Prijava
   

beli mantil

kozni ili krzneni sa sve tigrastim ili reptilskim printom na stetoskopu, sa gomilom zveckavih zlatnih ili draguljskih narukvica, sa tetovazama otrovne zmije koja cedi otrov u dozu zaborava. zavaljen u koznu fotelju sa gomilom reprodukcija diploma u pozlacenim ramovima sve puseci skupe kubanske cigare, sa dezurnim kurvama medicinskog sestrinstva, sa logorima lezecih i jedva stojecih pacijenata. sa epicentrom sujete u pokvarenom mozgu, sa krvavo zaradjenim novcanicama istrgnutim iz ropca. sa neumesnim salama i vesto oglumljenom nedodirljivoscu, sa nastupom Boga ili poluboga.
valjda i jeste beli da bi se lakse videle 'mrlje', lakse lokalizovalo mesto zlocina. no, izgleda da je beli mantil 'carevo novo odelo' koje, nasuprot bajci, mogu videti belim samo oni koji su glupi.

Komentari

Izgubio si se u stereotipu?
Ili si stvarno svedočio?

auuu.....dobra je,ali da nij emalo previse.....meni malo tuzno

za pusi : ti se isplaci ako ti je tuzno
za mat : to sto je takvo ponasanje toliko prisutno mozda bude nekom dosadno, ali stereotip ne moze zbog toga biti. a da li sam svedocio ili ne je glupo pitanje.

Lekare delim na dve otprilike jednake kategorije:
-džukele koje jesu ovakve,majku im jebem svima.
-obrazovane poštene stručnjake,koji su zbog gorepomenutih toliko na meti od raznoraznih krezubih seljaka koji se osećaju pozvanim da komentarišu njihove odluke kao da su završili medicinu,i redovno gledam neke potresne priče na tv-u o *lekarskim greškama* i *umrlim bebama* a 20% se ispostavi kao tačno ali bitno je da se u startu digne prašina...

vidis li da se onda iskristalisalo u dva suprotna tabora, s time sto je dzukela u prednosti u to nema sumnje. sada je zakon mnogo precizniji, pa se o tome vise i prica. ne kazem da je savrsen taj zakon ali ne sme biti privilegovanih niti u jednoj profesiji. obrazovani posteni strucnjaci su raritet, osim ako su zavrsavali napolju na referentnim mestima pa imaju ekonomski integritet i vole svoj posao. slazem se da neko ko nije strucan tesko moze da se bavi ovako osetljivim temama, cak i ako je krezub (onda valjda treba da napada stomatologe sta li?). postupak dizanja prasine nikako nije dobar, pogotovo ako se ta prasina mesec dana kasnije slegne pod tepih kao da nikada nicega nije bilo, a to je najcesce obrazac tretiranja bilo kakvog tipa korupcije kod nas.

@govzdene, a advokate volis? :)
+

Da slažem se oko tih tabora,i slažem se da su džukele u prednosti jer prosto drže sva vodeća mesta.U zdravstvu je korupcija najjača na vrhu.Majka mi je specijalista,pa sam donekle upućen.JEzivo je šta se radi i kako se ponašaju ti matori,isfrustrirani likovi tipa Slavik,Domfrit i ostali...i ne možeš da ih makneš,niko mlad ne može da se progura od njih.
Samo mi je krivo što narod ne razlikuje džukele od ovih drugih a i sam nije u gomili ništa bolji od ološa (samo nije u poziciji da vrši neke zloupotrebe). Tako imamo i gomilu slučajeva gde se doktorima preti,gde dobijaju batine,dovodi se u pitanje njihova stručnost od ljudi sa osnovnom školom itd.
Sve se to naravno može rešiti,prvi problem uzdizanjem nekog etičkog kodeksa na obavezujući zakonski akt a ne kao do sad ako nije medicinski ništa pogrešio može da bude smrad koliko hoće, a drugi problem se može rešiti proglašavanjem doktora za službena lica.
Naravno u ovoj degenerisanoj zemlji ništa od toga se nikad neće desiti,znači mi sve ovo laprdamo bezveze. :)

@Sos
Ne volim advokatski posao u formi u kojoj je trenutno. :)
Više bi voleo da ti budem k'o ćaća. :)

taj profa se preziva Donfrid ali tebi se izgleda prijeo pomfrit frojdovska omaska:-)

:))) Kad ćale kaže * onaj Donfrid mamu mu jebem tražio mi lovu da amputira Stanku nogu* meni zvuči kao Domfrit. :)