Prijava
   

Četiri slova Ć

Svako ima neka čet'ri slova koja imaju neku simboliku. Ovaj put ona imaju simboliku zatvorskog života. Ko ga šiša i lopovi žele da imaju svoje slovo zaštitnika, pa makar ono bilo i Ć, koje jedino postoji na ovom Balkanu i nigde više. Ne baš slavna Ć. Vele zatvorenici: "Bolje Ćurka nego prase". Tu se ne slažem al' nema veze. Nego evo ta čet'ri Ć koja zatvorski život čine zanimljivim.

Ćoman - Razlog zbog kog si tu gde jesi, to jest u zatvoru. Tvoji idoli iz različitih profesija, Čeda Jovanović, Aca Lukas i Maradona su te naveli da kreneš putem zelenog i belog i to te je koštalo. Šta ćeš sad, tu si gde jesi. Posle jebanja nema kajanja. Osuđen si i moraćeš da se prilagodiš zatvorskim uslovima ma kakvi oni bili. Jbg, sam si tako hteo.

Ćelija - Mesto gde ćeš provesti ostatak svog slavnog života. Mračno mesto, čet'ri zida, dva kreveta, i prozor sa zarđalim šipkama, koje ne možeš nikako da pomeriš. To je to, nadaš se da će se smilovati i pustiti te, a u protivnom ti sledi ne baš slavna sudbina sa tvojim "kolegom" iz ove odaje.

Ćuna - Oruđe koje si hteo ti to ili ne osuđen. Provešćeš se kao u srednjem veku pred Dželatom ili u protvnom ćeš biti u invalidskim kolicima. A posebno si ga ugasio ako ti uvale da deliš ćeliju sa crncem. Najeb'o si samo tako. Garantovanih 25+ cm završava u tebi. Kakav bre sapun i saginjanje, crnac uvek nađe pogodan trenutak!

Ćebe - Pokušaj odbrane. Doduše u 99,9% slučajeva neuspešan. Obično je probušeno, tako da ni tokom noći nisi bezbedan. Znači jedino se nadaš da će "kolega" da zaspi i jedino si tad bezbedan. Al u sebi ponavljaš: Jbg, sam sam tako hteo.

To ti je to, ta 4 Ć što ti u zatvoru život znače, a ja samo da te upozorim. Ako ti se, desilo nisam ja kriv, što si tražio to si i dobio!

- Je l' si video što je Lošmi završio u zatvoru?
- Znam brate, čuo sam da ga čekaju čet'ri Ć, tamo.
- Kakva bre četiri Ć?!
- Ne baš slavna, al pričaće ti kad mu odeš u posetu.

Komentari

Čestitam na 100-toj jubilarnoj defki ŠOMI

Posto je jubilarna stota dobijas pljus
p.s. Odlicno

Čestitke. Sve najbolje da pišeš još toliko a na 200 da me zoveš da ti produžim.

Tebrić, definiciju si počeo kao da ideš u treći osnovne. Stoga, nusmi.

Jebem ti Ćivot
ev ti plus
aj
+

Hvala ljudi. Pseto ta tvoja mi je i bila inspiracija.

ako ako, fino si odradio

Useine, odlična je defka... Zapravo bila bi odlična da si je malo sredio. Ima dosta pravopisnih grešaka šteta. Moglo je baš dobro d'ispadne al' e'o plus svejedno.