Prijava
   

Autobuski Sokrat

To je veoma posebna vrsta ljudi. Talentovani su za uništavanje tuđeg mirnog putovanja. Bus je za njih teatar, ostali putnici nevoljni slušaoci teorija zavere, suludih originalnih ideja, "zanimljivih" tračeva. Njegov cilj je da te obasja svojom mudrošću, da ti otvori um. Dok priča, ti proklinješ godinu, dan i sat kada si ušao u autobus i seo ili stao kraj dotične osobe. Proklinješ trenutak kada si zaboravio sluške kod kuće. Jedino ti ostaje da klimaš glavom i smiškaš se iako ti dođe da baciš bombu, svestan činjenice da si osuđen na autosodomiju ili da ga napičkaraš i kulturno se udaljiš. Smiškanje i potvrđivanje može biti otežano zbog teških mirisa koji se često nađu u simbiozi sa sveznanjem te ti jedino preostaje ovaj drugi doduše nekorektan, ali spasilački način reagovanja.
Inače, ovakve osobe se mogu sresti i svuda po gradu, ali tada ide drugi pridev uz vlastitu imenicu.

Komentari

plus.ali,smiškaš?

Па да, смејеш, смешкаш, смишкаш...Све се то употребљава у свакодневном говору. Не разумем - зашто упитник? Можда није у питању термин већ реаговање на смарање? Ја се кисело смејем кад ме смарају...

Zato ja nosim i po dva para slušalica, jebiga, ko zna - zna.... +

:) Паметан Смарко, нема шта... Фала..

Јој ко ово није доживео није се возио бусем.. Сократ си састави кошаркашки тим боље од Дуде, фудбалски боље од Антића а он кад је био млад играо је одбојку боље од Миљковића..
Гррррр..
+++++++

Smarači na 4 točka-u svakoj prilici i na svakom mestu. Čim izađu iz busa uđu u neki red, tek tako, duženja radi...

Još je gore kad putuješ u inostranstvo busem, a imaš takav primerak u svojoj blizini. Džaba mi bilo i MP3 plejera, kad baterija traje samo par sati, a ceo put oko 24h. Jedini izlaz je bio da se pravim da spavam.
+++

Joj, jednom se meni to dogodilo. Srecom, bilo neko prazno mesto pa sam se prebacila, ali i dalje su se čuli (neka petočlana porodica, deca ubiše drekom u pojam)...
Hvala!

Znam jednog takvog, svaki put me smarao. +

Uvek se nađe neki...sluške, mobilni, mp4 ili šta već, uvek pri ruci! :))) Naučila ja! :)

али тада иде други придев уз властиту именицу.

Lepo rečeno. :) +