Prijava
   

Brankovanje s mosta

Pored Kalemegdana upravo sa Brankovog mosta je najbolji pogled na mesto gde reka Sava "ljubi" reku Dunav. Inače most se zove "most Bratstva i Jedinstva" ali s obzirom da je to vreme iza nas, u narodu je poznat kao "Brankov most" zbog ulice koja se pruža ka Zelenom Vencu, i istoimenom piscu koji je skočio bez bandžija sa istog! Branko Ćopić je zbog svog burnog života otvorio tradiciju skakanja sa mosta u cilju samoubistva! On je bio nešto hrabriji pa je skočio na železničke šine da potvrdi svoj cilj, dok oni malo nesigurniji skaču u reku Savu, i time samo povećavaju bonus na platu rečnoj policiji koja ih ubrzo izvadi iz reke i pošalje u duševnu ustanovu "Laza Lazarević" da se malo zapitaju o svojim postupcima! U skorije vreme kod klinaca sve je popularnije izigravanje mangupa, i u cilju dokazivanja skaču sa ovog mosta, verovatno nisu ni svesni kako time rizikuju da svoje majke zaviju u crno! Naravno most je poznat po pre i posle podnevnoj špici, ali taj rekord još uvek drži "Gazela", dok je "Brankov" lider u smislu slobodnih skakača!

Komentari

Tačno je da je Ćopić sam sebi presudio skočivši sa "Brankovog" mosta, ali sa tim događajem naziv mosta nema nikakve veze, već isključivo sa onom drugom činjenicom. Jer, zvao se Brankov i pre samoubistva Branka Ćopića

да то ми је јасно... Али мрзело ме је да мењам деф. када сам опет прочитао схватио сам где сам направио грешку... Али опет и по њему је познат. А и ја сам до скоро мислио да је по Бранку и добио име.. Тек касније сам сазнао да је по Бранковој улици ;)

Branko Ćopić je mnogo više od ovoga napisanog :(

па нисам ја овде дефинисао Бранка већ "Бранков мост" :))

svaka cast!!! PLus:))))