Prijava
   

Brak u Vegasu

Lajtmotiv nekih američkih filmova, baziran na stvarnoj mogućnosti da se pomenutom gradu "trajno sjediniš i u dobru i u zlu" istog dana kada si našao osobu sa kojom ćeš da staješ na ludi kamen. Za cirka pedesetak zelembaća administrativnuh troškova.

Scenario je dobro razrađen i nema većih odstupanja: otiš'o si sa nešto kinte u džepu da okušaš sreću na ruletu, blek džeku, poker aparatu ili nečemu sličnom, šatro posrećilo ti se i u trenutku dok su žetoni kolali u tvoje naručje primetio si ful pičkicu nevaljalog osmeha sa cigarom i martinijem u ruci. Pogledala te je značajno. Prišao si joj. Posle par kliše fraza "jel to početnička sreća ili si često ovde" "hani, ja mislio da mi se posrećilo zbog onih žetona, a evo sad upoznajem tebe", još malo martinija, još skupog duvana usledio je poziv u hotelsku sobu.

Međusobno ushićenje. Scene divljeg seksa. Garderoba razbacana po sobi. Posle istovremenih (simultanih) orgazama akteri shvataju da je samo sudbina mogla spojiti baš njih dvoje u gradu greha. Nebitno što ona svake druge večeri dreždi po kockarnicama tražeći mladog majmuna. Nebitno što jedno drugom jedva znaju imena. Pa šta što je on automehaničar iz Montane čija godišnja primanja pokrivaju jedva mesec dana njenog načina života. Uostalom koga zabole što je ona od godina staža navukla hepatitis C tipa, imala 4 abortusa, juri je bivši makro i živi po hotelima kada naće nekog kao što je on. Stvoreni su jedno za drugo. Venčaće se. Kad? Odmah!

04:25 posle ponoći, kancelarija dežurnog matičara. Čekaju u redu. Žvake i jaki parfemi preko mirisa sinoćnjeg bančenja. "DA" x2. Povratak novopečenog bračnog para u hotel.

***

Buđenje u 3 sata posle podne, mamurluk. "Au jebote šta smo mi to...", "e, bilo je baš lepo sinoć, nemojmo to da kvarimo, ja sad moram da idem". On se vraća u houmtaun, u kolima shvata da ga supruga oladila i za tih par hiljda dolara. Mesec dana kasnije dobija razglednicu iz Las Vegasa, zahtev za razvod i račun za kiretažu.

Komentari

i ja se pitam, dokle više..skoro svaki film..odlična+

Auh, račun za kiretažu!
+

smorih se zesce, pa ako su filmovi takvi moraju li i definicije da budu ovako monotone