Prijava
   

Blic

Nekada koristno i informativno stampano glasilo, ukljucujuci i strip na petoj strani, danas klasican primer na koji nacin zakoni trzista deluju u Srbiji. Svojevremeno je politikolog Oto Kirkhajmer definisao takozvanu "catch - all" partiju, koja bi trebalo da "pokrije" zahteve svih delova drustva, ili: nesto kao kacamak, samo malo, kao fol, bolje. Blic je list "zahvati sve" danas.
Sada u ovim novinama, ili njihovoj elektronskoj verziji, mozete naci sve i svasta, od toga koliko Vendi ima prstiju na celu, pa do ekonomskih analiza ekonomista u pokusaju, a sve je to slupano u jedan zalostan oblik neukusa i improvizacije, lose imitirajuci shemu Pinka, dok se nivo Kurira moze samo sanjati, jer je Kurir dosledan dnu od samog pocetka.

Najgrdje je kad naidje neki clanak koji bi trebalo da kritikuje nesto na bilo kakav normalan nacin, pa se pojavi hrpa beznadeznih ljudi koji daju komentare odobravanja, iako su svesni da kada bi fizicari u nekom eksprerimentu "zarobili" spin kome je podvrgnuto javno mnjenje kod nas, Zemlja bi pocela da rotira oko Jupitera. Jedino sto moze da oraspolozi coveka citajuci Blic na Net - u jesu komentari, makar neki od njih.
Zbog Blica su mi se smucile kreature koje inace ni bih ni primecivao, a ni znao da postoje. Izuzimajuci Severinu.

Komentari

objave clanak gde kritikuju kulturu u srbiji, a onda samo na par klikova clanak o tome ko je koga trovao ko je koga prevario itd. Defka plus +