Prijava
   

Čapraz-divan

Jedan od najstarijih i najočuvanijih izraza u današnjem slengu i ozbiljno bih slagao ako bih rekao da trenutno nisam jebeno oduševljen od sreće što ga niko do sada nije definisao a verovatno ni ukucao! ( skače u egzaltaciji, briše tastaturu od nečeg lepljivog...ok, smirio se ) Bilo kako bilo, 'čapraz-divan' ili 'čapras-divan' ( kako je takođe međ' narodom poznat ) je milozvučni termin turskog porekla i znači ulagivati se, dodvoravati se, činiti ugođaj nekome, zabavljati razgovorom nekog ko je dokon. Ukratko rečeno, i da ne bih tupio više sa arapskim uputstvima za upotrebu, 'praviti kome čapraz-divan' je ništa drugo do brutalnog i bestidnog uvlačenja u nečije cenjeno dupe ( eşek - turc., prim. prev. ) a vlasnik istog je toga vrlo dobro svestan pa na celu stvar pristaje svojevoljno i sa izrazitom radošću. Takođe, neoboriva činjenica da sama reč 'ćapraz' predstavlja atribut za 'konjski, konjoliki', još jasnije stavlja do znanja da je u tom 'divanu' (razgovoru, je l' te ) jedan od učesnika prava pravcata konjina. Jebiga. Naučismo mi ipak nešto od Turaka za tih prokletih pet vekova...mislim, sem svega jebenog ostalog.

- 'De si poš'o, brate...?
- Ma, idem nešto do Jelene...
- Kod te fukse ? Što...?
- Ma, raskinula sa dečkom pa hoće sa nekim da razgovara...
- ...i ti ideš da joj praviš čapraz-divan, je l' tako...? More, ja bih joj dao samo šut u dupe kad je toliko izbirljiva pa se jebe isključivo sa bogatašima i sportistima...!
- Pa, eto...Ja bih joj nešto sasvim drugo 'dao' u dupe,...ako me razumeš...

Komentari

Fala. Nisam baš siguran da je primer najbolje sorte al' jebiga :)))

Ajde dobro. Ipak, ako nešto smislim moraće da padne 1.2 ! lolololo :D:D

Evo ti avansni plus za to, jer nema sumnje da će biti dobro! :)

Hahaha....'Avansni plus' . Hmmm...Trebalo bi to definisati :))))

Primer malo bolji +

Ovo je jako dobro! Pismenost standardno dobra +

Bravo Prof....nekako sam na trenutak pomislio da je Dejsova jer imate sličan stil. Odlično pišete obojica svakako i uživanje je čitati vaše duge defke.
+

Hvala lepo, Johnny. Veliki kompliment od zaista vrhunskog autora. :))))

p.s Nemo' slučajno više da me porediš sa 'tem' Dejsom - taj je amater za men' ! lololo :DDDDD

Nisam video da se ovde priča o meni! Tebi Džoni hvala puno, daje snagu da izdržimo! Prof, sa tobom ću da popričam!

код мене у селу су је покрстили, и каже се чемпрес диван. лингвисти кажу да речи улазе у речник тако што их народ користи. тако да... ето...
++

то профе јеоте