Prijava
   

Balonjara

Stara lopta, vec uveliko zamenjena addidas i nike loptama... Napravljena je od gume, relativno laka, ni malo aerodinamicna, jer kad si u osnovnoj na fizickom dobio balonjaru u uvo ili obraz(a pogotavo zimi), to ne mozes zaboraviti! Takodje pri udarcu se dobija specifican zvuk! Pcccnnn ...

"Profesore, jel moze lopta za fudbal..."
"...Pa moze deco..evo vam ova..."
"Jao opet balonjara, ima da se poubijamo!.."

Komentari

to smo mi zvali "polufudbal"

od tih gumenih lopti imas dve vrste, one od za nijansu tanje gume sa sestouglovima koji su tako utisnuti (inace nisu bile lose) i one sa sestouglovima razgranicenim gumenim trakicama (kao savom) i hrapavim tackicama kao kod lopte za basket)
E, te lopte su bile smrt i napumpane i ispumpane i retko se ko usudjivao da udari glavom. a bile su i balonastije nekako.
A kad se sutne (obicno spicem ili skocnim zglobom ako hoces sa strane, jer prsti bole kad je sutnes negde delom oko palca) cuje se to nezaboravno ,,pczrn!'' kao zvonjava iznutra.

a polufudbal je ono prvo.

Mi smo to zvali gumeni fudbal,mili Bože kad te sastavi,ostaju masnice po sedam dana,bilo gde po licu da udari,pušta krv.Jebene lopte.Samo se meni čini da se mogla dosta jako šutati,pa je sa njom važilo pravilo nema zuvanja.

+ svakako, jel su to one Tigrove lopte??? juuuu to bas pece... :)