Prijava
   

brdsko-planinska liga

popularan naziv za nadmetanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu u ruralnim delovima jugoistočne Srbije. Osnovne odlike tog dela Srbije su brdoviti pejzaži, brdovit karakter njenih žitelja i džombasti putevi, dok su osnovne odlike lige brdovita igrališta, prisustvo snaga reda i gonjenja (u novije vreme jedan plavo-beli Punto, ranije "kec" istog kolorita) i potpuno odsustvo talenta..

Takmičenje je podeljeno na dve polusezone, utakmice traju zavisno od raspoloženja publike i do 90 minuta, a uvek pobede jači i bolje organizovani.
Osnovna trenerska taktika je "svi na loptu", strategija odbrane; lopta može da prođe - igrač nikako, dok strategija za napad još uvek nije otkrivena. Još jedna od bitnih karakteristika lige, a vezana za glavnog i dva pomoćna arbitra (njima najbitnija), je da moraju biti najbrži, kako na terenu, tako i van njega..

Inače, svaka sličnost sa Jelen Super ligom je neminovna..

Champions ligo, eve nas, stižemo!!

Komentari

+
al mislim da se kaze:"Stizamo!"
:)

Lopta moze da prodje, igrac jok! +

U urbanim krajevima nema takvih liga, tu samo talenti pikaju...

@radovan
velika mrlja na defku, ne slazem se s tim njenim delom...al ipak sam dao plus.

Ne bih znao, u urbane krajeve nisam zalazio

Da se razumemo, minus nije moj, samo se ne slažem sa stavom. Inače, takvih liga ima svuda, konkretno u Beogradu mi smo ih zvali tramvaj-lige, pošto su svi timovi iz kruga jedne tr.linije (nisu, naravno, zezali smo se).