Prijava
   

Bjež'te noge usrat ću vas

Fraza koja opisuje onaj šugavi osjećaj (čitaj: reakciju) koji čovjek doživljava kada vidi ili nasluti opasnost. Ona, primarna emocija koja se rađa u trenutku opažanja ili zamišljanja ozbiljne prijetnje. Urođena i genetski programirana reakcija čovjeka na bolno-prijeteći stimulans.

Fraza koja ne opisuje teški nefunkcionalni strah od koga ti se u sekundi odsjeku noge, nego takav strah čiji je primarni zadatak da te zaštiti od daljnjih oštećenja. Strah koji isključuje sve druge sposobnosti u čovjeku kako bi se tijelo zaštitilo od samog uzroka tog straha. Izbjegavanje tankog leda.

- Šta je prijetelju, Čanak te nešto i ne gotivi.
- Kakav crni Čanak. Šta pričaš, koji kurac?
- Rekoh ko te tako ujeba, pa izgledaš ko žrtva fizičkog napada Nenada Čanka!?
- A to. Ne pitaj. Dođem juče sa posla malo ranije, krenem prema ku'inji imam šta i vidjet. Neko mi dere ženu na sudoperu a ona vrišti k'o da ženi brata. Ja popizdio, roletna preko očiju. Počenem urlikati, ''Aaaa ubit ću vas oboje, majku vam jebem. Kurvo jedna raspala, sa'š vid't svog Boga...'' kurac-palac.
- Ajdeee. Jesi je ubio, majku joj krvavu?
- Jesam al' u kurcu. Mislio sam u jednom trenutku da hoću, krenem prema njima kad ugledam da mi Gedžo jebe ženu. Znaš da je on u Pasjači bio prvak u bacanju kamena s ramena i navlačenju konopca. Kad me je do'vatio šibat, užas. Sreća ova moja počela zapomagat, ''Nemoj ga Gedžo, otićeš na robiju...'' vamo-tamo. On se okrene a ja put pod noge. Mislim se u sebi, bjež'te noge usrat ću vas, ko je jebe.
- Ako kume, ako. Ko joj jebe mater, nek' je glava na ramenima.

Komentari

Dobar obrt u primjeru ++

100 дефка. Немој да ми кварите јубилеј лоло

ae, neću da kvarim kad je jubilarna. lolo
+

Nek je sa srećom.

u seknudi odsjeku

секунди, честитке :)+

Дежурни лектор ;) захваљујем.
Адвокадо хвала.

čestitke na stotki Rile
defka odlična +++

Dobro se držiš matori...
+

Колко сам само пута ово чуо
+

Захваљујем ауторству.