemoj samo da se zavaras k'o alhemicari i da kad dobijes onaj lepi talog olova sa jodidima da mislis da si pronasao zlato. ;)

Па и јесте досадно осим кад то радиш први пут... Након увежбавања то постаје шаблон па и није више толико интересантно. Али је јако занимљиво у почетку када почињеш да то радиш и немаш благе везе о чему је реч :). Треба ми за такмичење, иначе не бих ја желео да се бавим тиме. У основној нисам имао прилику да се много дружим са експерименталном хемијом, сад завршавајући средњу морам :). У сваком случају далеко је боље од органске, бар ако се она презентује као сувопарна теорија. Физичка хемија је најбоља јер је заиста потребно разумети, у супротном нема никаквог знања.

П.С. А што се оног талога јодида тиче нећу помислити да је то злато. Битно је да то помисле остали у разреду :).

Ooo, pa srecno. Molicu se za tebe da dobijes kalijum-karbonat. ;) Jedna srecnica je to dobila kad sam ja isla u drugoj godini. Zamisli- sipala perhlornu i dobila i mehurice i talog! Dok sam se ja molila da ne dobijem kalaj, naravno dobila sam ga. >:(
Aaaa, fizicka hemija..... Ma odatle Grahamov zakon je BOMBASTICAN zakon. :D Ili je to bila opsta? Svejedno.

Хлориди ми некако највише одговарају :). Осим што ми сребро-нитрат оставља флеке на рукама :).

Bolje na rukama nego na mantilu. Ja sam te na mantilu ''genijalno'' sakrila tako sto sam ih prekrecila belilom. asistent me jos uvek zeza zbog toga. ;)

Макар те цени због досетљивости :).