Prijava
   

Birtija - seoska kafana

Rupa. Od inventara imaju tri plasticna stola ljubicaste boje, desetak plasticnih stolica, drveni sank, frizider, par slot aparata, zidni sat, kalendar sa golim zenama, poster sampionske generacije iz Barija, uramljenu sliku lokalnog fudbalskog tima, Boleta - seoskog traktoristu i kotlara, obicno nekog Radoju - seoskog stranackog lidera - znaci politicara.
Metlu nemaju!
Za razbibrigu imaju karte za zandar i belu, i sah!
Obicno radi neki `momcic`, zalizan, sa sve mindjusom na uvetu. Djevojke ne rade, `` jer djevojaka na selu odavno nema, il` su se udale u grad, il` pohadjaju neke visoke skole``.
Od pica imaju pivo, a i sta bi drugo, jelen i nektar. Po neku flasu crnog vina i koka kolu od pola litre ... i da vam ne duzim mnogo; svi ste vjerovatno nekada bili u birtiji!
Ako niste, otidjite!

Komentari

+ TO JE TAJ RAD :)

Jesi ti dobro u poslednje vrijeme???

Lepo opisano, mogao si dodati da zidovi nisu okrečeni otkako se otvorila kafana, a potpuno su pošuteli od duvanskog dima... :))
+

Imao sam to na umo, ali da sam dodao jos par stvari definicija bi bila preduga i ljudima se ne bi dalo citati!!! Tako da sam pokusao da ipak opisem one osnovne stvari a da ne pisem mnogo teksta!

Njah... svaki detalj obogaćuje definiciju... k'o ih jebe što neće da čitaju!
Ja sam baš razočaran, postavio sam dve sjajne "sleng" definicije, kratke i jebitačne... Očajno su prošle... oko 8 u plusu.
Izgleda da Vukajlija polako odlazi u kurac kao "rečnik slenga". Sve je više balavurdije, koja piše viceve i fazone, a sve manje slenga i žargona.
Niko neće da čita definicije, ni kratke, kamoli duge, svi samo definišu nekakve gluposti i baljezgaju na četu... total disapointment.
Eto, ja se malo izjadao... :)

A bela,de si se toga setio!Igro sam je ko klinac sa dedom,al sad sam već pozaboravio finte!Stari kartaroš.

Svidja mi se. Palac gore. :)