Prijava
   

blackadder

Majstor cinizma, naslovna uloga u jednom od najvećih dometa čuvenog britanskog humora. Zbog njega čovek zažali što nije ljigavi anglosaksonski smrad.
Njegova karijera traje vekovima, možda i duže ako računamo ono šta će doći (čuvena božićna epizoda). Zanimljivo je kako mu se društveni rang spuštao od kraljevskog princa do običnog prašinara u rovovima, istina oficira; za to vreme on je postajao sve pametniji i sve manje meta podsmeha. Njegovi nerazdvojni drugari su nepresušno glupi Džordž i očajno ograničeni Boldrik, sa momentima lucidnosti.

"Boldrik, tvoj plan je nešto najgluplje još od kada je žena Abrahama Linkolna rekla: Nigde ne izlazimo, mogli bismo večeras u pozorište"
"Boldrik, tvoja izjava je nešto najgluplje još od kada je lord Velington rekao: Dajem ruku, nogu i oko, cela Engleska zna - lejdi Četerli je nevina".
Trivija: Rođeni brat Rowana Atkinsona je jedan od žešćih evroskeptika i bavio se mračnim korenima ideje evropskog ujedinujenja. Vidi: Europaische Wirtschaftsgemeinschaft 1942