Prijava
   

Babe na svadbama

Lajt motiv svake svadbe. Neizostavni folklor svakog šatora ili zakupljene sale. Najčešće sjede u grupaciji od 3-6, na ulazu u gorenavedene objekte. Glavna funkcija im je skupljanje podataka i naknadno prepičavanje uz jutarnju kafu: Ko je šta obukao, kako se ko ponašao, ko je s kim došao. Služe kao svadbena BIA, kojoj se u svako doba možeš javiti da saznaš sve što te interesuje a u vezi je sa proteklim događajem od seoske neprocjenjive društveno-istorijske važnosti.

Znaju šta se zbilo i u 4 ujutru, iako su sa svadbe otišle u 9.
Hard-kor babe znaju šta se zbilo na svadbi, iako nisu prisustvovale. Jednostavno, raspitale su se.

Komentari

први плус :) намножили ти се !

елем, морам да додам моју бабу у неки сорту хибрид бабе...
она води коло, она скаче као на јачем екстазију, она држи мараму у руци и цичи "Ијууу, јуу " она је хиперактивна, сваког стигне да послужи, да прокоментарише, да отрчи по нешто, да помогне млади.. не разумем како је на свадбама 40 година млађа од својих вршњакиња, и постаје главни организатор свега и свачега.

Тијана, у праву си. Моја покојна баба је 20 година предводила сваку свадбу, да би до наредне свадбе кукала како ''неће још дуго'', како ''не знамо ми како је њој'' и тако 30 година (и прије мог рођења). Поживи до 85. :). Хвала на плусу и жељама :)

nije baba ako ne moze tri kola da odigra!