Prijava
   

Bollywood

Vreme je da se spomene ova filmska industrija koja je jedna od najvećih u svetu. Za razliku od Holivuda, Bolivud nije neko stvarno mesto, već se pod ovim terminom podrazumeva ogranak indijske filmske industrije.

Ono što karakteriše ovu filmsku industriju je brzina kojom se filmovi snimaju i raznovrsnost tematike: od ljubavnih mjuzikala sa neverovatnim dramskim raspletom pa do... ljubavnih mjuzikala sa neverovatnim dramskim raspletom.

Tumačenje uloga glavnih glumaca je toliko prirodno da pomislite kako oni stvarno i žive takvim životima, toliko se užive u svoje likove.
Ove filmove ne treba nikako dovoditi u vezu sa španskim serijama, jer, za razliku od njih, radnja bolivudskih filmova uglavnom je usredsređena na ljubavni par, ljute roditelje, ljubavne trouglove, porodične veze, žrtvu, korumpirane političare, davno izgubljene rođake i decu, nagle preokrete i slučajnosti.
Kod nas još uvek nije zaživelo gledanje ovih filmova ali primećujem da na nekim buvljacima, među piraterijom može da se naleti na neki film koji pripada ovom zanimljivom filmskom žanru, a koji je verovatno nekom igrom slučaja stigao u Srbiju, preko naših austrijskih veza iz napredne Evrope.

Komentari

U Nišu postoji jedna lokalna trash tv stanica koju uređuju i vode romi ( da ne kažem cigani) i oni redovno pustaju Bolywood-ske filmove :D

Svaka čast za definiciju.
Ja obožavam Bollywood, uvek se pošteno isplačem kada gledam.Divni, prosto divni filmovi i gluma i muzika...

Музика нарочито, то сам заборавила да споменем...

ДЛЗ, да, то би управо биле те "аустријске везе" о којима причам... :)

Pa vidiš da smo mi ovamo adekvatno edukovani i u toku sa zapadom :D

bolivud nije žanr, kao što ni MGM nije žanr...

ahahaha de nađe ovog benny lavu, to je najjači klip :D

+ za def, - za zanr koji mi zesce ida na zivce, da ne kazem na neko drugo mjesto...

I ja se isplacem...ali od smeha. Posebno onaj video isecak "Supruga Cak Norisa" (ili tako nekako, dobio sam ga na DVD-u kao propratni materijal uz neki komp magazin, ne secam se koji).