Prijava
   

Branik od automobila

Parce nepotrebne plastike, koje ne moze da te zastiti ni od cega, ali zato ako imas malo skuplji auto kosta te oko 300e. U sustini totalno nefunkcionalno i neefikasno resenje za sudar. Vise sluzi kao ukras nego bilo sta drugo na autu. Onog ko ga je izmislio, zajedno sa danasnjim dizajnerima koji nista nisu promenili treba sve nabiti na jedan kolac, da se malo guzvaju...

Komentari

TEBI JE NEKO SJEBAO BRANIK, OCIGLEDNO

Nije, Dobrivoje, ne zezaj :DDD
brate, a zasto imam osjecaj da ti imas neko novije auto i da te 300 eura treba ti da iskopas :D

+ ali nisi u pravu.Branik sluzi kao amortizer sudara izmedju dva vozila.Moze pesaku da spasi zivot ako je u pitanju taj noviji branik od 300e.

Pa bolje da pesak umre nego da ga baci neko u kmu do kraja zivota...

Inace taj famozni branik o kome svi pricaju se nalazi ISPOD tog plasticnog dela koji se guzva. Branik se najcesce pravi od livenog gvozdja, tj od istog materijala kao i sasija, i tek taj deo sluzi da amortizuje sudar. Plastika koja se nalazi preko je tu pre svega radi estetike, a u novije vreme da bi ublazila sudar vozila i pesaka i to pri malim brzinama (u prilog svemu tome setite se kako izgledaju branici na starijim kolima - vw buba, wartburg, diana, kadett(1) i sl.) Imajte srece ako se na tom cenjenom delu od 300e nadje samo farba nekog drugog automobila ili manje-vece udubljenje, a ne necija krv.