Prijava
   

Cigansko tepanje

Viša umetnost koja iziskuje mnogo veću pripremu nego što na prvi pogled izgleda.Pored više nedeljnih priprema boraca, cigansko tepanje ukljucuje i izradu raznih rekvizita i propratnog materijala, takodje i dobar marketing.

Braneći stavove svog idola Brus Lija, Ekrem se zamerio Safetu, koji je zastupnik mišljenja da je ipak Čak Noris glavni tepač, polemika nije uzela maha odmah se zakazao meč, subota poslepodne, dva borca, skolsko dvorište, Ekrem crveni kimono, Safet beli, čoke, maćete, šurikeni i ostali rekviziti nisu dozvoljeni, ali oba ucesnika dobro znaju da može doći do inenađenja pa su nezvanično rekviziti obavezni. Oba učesnika imaju tri dana fore da obaveste rodbinu i prijatelje o mestu borbe i gde može da se uplate opklade, takodje i da se psihofizicki pripreme za meč.

subota:
Borci su na mestu zbivanja, zagrevaju se, uplate pljušte, uplate se inace primaju kod Ekremove majke i Safetovog oca, mnogo nepoznatih lica je prisutno, ali to nije misterija to su lica sa pijacnih tezga koji su zavrsili svoj radni dan prodavanja čarapa i sad došli da zarade leba preko pogače na klađenju, kod bukmejkera Ekrem se kotira za nijansu bolje, jer se priča da ga je pripremao brat od strica, Merdzan, inace bivši bokser srpske lige jug, pero kategorija, svojevremeno je pisao i pisma Muhamed Aliju na žalost uvek ostajao bez odgovora, kako legenda kaže Merdzan je na vašaru u Mikuljanu izbio zub lokalnom tabadziji Mići dinamitu koji je čak 30kila bio teži, doduše i pijan ko letva. Borci su u crvenom i belom kimonu, EKrem ima i crvenu maramu vezanu preko cela a Safet je lice namazao čađu. U trenutku posle nego sto je sudija Sandokan Jovanovic, rabadzija po zanimanju i iskusni borac dao znak za pocetak meča, zacuo se vapaj iz publike: "ava kari, hasmu pele, nema gi pare, nema gi pare, lelele otidoše pare"
tada se svi okrenuše ka fijatu tristaću koji je jurio u nepoznatom pravcu sa parama od opklada i Ekremovom majkom i Safetovim ocem nasmejanim i srećnim. Meč je odložen naravno, i počelo se s pripremama za svadbu.

Komentari

ako ti ovu defku Kusta nagazi , ekranizacija joj ne gine

da glumim ili? :)))))