Prijava
   

Četnici

Borci kojima su priznata prava na penziju i zasluge tek posle 60 i i vise godina nakon Drugog svetskog rata. Drzava je u tom slucaju ustedela na penziji jer je vecina dok je docekala svoje penzije pomrla od gladi.

Komentari

Nisu ni trebali da dobiju penzije...

Nisu oni mnogo bolji od ustaša...

@Nickname
Ponekad je bolje ćutati.

Nije vredno potrošenog vremena da uopšte pokušavam da ti bilo šta objasnim...

Četnici u ustaše su bili fašisti, dobro, ustaše ipak veći.

I jednim i drugima ideologija je bila šovinistička, to im je zajedničko.

Naravno, ustaški zločini su znatno veći, ali ne bih više da diskutujem na ovu temu, samo mi smeta to ponovno uzdizanje Dražinih četnika...

@proviron
Htedoh da se uzdržim od daljih komentara, al' ne ide mi.
Ovakvu budalaštinu od tvrdnje - da su četnici bili fašisti ne mogu da prećutim.
Možda si mislio na Ljotićevce? Taj pokret i nije rehabilitovan.
Četnici (ako se misli na Jugoslovensku vojsku u otadžbini, ili ako hoćeš narodski Dražine četnike) su bili antifašisti.
Nemam više snage da bilo šta objašnjavam, samo vi uživajte gledajući Partizansku eskadrilu, Otpisane, Bitku na Neretvi... Ja preferiram američku SF kinematografiju.

Мене највише смара та прича као ови су фашисти, они су фашисти, уа фашисти, смрт фашизму, слобода народу, а онда дође цига и пита те да ти опере шајбу и ти би га тако диван, црвен, помирујућ и либералан расчеречио на сред теразија док му не искапи и последња кап те његове индусо-нерадничке крви, мамицу му јебем да му јебем! Као фашизам је аут.

@Reservoir dog

Nikad nisam voleo partizanske filmove, mnogo mi odišu Gebelsovom propagandom. U startu da kažem, nisam komunista.

Elem, deda mi je bio partizan, bio je u italijanskom logoru, pitaću ga gde kad ga budem video, i on mi je pričao da su četnici tu bili sa Italijanima. Jednog pradedu su mi četnici ubili, jednog ranili, nisu imali sreće da ga ubiju. Zreo si čovek, tako da bi bilo neumesno da ti ja držim životne pridike, okačiću neke strane sa (srpske) Wikipedije, pa baci pogled.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%80_%D1%83_%D0%92%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%9B%D1%83_%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%B0_1943.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8_%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%80_%D1%83_%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%86%D1%83_29._%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0_1944

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D1%83_%D1%87%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC_%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%98%D1%83

Ovo su činili svojoj "braći", šta su drugima radili, ne treba pominjati.

Dobro, a šta je sa mojim dedom koga su partizani zaklali? U stvari sa dvojicom? Zapravo jedan je samo streljan.

I da evo baš danas Slavim, zamenio sam ikonu a sećam se stare koju su partizani izbušili nožem prilikom jednog upada u kuću. Seme im se zatrlo.

Ja ovde ne branim komuniste, ista su to govna. Komunizam i nacizam su dve strane novčića jedne pogubne pojave - apsolutizma. Imam problem s tim što se kao alternativa komunizmu daje bradati Draža i njegova usrana eskadrila!

deda mi je bio partizan

Suvišna informacija, jasno je iz "retorike".

kao alternativa komunizmu daje bradati Draža

Ovo bradati neću ni da komentarišem, normalno Bata Životinja uvek sveže izbrijan ;-))))))))
Kakva alternativa?
A jesu li ratovali zajedno na početku? Pitaj dedu i to.
I šta "ovi" posle postadoše nacisti, pa ih se Tito odreče? Hahahaahahaha
I čitaj malo knjige, a ne wikipediju. Tamo "istinu" možete da pišete i ti i tvoj deda, i ja i ko zna ko.
Nije sramota nešto ne znati, ali je sramota kada nešto ne znaš, a praviš se pametan,

I mene su učili da pre rata nismo imali ništa, a onda su došli Nemci i uništili sve.

Za sada odustajem od dalje prepiske na ovu temu.

I mene su učili da pre rata nismo imali ništa, a onda su došli Nemci i uništili sve.

Хахаха!

Dože, simpatičan odgovor, koji mi se veoma svideo.

Elem, ne znam zbog čega uvek me shvate kao procrveno nastrojenog, ali tako je. Ovde ako si protiv četnika - kuomunista si, ako si protiv partizana - četnik si.

Nemam ništa protiv toga da budeš četnik, rojalista ili šta već, tvoje je pravo, ali je besmisleno da umanjuješ vrednost minulog rada voljenih četnika. Možda je četništvo nastalo kao dobra ideja, ali je realno ono što su postali, a to su koljači, i to neretko svog naroda.

P.S. Kad već pominješ knjige, daj preporuku, ali po mogućnosti da ne bude Radoš Ljušić i ostala eskadrila. :)

Uzgred, onaj ekonomski i kvazisocijalni teror koji su komunisti činili nakon 1945. je da zabezekneš, ali nemoj se sad "pozivati" na komunističke zločine nakon rata. Ovde ja pričam o onome što su četnici činili, ali izgleda je je četnik ovde deo nacionalnog identiteta integrisanog u DNK, čije diranje je atak na samo društveno biće.

Očigledno je da se tokom pominjanog rata radilo i o građanskom ratu. Meščini da je po dalju našu istoriju bolje bilo da smo kapitulirali i pustili švabe da dođu i prođu. Ionako nam je vojska bila u kurcu. E sad, imali smo huškače koji su iskoristili borbeni duh ovog naroda i pritom dozvolili da izginemo ko rasada. Moje su pobile ustaše, čisto da se zna. Đed je bio u četnicima tri godine, a i tri mjeseca u partizanima, a prađed deportovan u Sibir. Eto vamga

Није четник део националног идентета него део одбрамбеног механизма брисања историје коју су комунисти покушали да спроведу. То је поента "четовања" данас. Мени никад неће бити јасно како је ико помислио да ће заправо да успе то насилно прекрајање историје. А и Партизани су чинили злочине за време рата.

А и Партизани су чинили злочине за време рата.

ТИТО ЈЕ КРИВ!!!

Imam problem sa tim da čim se pomenu četnici kao neko ko je zla činio, odmah se replicira time - činili su i partizani. Jesu, decenijala, ali ja pričam o tome kako četnici nisu toliko zlatno kakvo se pokušava negovati danas. Branili svoj narod? Branili kurac! Poklali boga oca! S kojim ciljevima ne znam, al' da su poklali - jesu!

K'o i u prošlom ratu, na'vatati lude glave, implementirati mu priču u glavu i boljeg "ratnika" nemaš.

Zlatni su huliganima, i 'velikim Srbima'.

Мислим да се ти трипујеш, нико не прави добре момке од четника... Сем можда Вука и још пар ликова. Само људи покушавају да уравнотеже то мало, да не буде да су партизани добри момци а ови брадати кољачи, јер је то далеко од истине.

Mlad čovek s tako pragmatičnim stavovima uliva nada za turbulentnu budućnost koja dolazi, lolo!

enemyofthefreeworld
Мислим да се ти трипујеш, нико не прави добре момке од четника... Сем можда Вука и још пар ликова. Само људи покушавају да уравнотеже то мало, да не буде да су партизани добри момци а ови брадати кољачи, јер је то далеко од истине.

Ja to sve vreme pokušavam reći, ali izgleda sam sam etiketiran kao komunjara par ekselans. Problem je što ti istorijski glasnogovornici su veoma idealoški ostrašćeni i balans (u ovom slučaju - istinu) je nemoguće pronaći. Treba se uvek odmaknuti dva metra, ali ta dva metra su veoma daleka nekad, što bi moja sestra rekla.

КОМУЊАРО!!! хДД

A Dog četa pobeg'o s rasprave, cccc!

Proviron je komunjara iz komiteta

Suma sumarum, četnici su pobili boga oca po Srbiji, a tek šire. Mislim da bi se neka bolest vezana za unutrašnje krvarenje trebala nazvati "četnički sindrom". Krv, a oni klali, kapirate analogiju?